... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Audifób
Autor témy
Auto: BMW e39 DTA
Kraj: Košický

E39 530dta 142kw zapnem svetla vypne motor ????

Sobota, 21. Januára 2017, 21:52

Zdravim páni!
Mam tu taku halušku,
Rano po nasadnuti do auta / teraz v zime/ nastartujem, a na to idem zapnut svetla, pohnem na parkovacie, potom na xenon a naraz vypne motor a vypiše fuel injektion problem, nastartovat znova uz neviem, len tocí točí a nic.
Musim zavriet auto otvorit a tak nakopnem a uz bez problemov zapnem svetla a cez den uz pri zohriatom aute uz to nerobi.
Vzdy rano pri prvom zapaleni svetiel.
Raz dva krat sa to stalo aj v lete, ale zanedbatelne.
Co to moze byt? S cim to moze mat suvis? Mam origo xenony a dorabane angel eyes kruzka.
Este mam taku vec ze mam dojazd 150 km a naftu ukazuje ze mam do stvrtiny, ale v realy je prazdna nadrz, a musim tankovat, v tej priehladnej hadicke od pal. Filtra k motoru isli uz bublinky s naftou a na zaciatku ked som to zistil bola hadicka uplne prazdna, tak som zistil ze preto neviem nakopnut lebo jednoducho nemam naftu.
No ale neviem ci to ma s tym suvis- svetla- cerpadlo- nafta- pokles napetia????
Dobijanie mam ok...
Auto inak nakoplo aj pri minus 15.
Zas to bude neaky misticky bmw záhadny problem :)
Dakujem za rady!

Audifób
Autor témy
Auto: BMW e39 DTA
Kraj: Košický

Re: E39 530dta 142kw zapnem svetla vypne motor ????

Sobota, 21. Januára 2017, 22:34

Este by som dodal ze pred casom som mal v skrate webasto ze sa ani nedalo nacitat voz, bolo opojene a vsetko sa vratilo do normalu, az na to ze neviem zohriat auto v tych zimach iba medzi modre a stred a na dlhsich trasach teplota dokonca klesa...ale to bude asi termostat, neviem ci to ma nieco s prvotnym problemom...
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Januára 2017, 07:25

to webasto ak neslo, pochybujem, ze este pojde, skus to, ale odpojil by som ho nadobro.
preco nedostavas palivo do auta, tazko povedat, ale to by som skor zistil nieco o filtry, kedy si ho naposledy menil? tlak paliva je aky? skus pri prazdnej nadrzi podla testu pozerat kolko tam mas paliva, zjavne mas vyhnuty plavak - casta zavada Laveho mechanika
termostat - vymenit, niesom isty teraz, ale mas aj druhy ked mas egr.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Januára 2017, 08:59

poprve natankovat, palivomer ti blbne, mas malo nafty, mas luft v systeme a cudujes sa ze to kape a vypisuje chyby
po druhe sa zameraj na stav palivoveho systemu - obe cerpadla ci spravne funguju
a vymen termostaty,
nemozes ocakavat ze auto na ktorom bol ocividne zanedbany servis bude jazdit ako nove
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných