Nedeľa, 13. Novembra 2016, 20:21
Ja mám otázku k tej teplote. Dnes som po dlhšej diaľničnej ceste (BB-BA), po príchode do mesta postrehol, že mi počas prejazdom cez mesto skoro stále točí vrtuľu chladenia. Nezdalo sa mi to lebo vonku ukazovalo 2st. Tak som aktivoval ukazovateľ teploty a nestačil som sa čudovať. Teplota 103-107st. Bolo jedno či som dal neutrál alebo išiel na rýchlosť, pod 100st nekleslo. Zapol som teda kúrenie na max a odvtedy sa to začalo hýbať od 85st do 98st. Zaujímavé ale bolo, že teplota sa menila veľmi rýchlo. Z 85st vybehla na 98st za 1-2sek. Niekedy dokonca ako keby preskočila. Odstavil som to na pumpe, otvoril kapotu a šiel na kávu. Domov som to mal ešte cez 20km. Po asi hodine som s max. kúrením šiel pomaly (do 90km/h) domov. Teplota bola od 75st do 98st. Po príchode domov som chytil hadice a ta za termostatom bola úplne studená. Predpokladám, že zbohom dal teda termostat. Ale môže to byť aj snímač teploty chladiacej kvapaliny resp. vodná pumpa. Stretom sa s tým už niekto? Nech nemusím ísť zase vylučovacou metódou. 320d, N47, 250tkm. Ďakujem.
A ešte jedna vec. Ako sa u tohto motora ovzdušňuje chladiaci systém...?
BMW E91 Mperformance
VW Polo Classic
Honda Hornet
Škoda Favorit (ex)