... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

dunmer
Autor témy
Kraj: Bratislavský

320ci m52tu automat - padanie otacok za jazdy

Sobota, 22. Októbra 2016, 17:02

Caute,
Trocha historie mojho problemu:
Nejaku dobu dozadu som zacal mat problem so studenym startom, kedy po starte kolisali otacky a zhorsovalo sa to do stadia, ze auto hned po starte zdochlo.
Priblizne v tej dobe (zial, nie som si isty ci to uplne casovo koreluje) som si zacal vsimat aj mierne padanie otacok za jazdy pri pomalych rychlostiach, pripadne velmi miernej akceleracii.
Diagnostika povedala, ze ide o vahu vzduchu, ktora bola vymenena za novu od Magneti Marelli. Problem zostal, chalan co mi to robil potom nasiel malu dieru v tej druhej hadici za vahou vzduchu (lowe intake boot, neviem ako sa tomu hovori slovensky). Po vymene sa to start auta zlepsil, akurat ze s vypnutou vahou :) So zapnutou tomu drbalo a kde tu to zdochlo, takze som tam dal novu od VDO a start je teraz ok. (najskor su otacky trochu vyssie, do par sekund klesnu na cca 600 a rucicka sa nehybe, predpokladam ze je to v poriadku).
Problem s padanim otacok za jazdy vsak nezmizol (v com som dufal), takze tu je popis aktualneho problemu:
Pri jazde po meste, teda okolo 50km/h mi kde tu padnu otacky. Vacsinou ked je rucicka okolo 2000 rpm. Padne to o par stoviek, potom to sa to velmi rychlo vrati spat. Niekedy je to sprevadzane nizkym zvukom a vibraciou (ako keby som mal v aute masivny subwofer a udrela nejaka basova linka). Tento zvuk/vibraciu to vsak nerobi vzdy. Mam pocit ze ta vibracia prechadza celym autom, respektive to mozno aj vznika niekde vzadu, nie som si isty.
Pri miernom stupani sa toto nonstop opakuje, tj otacky padnu, nabehnu spat, zase padnu a dookola. Pri stupani je aj vibracia silnejsia, aspon subjektivne mam taky pocit. Riesenie je zacat prudsie akcelerovat a potom pustit plyn. Do kopca proste nemozem ist konstantnou rychlostou, lebo by ma z toho jeblo.
Diagnostika u Pata v Driftgarage nehovori nic.

Ak to nahodou niekto docital, tak moje otazky:
Mozem tam mat este nejaky leak vzduchu? Teda mohlo by sa to prejavovat takto (s tym ze neutral aj start su uz pohode)?
Mam sa zacat bat, ze mi odchadza prevodovka? Auto ma 270km na budikoch, pri 260k sa menil olej v prevodovke.
Moze to suvisiet s diffom?

Ale hlavne, viete mi niekto poradit kde to zobrat na diagnostiku? Niekto kto by sa na to vedel pozriet a urcit v com je problem, pripadne to opravit? Som v bratislave.
Dakujem za kazdu radu a sorry za dlzku tejto eseje .)

dunmer
Autor témy

Re: 320ci m52tu automat - padanie otacok za jazdy

Sobota, 22. Októbra 2016, 17:06

Zabudol som napisat, ze pri agresivnejsej akceleracii to robi menej casto, ale niekedy to robi. Vacsinou medzi 3-4k rpm. Ked tomu dam podlahu tak to robi fakt len vynimocne..

dunmer
Autor témy

Re: 320ci m52tu automat - padanie otacok za jazdy

Streda, 26. Októbra 2016, 12:15

V pittstone na diagnostiek vybehlo ze je to hydromenic.
Pisal som si s ludmi z zf pakra a nacenili mi vymenu hydromenica za 1200e pripadne cela prevodovka repasovana za 2800e, co je pri 17 rocnej e46 trosku hardcore.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní