Čaute klubáci,
mám 318d 2003 sedan. Keďže tlmiče som mal ešte povodne tak som sa ich rozdhodol všetky štyri aj s pružinami a uloženiami vymeniť. Vybral som tlmiče bilstein B4 a aj pružiny Bilstien.
Všetko som vymenil a išiel na geometriu. Tu mi chlapik povedal že predne kolesa maju odklon do "V" ako tatra a že to sa nedá nastaviť a že pravdepodobne je zla asi pruzina. Čísla pružín a tlmičov, ktore som namontoval sú nasledovne.
Predný ľavý tlmič bilstein B4 22-103093 povodne číslo na starom tlmiči 31 31 6 759 095
Predný ľavý tlmič bilstein B4 22-103109 povodne číslo na starom tlmiči 31 31 6 759 096
Pružiny bilstein číslo 36-266050
Dnes som zhodil ľavý tlmič s tým že prehodím seriove struny. No ked som porovnával stare pužiny s novými zásadný rozdiel tam nevidno, hrubka drôtu rovnaka 13mm, tuhosť pružiny od oka podobona. Ale keď som porovnal tlmič tak ten novší ma vyýrazne dlhšiu piestnicu (17cm) ako stary (11cm). Ak ked piestnica sa môže celá schovať takže na výšku auta by to nemuselo mať vplyv.
Viete mi poradiť čo som kupil správne pružiny, resp tlmiče? Btw boli objednané poda VIN. Čakal som že padnem na zadok z nových tlmičov a miestoho toho prišlo sklamanie.
Ďakujem vopred za rady.
foto porovnania tlmičov azdvihnutého predku.