... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: strata vody

Piatok, 29. Júna 2007, 13:45

BlackMW napísal:
to ste jako nasypali do chladica ?
ja som raz nalial tekuty pjesok za 200,- do docasnej E36, lebo mi curalo auto z rebrovania von cez ladvinky..
ale do afta na ktorom mi zalezi a ktore si kcem nechat neviem ci by som to dal,
ani srnka netusi co to spravi s termostatom, vodnou pumpou etc..

JJ, ani ja by som niečo také neriešil. Ak sa dá zavariť tak zavariť, inak vymeniť. Takto sa môže oprava dosť predražiť, začneš chladičom a skončíš s vecami čo spomína BlackMW...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Júna 2007, 14:02

LuCKy napísal:
BlackMW napísal:
to ste jako nasypali do chladica ?
ja som raz nalial tekuty pjesok za 200,- do docasnej E36, lebo mi curalo auto z rebrovania von cez ladvinky..
ale do afta na ktorom mi zalezi a ktore si kcem nechat neviem ci by som to dal,
ani srnka netusi co to spravi s termostatom, vodnou pumpou etc..

JJ, ani ja by som niečo také neriešil. Ak sa dá zavariť tak zavariť, inak vymeniť. Takto sa môže oprava dosť predražiť, začneš chladičom a skončíš s vecami čo spomína BlackMW...
LuCKy

no na druhej strane 2.300 za vodnu pumpu, 300 za termostat a 100 za piliny je stale menej ako 8 litrov za chladic..
ale nedaval by som to tam uz len z toho dovodu ze to auto by som uz nepovazoval za spolahlive
kedze tesnost chladica zavisi na nejakom hlinikovom prasku a tom kedy ho voda zase prerazi :P
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe

Piatok, 29. Júna 2007, 14:09

Ten prasok vydrzi len 24mesiacov.

bawor

Sobota, 30. Júna 2007, 18:20

Serpico napísal:
ja som mal podobný problem. mne ale slzil chladic v spodnej casti. vyriesil som to s prípravkom na utesnenie chladica - nie tekutý ale bol to taky jemny hlinikovy prasok/ piliny/. stalo to 100,- Sk a max. spokojnost. voda sa uz nestraca.

hovoris o pripravku co som spominal ja, alebo si pouzil nieco ine?
BMW e34 520i
BMW e30 318is.....obidve diamantschwaz-metallic ©©=00=©©

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Nedeľa, 1. Júla 2007, 09:19

BlackMW napísal:
no na druhej strane 2.300 za vodnu pumpu, 300 za termostat a 100 za piliny je stale menej ako 8 litrov za chladic..
ale nedaval by som to tam uz len z toho dovodu ze to auto by som uz nepovazoval za spolahlive
kedze tesnost chladica zavisi na nejakom hlinikovom prasku a tom kedy ho voda zase prerazi :P

NJ ale ak si tie veci nedokáže vymeniť sám, tak servis ho tiež čo to vyjde. :idea: :wink: Každopádne, ten prášok je len dočasná náplasť, kúpe new chladiča sa nevyhne.

PS: môj origo new chladič stál 6K :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

mar-ek
Autor témy
Auto: E46 320D Touring

Pondelok, 2. Júla 2007, 15:20

no vsak sobotu idem konecne jednemu manikovi co mi menil platnicky a capy, no a teraz este bude menit tlmice, tak popri tom mi natlakuje system a dufam ze to uvidime niekde slzit z vonku...
ved potom dam vediet v com bol problem..
"jazdenie je radost... ...radost je bmw"

Serpico
Auto: E60
Kraj: Trnavský

Utorok, 3. Júla 2007, 11:10

bawor napísal:
Serpico napísal:
ja som mal podobný problem. mne ale slzil chladic v spodnej casti. vyriesil som to s prípravkom na utesnenie chladica - nie tekutý ale bol to taky jemny hlinikovy prasok/ piliny/. stalo to 100,- Sk a max. spokojnost. voda sa uz nestraca.

hovoris o pripravku co som spominal ja, alebo si pouzil nieco ine?

ten pripravok je v takej plastovej tube a celý obsah sa dáva na tusim az 15 l vody. takze polovica staci a samozrejme ze mam vedomost o tom, ze to je len docasne a potom budem riesit novy chladic. a s tym termostatom a vodnou pumpou co pisali chalani neviem ci to ohrozuje ich cinnost lebo ten prípravok ,,vyhladava" uniky a tam sa usadi.
BMW E39 touring

speedfred
Auto: KTM XBow

Štvrtok, 5. Júla 2007, 08:10

ja som mal podobny problem a bola vadna zatka na expanznej nadrzke.v nej je tam taky ventil a ked je uz unaveny tak prepusta vodu cez prepadovu hadicku uz pri malom tlaku.zohrej poriadne auto,nehaj ho natocene a pozeraj ci ti tecie voda a hlavne odkial.

mar-ek
Autor témy
Auto: E46 320D Touring

Pondelok, 9. Júla 2007, 13:11

taaakze zahada straty vody mi zostane zahadou, pretoze asi po 1200 km sa hladina ustalila a uz neklesa...
pravdepodobne to bude tym ze tam voda nebola uz ked som to kupil a system sa zavzdusnil a tak potom ked som dolieval, postupne sa to odvzdusnovalo a stale bralo vodu az kym sa hladina neustalila...
ale zase neverim tomu, ze ked som to kupoval, tak som si tu vodu nepozrel, takze neviem,, ale uz som spravil dalsich 1000 km a voda sa drzi.
takze ak mate na to este dajake ine vysvetlenie, tak ho uvitam.
zdravim!
"jazdenie je radost... ...radost je bmw"

BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe

Pondelok, 9. Júla 2007, 14:11

mar-ek napísal:
taaakze zahada straty vody mi zostane zahadou, pretoze asi po 1200 km sa hladina ustalila a uz neklesa...
pravdepodobne to bude tym ze tam voda nebola uz ked som to kupil a system sa zavzdusnil a tak potom ked som dolieval, postupne sa to odvzdusnovalo a stale bralo vodu az kym sa hladina neustalila...
ale zase neverim tomu, ze ked som to kupoval, tak som si tu vodu nepozrel, takze neviem,, ale uz som spravil dalsich 1000 km a voda sa drzi.
takze ak mate na to este dajake ine vysvetlenie, tak ho uvitam.
zdravim!

Jedno paranormalne vysvetlenie by aj bolo mozno si carodejnik :lol: :twisted: Dufam ze ked budem mat aj ja problemy z bawom tak mi vykuzlis samoopravu :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných