Piatok, 25. Novembra 2016, 23:11
-to je haluz ja mám to isté, ale na M57N 160kw. Pokial je studený dymí jak liazka na volnobehu ,dym medzi takou bielosivou farbu až domodra. Najskôr som si myslel,že štia streky za studena alebo turbo je zlé,ale ako vidím majú s tým viacerí problémy čo majú e60 po DPF off . A ked sa zohreje tak všetko v pohode,môžem robiť čo chcem nezadymí vôbec a taktiež dpf mám odstránené softverovo aj mechanicky. Predtym som mal e39 3,0d 142kw a tá nedymila vôbec ani po po dekate+EGR off, ani za studena ,ani za tepla,tak nechápem prečo e60tky dymia ked sú novšia technológia. Jednu vec som si všimol,že na 3litrovej e60 pokial nie je zohriata na prevádzkovú teplotu motora, ekonomer behá doprava ako na SCÁNII oproti 3litrovej e39vine,(napr na e39vinu som zohrieval pri zaradenom 3tom prevodovom stupni a jemne držal plyn na 1500otáčok a ekonomer bol cca na 6litoch/100km u e60tky automat radí do 3ky a držím plyn na 1500otáčok zlahka a za studena ukazuje medzi 12-15litrov/100km, po dosiiahnutí prevádzkovej teploty sú spotreby takmer identické pri týchto otáčkach a prevodových stupnoch,cca 6litrov/100km aj na e60 aj na e39,ale za studena je tam velký rozdiel) tak je dost možné že sú nejako od výroby nadstavené ma bohatšiu zmes za studena aby sa rýchlejšie zohriali. Dalšia vec, čo som si všimol velký rozdiel na e60 a e39 je : po odpojení váhy vzduchu e39vina ide jak bicygel, no e60tka ide stále ako stíhačka aj po odpojení váhy vzduchu a bežný človek si to ani nevšimne že nemá funkčnú váhu na e60,pokial nenapojí diagnostiku a nepozrie jej hodnoty...
No k tomu by sa mohli vyjadriť viac majstri a odborníci,čo sa v tom viac vyznajú ako ja.