Zdravím.
Problém so šramotom som vyriešil. Príčinou bolo poškodenie na klapke DISA v sani motora . Problém samotnej DISA klapky bol taký , že hrany na klapke so 6-hraným osadením na osku mechanizmu boli zodratý. Motorček otáčal hriadeľou , takže porucha na diagnostike sa nepreukázala , nakoľko po el. stránke bolo všetko ok. Jednalo sa o mechanické poškodenie elektronickej klapky...
Pazvuk motora spôsobovala samotná klapka . Pri akcelerácii si motor pýtal vzduch, následne sa klapka začala nekontrolovateľne chvieť až takým spôsobom , že plieskala o krajné dorazy rámu klapky
DISA klapku som vymenil za nový kus, vyčistil škrtiacu klapku, MAF senzor, nový vzduchový filter.Zlepšil sa celkový chod motora , kedže sa už nedusí ,lepšie štarty,lepší výkon motora od spodných otačok, menšia hlučnosť, lepšie spaľovanie , menšia spotreba...
Tento príspevok som uverejnil z dôvodu , nakoľko sa mi nikto k nemu nevedel vyjadriť ....Možno niekomu pri riešení podobného problému ušetri čas, peniaze a pocit neistoty :-)