... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
RudyJames napísal:Runder - 330xd to bola, citaj poriadne
Inak r. 2007 boli tiez nejake 335d za taku sumu, aj na FB to predaval jeden z NR tusim..
Inak suhlasim
runder napísal:COUPE si držia cenu, pri 200tis stav DPF prezisti, RETAZ! ako je na tom hydromenič. Ako často bol menený olej v motore a prevodovke a bude treba aj olej v rozvodovke vymeníť určite.
Teraz som si prebehol ten inzerát lebo som to predtým nečítal, viacero vecí tam už poriešených je, prezisti ešte tie zvyšné a smelo po to
ticco11 napísal:Nemyslíš vážneCavko ako cheš prezistiť stav hydromeniča? demontáž automatu víde 300EUR a trvá to jeden deň...diagnostika ti nič nepovie..respektíve zistíš len čidlá či správne prepínajú pri rýchlostiach...
runder napísal:Nemyslíš vážnenaozaj si chcel vyberat prevodovku? Stačí ísť konštantnou rýchlosťou a hydro sa prejaví
ticco11 napísal:Aký prejav máš na mysli? lebo obvolal som nejeden servis s automatmi či už v čechách alebo na slovensku.. a jedine ako zistíš že je neičo zle je tak že to cítiš brutálne počas jazdy alebo ti vyhodí červenú kontrolku,alebo ak máš dostatočnú diagnostiku tak ti ukáže že ti neprepína v poriadku medzi rýchlosťami...a to je asi tak všetko...
Hydromenič pokiaľ nemáš vonku a nedáš ho premerať a prevážiť...tak nevieš v akom stave je...niečo ti može napovedať stav oleja.či smrdí a ako vizerá..niečo vaicej nánosy v olejovej vani...
Info mám od servisov čo robia automaty od 90tych rokov ...pokiaľ máš ZF automat treba ísť do Pakra Jihlava...výmenu oleja a filtra majú po nacenení za najlepšiu cenu v porovnaní s inými servismy...ak máš GM tak to už je väčší problém.
runder napísal:Hydromenič sa prejavuje zopár desiatok tisícov kilometrov dopredu, treba ale s tým autom trošku pojazdiť a sledovať sledovanie kolísanie otáčok. Není to taká vec že bum a zrazu treba meniť hydromenič, mal som viacero známych ktorým to začalo pri 170-180 000 a pri 230 000 to už bolo neznesiteľné a dávali to robiť.
ticco11 napísal:Najčastejší problem je kolísanie otáčok, to si musíš všimnúť okamžite lebo to je prvý príznak, nemusíš dávať prevodovku von ani nič. To kolísanie sa čím dalej tým zhoršuje, kamarát pred smrťou ked zaradil D v kopci tak auto ani nepodržalo a išlo dole zopár metrovA ako sa to prejavuje? vieš to popísať? a vieš povedať kde tom dávali tvoji známy robiť? Dík