Mal som nepravidelný chod motora, pri posúvaní v kolónach auto triaslo, musel som riadne pridávať po plyne, aby som sa ako tak rozumne pohol. Vyvrcholilo to tak, že jedného dňa auto nenaštartovalo. Nasledoval odťah do servisu, kde sa primárne zameriavajú na BMW. Prišli na to, že je preskočená reťa, ktorá je aj vyťahaná. Preskočenie reťaze nie je pra mňa žiadna novinka stalo sa mi to pri 90 000 km. Teraz pri 182 000 s tým rozdielom, že predtým vypísalo chybu motora, teraz nič ani na diagnostike. Po výmene reťaze, napinaku, preplachu motora a ďalších s tým spojených úkonov som si prevzal auto a nestačil som sa čudovať. Nespoznával som motor. Auto pri rozjazde netrasie, má pravidelný a tichučký chod. Zase ma s ním baví jazdiť.
Ak by mi niekto poradil, aby som dal vymeniť reťaz, určite by som tak urobil a nejazdil 50 000km s roztraseným autom
. Všetci hovorili, dokonca aj v BMW, že vyťahaná reťaz hučí, šuchoce atď. Motor nemal žiadny hlučný chod, bol o niečo hlučnejší ako teraz. Skús zvážiť aj toto.