Tak je to tu. Moje prvé BMW je doma. Trpezlivo som čakal a dočkal som sa. Síce som nakoniec musel spustiť zo svojich nárokov čo sa týka tovarného m-packetu, roku výroby a xenónov, ale za to sa mi auto odvďačilo výborným technickým stavom.
VIN: WBAAV510X0FZ00349
STAV TACHOMETRU: 211 334 km
Plánované opravy/úpravy:
1.
výmena oleja: Mobil 3000 5w402.
výmena olejového separátoru a hadičiek: pre istotu3. výmena rozvodov: pre istotu
(reťaz)4.
kontrola stavu predných/zadných ramien, čapov, uloženia,…: podvozok možno napáchal škody (nenašiel som nič závažne opotrebované)5. výmena pružín/ tlmičov: nutnosť, auto v súčasnom stave trpí a cez zimu by som sa nemusel pohnúť
(na aute nastaviteľný podvozok) Podvozok zdvihnutý ale tuhosť zostala podobná. Niekedy na jar pôjde m-paket podvozok.6.
výmena prevodového oleja: možnosť odstránenia problému radenia cez zuby7. prevodovka: na 3-ti prevodový stupeň sa za studena nedá takmer vôbec podradiť bez kontroly zubov
(zistím či sa problém pri výmene oleja neodstránil) problémom sú synchróny, už som si zvykol dávať si načas pri podraďovaní
8. neutrál: niekedy zostáva pod 5-kou
9. oprava/výmena predných svetlometov: zahmlené šošovky spôsobujú zlú viditeľnosť
10. fm anténa: nedá sa naladiť rádio
11. cúvacia kamera: bez odozvy
12. ľavý predný podblatník: od nárazníka zo spodku polámaný pravdepodobne od obrubníku
13. predný nárazník: prasknutý + zlomený držiak hmlovky
14. výmena zadného nárazniku + prahov: prerábka komplet celého auta na m-packet
15. výmena prahových líšt: po prerábke nutnosť z estetického hľadiska
16. odierky na kapote od kamienkov: prelakovať z estetického hľadiska
17. DVB-T tuner: možnosť sledovania TV v aute
18. športové zvody: výmena celého výfukového systému od EISENMANN pre lepší zvuk a výkon
pridané:
19.
vzduchový filter20.
kabínový filter21.
sviečky22. CSL víko kufru
23.
alarm: v súčasnej dobe za dažďa vyvoláva plane poplachy (zaťial odpojený snímač kapoty a čaká sa na dážď) Problémom bol snímač kapoty po odpojený už žiaden planý poplach.24. pretesnenie vanosu
25.
nové stierače Valeo26.
nové predné smerové svetlá27.
nový spodný kryt motoraRád si prečítam návrhy na odstránenie niektorých závad a samozrejme aj možností úprav.