Jeste jsem pocetl mraky webu a for a je to opravdu same blaboleni, kde sto lidí křičí, že je to v pohodě v D i v A, ale dalších sto lidí křičí, že je to zakázaný a hrozí velký pokuty. Zásadní podklady nemá ani jedna strana stáda a nkd ejsme nic závazně definujícího nenašel... Ono obecně už i jen to umístění je diskutabilní, teoreticky nesmíš na skle mít nikde nic v zorným poli, paradoxně ale les dálničních známek je ok. Osobně mám blackvue tesně pod tím bazmekem zrcátka na skle, ve výhledu mi nepřekáží o nic víc než zrcátko, ale vysvětluj to někomu, kdo Ti řekne, že to ve výhledu je....
A pořizování záznamu všeobecně je problém. Přitom teoreticky, pokud to nikde neuveřejníš s xychtama a RZ, mělo by to být ok. Různí ei názory na to, kdy to můžeš použít jako důkaz, nejvíc to ale spěje k tomu, že jedině jako důkaz svý neviny a to zase jen bez xychtů a SPZ nezainteresovaných - to ale ten záznam musíš upravit a to už zase s tím důkazem manipuluješ, že jo. Ale jako důkaz něčí viny nebo neviny, to už nelze - poku ale dokazuju svoji nevinu na nehode, vlastne tim dokazuju zaroven vinu nekoho jinyho..tak jako nechapu. Pak jsou ještě polemiky o tom, že pokud nenahráváš permanentně, ale jen při kolizi např spuštění záznamu gyro čidlem, je to ok.. Jsou i verze, že v A pokud nahráváš pro svojí potřebu prostě cestu, jako upomínku na dovolenou, tak můžeš, ale jako preventivní důkaz nemůžeš... jak to tomu polišovi vysvětlím a dokážu, to netuším

Každopádně já to riskovat nebudu a to asi ani se zakrytou kamerkou, kdy bych jen zaznamenával trasu GPSkou....