Ahojte, mam BMW 630 CI auto slape ako hodinky, len mam ani nie problem, ale skor starost ohladom prevodovky, auto uz bude mat 220 000 km, niesom prvy majitel, takze netusim ako bolo o prevodovku starane, ale asi skor nebolo kedze pri vymene oleja isiel z nej olej ako zo spalenych hranoliek

olej sme vymenili aj filter od vtedy ma nabehane pod 20 000 km, prevodvka radi pekne ani necitit pri nizkych otackach teda ked len jemne hladkam plyn a radi tusim ze pri 2000 uz preraduje na 1500 otacok ... ale zacina citelne radit pri agresivnejsom sposobe jazdy kedy uz ju taha do 3000 a viac. Pod pojmom citelne myslim, ze autom jemne cukne a je tam obcas citit aj taka oneskorena reakcia a strata vykonu, akoby na sekundu premyslala ci preradi a potom preradi a medzi tym auto strati tah na tu sekundicku ... nejako mi to nevadi, na manuale som bol zvyknuty

ze som nie vzdy dokonalo pustil spojku a pri radeni autom cuklo sem tam, ale na automate to asi nieje normalne ... olej asi menit zbytocne netreba kedze je tam 20 000 km jedine skontrolovat hladinu ak je tam nejaky srob kontroly hladiny oleja na to ... otazka je, ci dokaze diagnostika nieco zistit, ked mi ale chybu ziadne auto nehlasi alebo ci mam dat prevodovku dole a niekde ju dat pozret skontrolovat pomenit opotrebene diely ... ??? alebo co, nieje to zatial take strasne akutne auto jazdi prevodovka radi len to je uz citelnejsie ... mozno ak by niekto co sa venuje prevodovkam mal aj nejaku skusenost podla tohoto odhadnut, co by mohlo byt zle .