... všetko o BMW ...
Moderátor: jkk
tke34vt napísal:Ahoj.Ahoj, mam 116i 90kW 6st manual, od marca, najazdenych zatial cca 4000km, na tachometri mam 147 300 km, spotreba mesto 7-8 litrov, mimo som najlepsie spravil za 6,5l s klimou (dialnica). To startovanie, neviem, mne auto startuje na tuk gombika, pri stati par dni mi po nastartovani akoby klepne retaz - ale auto startuje hned, potom zvuk ihned zmizne a motor mi ide pekne, tichucko, vykon to mozno nie je vysoky, ale ja som spokojny zatial. Neviem preco kazdy kritizuje tento motor, nie kazdy si dovoli zivit 3,0d s automatom. Olej mi auto nezerie, vraj nebolo doteraz nic robene, podla mna uz mozno aj rozvody urobene boli, len sa predchadzajuci majitel nepriznalAle ano, uz to nie je kvalita ako kedysi tie retaze a spanovaky, ktore su teraz plastove a nekvalitne.
kira0039 napísal:Ahoj.
Natrafila som na tvoj komentar a zaujala ma tvoja spotreba. Mam presne tento motor - N43B20A - 90kW (dvojliter benzin). Auticko mam kratko - cca 190 000km, ale spotrebu mam niekde okolo 8,2l. Este som nemala moznost s nim prejst dlhsiu trasu (napr dialnicu), ale na trase cca 25km tam a spat 25 km mi papa 8,2l. (dost nie?), snazim sa jazdit "ekonomicky", ale aj napriek tomu sa mi pod tuto hranicu nepodarilo ist. Zaujima ma, ako velmi je tato hodnota, ktoru mi ukazuje na palubovke realna? Je mozne, ze keby si vyratam spotrebu, tak mi vyjde nieco uplne ine? - povedzme nizsie cislo?
Super, dnes budem tankovat, tak si to pekne cele odsledujem. Ale ja fatk ze idem s klimou furt teraz a stale len kratke trate...
Avisima napísal:No ja mam 1.6i 85kw 6st. Manual .... najazdene necelych 150t km .. retaz a repas vanosu robeny v 115t v ramci zaruky v servise .. jazdim 90% mesto a vychadza mi momentalne 9l co ma trochu znepokojuje kedze predtym som to vedel zajazdit za cca 8 bez klimi sa bavime zatial na nej nejazdim radsej ... co ma viacej znepokojuje je o nieco elhsi start pri zohriatom motore sviecky asi vymenia sa pred zimou a este prvy start cez den po nastartovani rachot od motora otacky vyletia ptm to spadne motor natlakuje olej a ide ticho neklepe nejako zvlast ..2s zalezitost ... moze byt senzor tlaku oleja vraj pc mi nic nesignalizuje vsetko ok diagnostika ok vie niekto nieco o tom blizsie ?
Je to rachot alebo zaklepanie retaze? Mne to robili pred vymenou retaze, ale len obcas, taky hlucnejsi prechod zubkov a potom sa to ustalilo. Inac je velky rozdiel nastartovat studeny motor s klimou a bez klimy. Kontroluj si to pri vypinani motora, skus startovat studeny motor s uz vypnutou klimou alebo zapnutou. Uvidis rozdiel...