... všetko o BMW ...
TomiT napísal:tak trochu updatenem,dal som dole prevodovku,rozobral,prezrel vsetky lamely,kose prekontroloval,piesty....ziadne extra velke opotrebenie,jedine na spojke E boli prve dve oblozene lamely viac opotrebene fotku som nerobil ale pre predstavu to bolo opotrebenie tak-že zarezi z oblozeni uz neboli moc badatelne tak som vymenil komplet oblozenie na spojke E....dalej som precistil solenoidy 12v inpulzi a tech. benzin,a pred zloženim som nahodil povodnu elektroniku s ECU na mechatroniku,nie tu co som na skusku tam dal druhu.Po zlozeni a nahodeny prevodovka 100 a 1 rozdiel,ziadne kolisanie pri 50-100km/h ziadne vibracie pri spomalovani,podradovani,jedine co tam badat ale uplne ze mierne je pri studenej prevodovke trosicku sa hybe otackomer pri 100-105 km/h inak nie a je to tak rozmedzie 100-200otacok max....zohriata vôbec.tento symptom uz bude asi mat docinenia s niecim v mechatronike,planujem objednat nove End plug zaslepky,zaslepky s reg tlaku,separate plate,akumlatory tlaku a pretesnim ju.....alebo este predtým skusim fakt teraz ten soft update....co vy nato ostatny ???
TomiT napísal:Dik za info,ano porovnaval som a vlastne su v separate plate tiez rozdiely povodna mechatronika je B051 ta druha bola B052 cize je tam urcite rozdiel.No ono som skusal prehodit komplet mechatroniku nie len RJ ako prve,ale teraz je to vlastne vsetko povodne len EDS + MV1 solenoidy su tam z tej druhej kedze tie su novsie,hodnoty premerane a boli Ok.
Tie sonnax kity som pozeral na to som myslel
petersamer napísal:Tak mne to robilo na e65 problem bol v mechatronike hlavne v elektromagnetických ventiloch (solonoid) vymenil som všetky magnety okrem parkovacej. cena všetko ma stalo cez 400e robil som si to sam doma![]()
Solonoidy 80 dolarov cez ebay renovovane
olej+vaňa 160e značka mannol AT G55
Adapter čo ide ku mechatronike taka kocka 25e
4 okruhle tesnenia cena 50e .
po tým všetkým som resetoval prevodovku adaptacie a teraz to pekne frči !!! bez šklbania bez zvyšovania otačok, bez trasenia
potobne som si to myslel že je to hydromenič.,odporučam meniř olej vždy 30 do 60k KM. a nemusi to byř original. hlavne nech to splna špecifikacie ZF Lifeguard 6 ale nie červeny olej nahradný !!! . kto by chcel viac info nech mi napiše. :) čo všetko k tomu potrebuje.
TomiT napísal:Servus, doriesil si nejak to cukanie otacok za studena? ja mam to iste v principe. robi mi to od poslednej vymeny oleja v prevodovke, co je vlastne uz 50000 dozadu. ak zohrejem prevodovku v zapche cestou z roboty, tak po vyjazde z mesta mi uz otacky neskacu. ale rano cestou do roboty mi lietaju tiez v takom rozmedzi 100-300 otacok, kym sa prevodovka nezohreje, cca 10km a potom uz je dobre. obcas to jemne robi aj ked je prevodovka zohriata ale len par sekund a zas sa to ustali. teraz idem menit znova olej a preto ma zaujima ci je nieco co sa da vramci tej vymeny spravit, co by to vyriesilo.tak trochu updatenem,dal som dole prevodovku,rozobral,prezrel vsetky lamely,kose prekontroloval,piesty....ziadne extra velke opotrebenie,jedine na spojke E boli prve dve oblozene lamely viac opotrebene fotku som nerobil ale pre predstavu to bolo opotrebenie tak-že zarezi z oblozeni uz neboli moc badatelne tak som vymenil komplet oblozenie na spojke E....dalej som precistil solenoidy 12v inpulzi a tech. benzin,a pred zloženim som nahodil povodnu elektroniku s ECU na mechatroniku,nie tu co som na skusku tam dal druhu.Po zlozeni a nahodeny prevodovka 100 a 1 rozdiel,ziadne kolisanie pri 50-100km/h ziadne vibracie pri spomalovani,podradovani,jedine co tam badat ale uplne ze mierne je pri studenej prevodovke trosicku sa hybe otackomer pri 100-105 km/h inak nie a je to tak rozmedzie 100-200otacok max....zohriata vôbec.tento symptom uz bude asi mat docinenia s niecim v mechatronike,planujem objednat nove End plug zaslepky,zaslepky s reg tlaku,separate plate,akumlatory tlaku a pretesnim ju.....alebo este predtým skusim fakt teraz ten soft update....co vy nato ostatny ???