... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

FiliPPP
Autor témy
Auto: E60 525i 2005
Kraj: Banskobystrický

od stieračov k ECU

Piatok, 21. Októbra 2016, 11:53

Dobrý deň, obraciam sa na fórum s prosbou o objasnenie jedného problému. vlastním bmw 5 E60 2005 525i 141kw. Jedná sa o to, že jendého dňa mi začali blbnúť stierače..konkrétne sa diali nasledovné veci, niekedy sa nedali vypnúť, niekedy automatický režím fungoval a niekedy vôbec. cyklovač nefungoval vôbec. A čo je najhoršie stierače samé od seba ostávali stáť v polke okna a nedalo sa s tým nič robiť len vypnúť zapaľovanie a po opätovnom naštartovaní znovu zapnúť nech dokončia cyklus... väčšinou som musel vypnúť zapaľovanie v správnu chvíľu aby vôbec ostali dole v spodnej fáze cyklu a neostali v strede okna.
Auto som zaniesol do servisu... a tam to začalo. vraj motorčeky a pantografy sú v poriadku a celé je to spôsobené chybnou riadiacou jednotkou, riadiacu jednotku skontroloval nejaký maník do elektroniky a podľa jeho vyjadrenia je riadiačka v poriadku a problém musí byť inde. V servise už padali také vyjadrenia, že rj vzájomne medzi sebou nekomunikujú a, že môžem ostať stáť v strede cesty hocikedy a celkovo z auta, ktoré okrem stieračov nemá žiadny problém zrazu je pomaly rozobratý vrak a stále nevedia čo mu je..podotýkam, že správne nefungujú len stierače. Mám podozrenie, že chcú na mne zarobiť.
Verím, že sa tu nájde ktosi kto už podobnú závadu riešil a poradí mi.

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: od stieračov k ECU

Piatok, 21. Októbra 2016, 12:46

Aka presne RJ ma byt zla? V E60 ovlada stierace pomocou relatok body modul, v motore stieracov je este dobehovy kontakt, nie je tam ziadny rozum. Daj to radsej riesit do servisu kde vedia co robia... keby bol zly KBM, neslo by ti viac veci...

Samozrejme zaklad je poriadna origo diagnostika..

FiliPPP
Autor témy

Piatok, 21. Októbra 2016, 15:33

Ďakujem za reakciu. Vraj "je chybná jedna z troch základných..." ale to už jeden maník premeral a vraj jej nič nieje a, že potrebuje celé auto aspoň na dva dni. Podotýkam nefungujú len stierače. Ešte je tam problém s klimatizáciou ale to podľa mojich skromných znalostí je chybný ventil klimatizácie kedy z jedného výduchu fúka horúci a z iného ľadový vzduch. Myslím si, že tieto dve veci navzájom nesúvisia.
Ak mi môže niekto povedať ktorý modul alebo relé konkrétne riadi funkciu stieračov?
Naposledy upravil/-a FiliPPP v Piatok, 21. Októbra 2016, 15:38, upravené celkom 1 krát.

PetoK

Piatok, 21. Októbra 2016, 15:38

Pozri este riadne relatka, ich pripojenie... vsetko je vo WDS...

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Októbra 2016, 16:06

Stierace budu blbnut ak odide podvolantova jednotka. Tzv. Schaltzentrum Lenksäule. Ak odide uplne, tak budes mat stierace beziace permanentne a nedaju sa vypnut ! :) Bude to pochopitelne robit aj nejaku dalsiu galibu.
Takze sa treba zamerat nato. Treba to jednoducho hodit na original bmw diagnostiku a dalej sa riadit jej pokynmi. SKusit jednotku preprogramovat a prisposobt, a ak to bude odmietat, treba ju jednoducho vymenit za novu. Cena tej jednotky je okolo 300-350eur, pre info. Inac zvykli odchadzat aj pri programovani noveho softu....

airbone

Piatok, 21. Októbra 2016, 16:11

ked si z BB, daj to rovno branovi do bayernpartneru vo zvolene. On ti s tym najskor pomoze. Neoplati sa stracat cas s roznymi suplikantami.

FiliPPP
Autor témy

Piatok, 21. Októbra 2016, 16:29

som z Brezna takže do BB nieje problém zájsť. vieš mi dať kontakt na toho Braňa? FB alebo tel. , prípadne ak je tu na fóre. Prípadne pozerám, že si z Prešovského kraja, cez týždeň bývam pravidelne v KE takže by som to možno vedel dať aj tam niekomu opraviť ak máš nejaký typ.
Podvolantová jednotka bola na kontrole pri niekom v žiari nad hronom... dotyčný ju mal ale bez auta. vraj je v poriadku. chápem dobre ak je na nej potrebné vykonať určitú kalibráciu?

PetoK

Piatok, 21. Októbra 2016, 16:33

Naco sa pytas na veci ktorym nerozumies ? Daj to spravit niekomu co sa vyzna... tieto veci nie su pre laikov...

FiliPPP
Autor témy

Piatok, 21. Októbra 2016, 16:36

PetoK napísal:
Naco sa pytas na veci ktorym nerozumies ? Daj to spravit niekomu co sa vyzna... tieto veci nie su pre laikov...
Dôvod je jednoduchý..nechcem aby ma oklamali a ťahali peniaze navyše. Samozrejme, že to dám do servisu. Toto vlákno som založil na základe podozrivého postupu servisu, v ktorom už auto mám.

airbone

Piatok, 21. Októbra 2016, 17:47

http://bmwzvolen.sk/

Aj v oblasti vychodu su tiez ludia co to vedia pozriet a poriesit, ale auto sa tam musi nechat, taka vec sa neriesi na pockanie. Ked mas zaujem to riesit tu, dam ti kontakt.

Co sa tyka toho ze niekto na tu jednotku pozeral je sice fajn, ale irelevantne. Velmi pochybujem zeby mal vlastne zostrojeny testbench na preskusanie vsetkych funkcii tej jednotky mimo vozidlo. Pravdepodobne ju pozrel len vizualne alebo mikroskopom na nejake viditelne poskodenia elektroniky, ale to nestaci. Do medzivrstiev dosky sa da vidiet len rontgenom a chipy s poskodenym software taktiez niesu rozoznatelne okom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní