... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Rada pri kúpe BMW E92

Piatok, 25. Novembra 2016, 08:07

pisal som o tom davnejsie, ked ta zastavia v nemecku alebo rakusku a budu mat podozrenie (podla stavu vyfuku napriklad), tak ta poslu na kontrolu a ked zistia ze mas nefunkcny, alebo nemas vobec DPF tak neplatis pokutu, ale ides na sud za podvod a tam ti namastia taku ze si mozes kupit dalsiu jazdenku. auto samozrejme dostanes az na hraniciach, tam ti ho zlozia z odtahovky za ktoru zaplatis dalsie pekne peniaze, ziadne take ze sused jozko pride s vozikom pre teba.
a ked si myslis ze je mala pravdepodobnost ze ta zastavia, tak sa mylis, pretoze 10r auto z vychodneho bloku je pre nich vdacny kandidat na preventivnu kontrolu. neviem ci chodis po tych dialniciach, ale ked maju akcie, tak by si si vsimol ake typy aut si vyberaju a posielaju na parkovisko na blizsiu obhliadku.
ale pokial jazdis len po bananistanoch tak sa este chvilku nemusis nicoho bat :D
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

koki818
Autor témy
Kraj: Trnavský

Piatok, 25. Novembra 2016, 10:20

ok tak asi skusim spustit nieco s ceny a dam si tam dorobit ked tak DPF kolko to asi vide?

inac pozeral som vrstvy laku ake malo pri KO a myslim ze niektore diely boli lakovane. Skuste to niekto pozriet podla vin prosim vas co si o tom myslite: WBAWC91020PV84670

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Piatok, 25. Novembra 2016, 10:42

RudyJames napísal:
Runder - 330xd to bola, citaj poriadne :P
Inak r. 2007 boli tiez nejake 335d za taku sumu, aj na FB to predaval jeden z NR tusim..
Inak suhlasim

Sak ja nehovorím o 14 ale o 15 ako si písal predtým, tak kto nečíta? :mrgreen: šak ano nejaké sú, ale neverím že sám vieš čo obnáša servis 335d a radíš tu vydojené nevyservisované ](*,)

Nové DPF vychádza 1600€ tuším origo, ale tak dá sa kúpiť aj používaný, náhrady neodporúčam
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Novembra 2016, 10:51

Ale vsak ja som neradil ziadnu konkretnu 335d, len som komentoval, ze za tie ceny sa moze aj po nich popozerat.. ja som mu radil 330d z 2010..

Kazdopadne by som siel do benzinu, ak coupe...
Subaru WRX STi

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 5. Decembra 2016, 13:45

runder napísal:
COUPE si držia cenu, pri 200tis stav DPF prezisti, RETAZ! ako je na tom hydromenič. Ako často bol menený olej v motore a prevodovke a bude treba aj olej v rozvodovke vymeníť určite.

Teraz som si prebehol ten inzerát lebo som to predtým nečítal, viacero vecí tam už poriešených je, prezisti ešte tie zvyšné a smelo po to :thumbup:

Cavko ako cheš prezistiť stav hydromeniča? demontáž automatu víde 300EUR a trvá to jeden deň...diagnostika ti nič nepovie..respektíve zistíš len čidlá či správne prepínajú pri rýchlostiach...

ticco11

Pondelok, 5. Decembra 2016, 13:53

Cavko, pri kúpe daj určite zmerať:
- tlmiče + brzdy ( best drive to robia za 12EUR) todos samizdá za 15EUR (ak to podceníš tak len materiál váde tlmiče zadok + predok 450EUR brzdy to isté cca čiže liter bez roboty v prdeli)
- skontroluj kompresiu niekde v servise...treba zhodiť sviečky..ak je to benzín (benzíny sú náchylné na výmenu oleja ak ju zanedbávali ,zakarbonuje a uniká olej cez krúžky a je nahovby komrepsia)
- isto zober niekoho s poradnou diagnostikou..impu nerátaj, to je základná diagnostika...minimum DIS.
- pozri únik oleja pod vekom ventilov, olejovou vanou, a pri prírube pre olej filter.
viac ti napovie diagnostika
- určite sa zastav na STK a daj si urobiť test emisií..tam by ti mali urobiť aj test tlmičov a brzd...
PS: dpf- sa dá vykuchať resp. softom odbúrať, ale čo viem STKčka idú zaviesť špeciálne prístroje na kontrolu DPF..tak ak ho má nanič auto tak ho rsadšej neber respektíve pýtaj dole s ceny za materiál plus robotu...rátaj minimálne 8 hodín práce... ak nie viac...blbý prístup...

runder

Pondelok, 5. Decembra 2016, 14:21

ticco11 napísal:
Cavko ako cheš prezistiť stav hydromeniča? demontáž automatu víde 300EUR a trvá to jeden deň...diagnostika ti nič nepovie..respektíve zistíš len čidlá či správne prepínajú pri rýchlostiach...
Nemyslíš vážne :mrgreen: naozaj si chcel vyberat prevodovku? Stačí ísť konštantnou rýchlosťou a hydro sa prejaví
BMW F01 740d

ticco11

Utorok, 6. Decembra 2016, 08:44

runder napísal:
Nemyslíš vážne :mrgreen: naozaj si chcel vyberat prevodovku? Stačí ísť konštantnou rýchlosťou a hydro sa prejaví

Aký prejav máš na mysli? lebo obvolal som nejeden servis s automatmi či už v čechách alebo na slovensku.. a jedine ako zistíš že je neičo zle je tak že to cítiš brutálne počas jazdy alebo ti vyhodí červenú kontrolku,alebo ak máš dostatočnú diagnostiku tak ti ukáže že ti neprepína v poriadku medzi rýchlosťami...a to je asi tak všetko...
Hydromenič pokiaľ nemáš vonku a nedáš ho premerať a prevážiť...tak nevieš v akom stave je...niečo ti može napovedať stav oleja.či smrdí a ako vizerá..niečo vaicej nánosy v olejovej vani...
Info mám od servisov čo robia automaty od 90tych rokov ...pokiaľ máš ZF automat treba ísť do Pakra Jihlava...výmenu oleja a filtra majú po nacenení za najlepšiu cenu v porovnaní s inými servismy...ak máš GM tak to už je väčší problém.

runder

Utorok, 6. Decembra 2016, 09:16

ticco11 napísal:
Aký prejav máš na mysli? lebo obvolal som nejeden servis s automatmi či už v čechách alebo na slovensku.. a jedine ako zistíš že je neičo zle je tak že to cítiš brutálne počas jazdy alebo ti vyhodí červenú kontrolku,alebo ak máš dostatočnú diagnostiku tak ti ukáže že ti neprepína v poriadku medzi rýchlosťami...a to je asi tak všetko...
Hydromenič pokiaľ nemáš vonku a nedáš ho premerať a prevážiť...tak nevieš v akom stave je...niečo ti može napovedať stav oleja.či smrdí a ako vizerá..niečo vaicej nánosy v olejovej vani...
Info mám od servisov čo robia automaty od 90tych rokov ...pokiaľ máš ZF automat treba ísť do Pakra Jihlava...výmenu oleja a filtra majú po nacenení za najlepšiu cenu v porovnaní s inými servismy...ak máš GM tak to už je väčší problém.

Hydromenič sa prejavuje zopár desiatok tisícov kilometrov dopredu, treba ale s tým autom trošku pojazdiť a sledovať sledovanie kolísanie otáčok. Není to taká vec že bum a zrazu treba meniť hydromenič, mal som viacero známych ktorým to začalo pri 170-180 000 a pri 230 000 to už bolo neznesiteľné a dávali to robiť.
BMW F01 740d

ticco11

Utorok, 6. Decembra 2016, 14:48

runder napísal:
Hydromenič sa prejavuje zopár desiatok tisícov kilometrov dopredu, treba ale s tým autom trošku pojazdiť a sledovať sledovanie kolísanie otáčok. Není to taká vec že bum a zrazu treba meniť hydromenič, mal som viacero známych ktorým to začalo pri 170-180 000 a pri 230 000 to už bolo neznesiteľné a dávali to robiť.

A ako sa to prejavuje? vieš to popísať? a vieš povedať kde tom dávali tvoji známy robiť? Dík

runder

Utorok, 6. Decembra 2016, 15:41

ticco11 napísal:
A ako sa to prejavuje? vieš to popísať? a vieš povedať kde tom dávali tvoji známy robiť? Dík
Najčastejší problem je kolísanie otáčok, to si musíš všimnúť okamžite lebo to je prvý príznak, nemusíš dávať prevodovku von ani nič. To kolísanie sa čím dalej tým zhoršuje, kamarát pred smrťou ked zaradil D v kopci tak auto ani nepodržalo a išlo dole zopár metrov :mrgreen: Bol to hydro lebo ak ho vymenil tak už sa to nestalo. Jemu napríklad kolísali otáčky aj na voľnobehu, najlepšie ísť na dialnicu konštantná rýchlosť a sledovať. Co sa týka repasu tak pakra,jihlava čo sa venujú prevodovkám, kebyže ja to mám riešiť :thumbup:

Niesom servisák, ber to stále ako môj laický názor na fóre je viacero ľudí čo sa tomu venuje v plnej miere :thumbup:
BMW F01 740d

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 6. Decembra 2016, 20:07

Runder ma pravdu!!!!!Hydromenic sa da zhodnotit jedine jazdou!!Ak by si ho aj demontoval dole z prevodovky pokial ho nerozrezu tak mimo auto hovno zistis!!!

Poruchy hydromenica sa daju zhodnotit zatazovou jazdou,ked kolise 200-500ot a pred smrtou ktora ide celkom pomaly aj vybruje pod zatazou....Da sa aj diagnostikou zistit ak ma preklzy a lock up atd....Tento rok sme menili okolo 10ks hydromenicov,takze mam to celkom v malicku:-))Posledna bola E65...
Prílohy
IMG_4768.JPG
IMG_4761.JPG
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných