... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 328i]"Kebab" BiXenon-Retrofit Done+Conclusion

Utorok, 27. Septembra 2016, 22:09

Rozumiem tomu spravne, ze ked mam DEPO H7 svetla, tak je to plug&play ?

Este jedna vec mimo techniku ... Mam na aute nove svetla, cca par mesiacov. No a ked som ich kupoval, tak som bol na SK len chvilku a nevedel som co na to policajti, technicka atd. Je to teda ok ? Alebo musim pre istotu dorobit aj ostreky a modlit sa pri kontrolach a na technickej, aby to preslo ?

bysto
Auto: e36 323i

Streda, 28. Septembra 2016, 09:37

Mám depo H1 s cockou. HID sadu mal majiteľ predo mnou asi 3 roky a ja cca rok a pol. Potom ma čapli Flojdi a len tak tak mi nezobrali tecjnicak (neoslňoval som nikoho, to priznal aj policajt). Takze som to radsej demontoval. Idealne mat niekoho na fizlici, kto by to vedel zapísať do TP

elegant047
Auto: e39 530i

Streda, 28. Septembra 2016, 12:51

Xenony nemusia byt zapisane v TP. Su ale 2 podmienky ktore musia byt splnene. Automaticke nastavovanie vysky svetiel a ostrekovace svetiel. Pri domontovanych xenonoch castokrat sa na to zabuda. Ked su tieto veci domontovane a funkcne tak nemaju preco otravovat.

TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31

Streda, 28. Septembra 2016, 13:06

100RM napísal:
Rozumiem tomu spravne, ze ked mam DEPO H7 svetla, tak je to plug&play ?

Este jedna vec mimo techniku ... Mam na aute nove svetla, cca par mesiacov. No a ked som ich kupoval, tak som bol na SK len chvilku a nevedel som co na to policajti, technicka atd. Je to teda ok ? Alebo musim pre istotu dorobit aj ostreky a modlit sa pri kontrolach a na technickej, aby to preslo ?

Ano, tato xenon-retrofit sada pasuje do H7 plug&play, ono to z predu nasunies a zo zadu das podlozku a nasrobujes.

Ono to legalne neni, cize ak stretnes fizla co ti chce zobrat papiere tak sa z toho nevykecas, ak stretnes normalneho tipka ktory nebude kukat na to co hovori zakon ale pozrie sa ako to svieti ako je to nastavene atd tak by to mohlo byt ok. Je ale dost dolezite mat ostreky, co ja mam, neviem ako ty..

bysto napísal:
Mám depo H1 s cockou. HID sadu mal majiteľ predo mnou asi 3 roky a ja cca rok a pol. Potom ma čapli Flojdi a len tak tak mi nezobrali tecjnicak (neoslňoval som nikoho, to priznal aj policajt). Takze som to radsej demontoval. Idealne mat niekoho na fizlici, kto by to vedel zapísať do TP
V takomto pripade je idealne sa hrat na to, ze si dement :D Teda ze si ani nevedel ze mas hidky a ze ti ani nikto neblikal ze to nikoho neoslepuje atd. No v kastliku odporucam mat halogenky ako backup, keby bolo uz fakt dost zle. Inak...HID sadu znamena, ze do stock depo h1 s cockou iba napchal xenony alebo ze prerabal celu optiku? To je kurva rozdiel..

elegant047 napísal:
Xenony nemusia byt zapisane v TP. Su ale 2 podmienky ktore musia byt splnene. Automaticke nastavovanie vysky svetiel a ostrekovace svetiel. Pri domontovanych xenonoch castokrat sa na to zabuda. Ked su tieto veci domontovane a funkcne tak nemaju preco otravovat.
Automaticke nastavovanie vysky bolo povinne az od urciteho roku, napr taka e32 to tiez nemala. Neviem presny rok, ale e36ky do toho este nezapadaju. Ostrek mam. Coho sa "jedine" bojim, je ze na plexisklach neni povolenie pre xenon ale len pre halogen, to ale zas mozem argumentovat tak, ze som mal mensiu nehodu a kupil som lacnejsie plexy.

Proste, ked ta fizli budu chciet jebat, tak ta dojebu, ak budu normalny a vsimnu si to, tak to ukecas. Ale napr Surrender bol v 3 ci 4 kontrolach a ani raz mu svetla nekontrolovali a jazdi s tym uz pomerne dlho, nejake dva roky ked nie viac. Treba vsetko spravit preto, aby si to nikto nevsimol, preto aj ten stock look mojich bixenonov, a ak si to vsimnu tak treba mat aspon ostreky a halogenky v rezerve :) Inak tieto bixenony spolu s amber AE vyzeraju v noci velmi podobne s e39 hella fl xenonami, fakt to nebudi nijake podozrenie ...Ja sa s autom budem pohybovat primarne po rakusku/viedni, cize to som velmi zvedavy ake to bude:D Ale tu ludia maju tak jeblo nastavene svetla, jedno ci halogenky ci xenony, ze v noci kazde tretie auto oslepuje...A keby ma drbli, budem milucky a budem sa robit ze som o tom nevedel a hadam to ukecam:D

TheCarista
Autor témy

Streda, 28. Septembra 2016, 13:13

SurrendeR napísal:
vyzera to paradne.. len stale mu neviem vysvetlit cez telefon/internet , ako normalne uchytit tie AE .. ono je to relativne jednoduche .. nech to zbytocne nevozis alebo nech to proste uz das cele dokopy.. jo a este by si si mohol otestovat, ci ich mas dobre nasmerovane voci dialkovym ;) ale to sa da doladit tymi 3mi srobmi ktorymi su cele tie projektory uchytene o svetlo

Kamo proste nech robim co robim tie ae tam neviem uchytit tak aby som tam napchal aj rozptylku pre dialkove svetlo bez toho aby som tu ae odtial nevybural :D :D Ved ak sa teda v stvrtok stretneme, ich rovno zoberem so sebou, ajtak mam auto u teba a nema tu doma baterku ani kable na testovanie. Max si viem zapnut AE ked sa napojim na priusa :D

Blavák
Auto: SOBY 20
Kraj: Košický

Streda, 28. Septembra 2016, 22:49

Dobre svetlo si daj aj donutra nech vidis aku rychlost hadzes

TheCarista
Autor témy

Streda, 28. Septembra 2016, 23:33

Blavák napísal:
Dobre svetlo si daj aj donutra nech vidis aku rychlost hadzes
Staci mat nevylačbanu kulisu a netreba ani ledky do interieru :D

TheCarista
Autor témy

Utorok, 4. Októbra 2016, 12:49

Včera so Sušinom zmerana kompresia motora, kde inde ako v slavnej avionovej garazi, kedze pršalo :D Nooo a je..vsetko ok, motor ma tlaky dobre, nejakych 12,5-13 to bolo medzi 1-5 valcami, 6 valec mal tušim az 14. Skusili sme aj odpojit knock sensor, no ani to "nepomohlo". Jararak bohuzial nestihol dobehnut s diag. Som zvedavy ci nieco najdeme :/

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf" Meranie Kompresie

Utorok, 4. Októbra 2016, 14:54

sorry chalani, ja som vcera behal jak kurva s kablom po celej ba a stihol som len 7 aut, ani na m4xa nevydalo a to som ho mal mozno 200m vzdusnou ciarou, vas som mal mozno 500 a ... nedalo sa, mozno zajtra?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

TheCarista
Autor témy

Utorok, 4. Októbra 2016, 15:49

jararak napísal:
sorry chalani, ja som vcera behal jak kurva s kablom po celej ba a stihol som len 7 aut, ani na m4xa nevydalo a to som ho mal mozno 200m vzdusnou ciarou, vas som mal mozno 500 a ... nedalo sa, mozno zajtra?

Pohodička, preto som uz ani nevolal lebo som vedel ze by som len otravoval :D Dalo by sa v stvrtok? Zajtra som ja prezmenu cely den not available, vedel by si v stvrtok dobehnut?

TheCarista
Autor témy

Pondelok, 17. Októbra 2016, 20:27

Tak..kedze je s novym motorom viacero problemov, rozhodol som sa ako sa hovori tak troška radikalne -> Vybrat ho zase von

Problems:
ojnicne loziska/
zavit olejovej vane
priruba klimakompresora
1x chybajuci odtrhnuty srob vlavo hore nad drziaku motora na strane spolujazdca
1x chybajuci odtrhnuty srob ( ten uz bol ) ktory drzi prevodovku o motor
Kulisa-> vibrovanie v dvojke
Mazanie pri starte svieti 30-40sek
-----------------
Solutions:
Ojnicne loziska horne+spodne budu nove, bal som sa ja o loziska na kluke a aj o kluku samotnu, to je vdaka bohu vsetko ok.
Priruba..tiez zaujimava historka..idem dnes do MA k znamemu po prirubu, ze ma 4ks, sme dohodnuty na dneska, najprv mi blbne mobil..potom mu volam, nezdviha a nezdviha...takze prirubu stale nemam a stale sa mi neozval..
Sroby..sa poriesia
Zavit...treba nejako vybrat srob a nanovo navlozkovat
Kulisa...tiahlo bolo naopak dane, tym padom suchalo o hardynu, amaterska chyba :D
Mazanie..na toto momentalne este odpoved nemam...keby tak viem prečo to tak dlho svieti..olejove cerpadlo vyzera byt ok..netušim no..

Pridavam foto stavu auta + krasne ojnicne lozisko
Prílohy
IMG_8989.JPG
IMG_8987.JPG

rapidwinner
Kraj: Prešovský

Re: [E36 328i]"Kebab mit Scharf" Motor zase von, viacero problemov

Pondelok, 17. Októbra 2016, 23:13

Tlak oleja vytvaraju klukove a ojnicne loziska, cerpadlo pokial viem "posuva" objem oleja.

Takze proste mas znova svoje "stastie", motor je lager a mozes znova chystat radovo stovky eur. Tvl boh aj vesmir ochranuj vsetkych nas pred takouto smolou. :lol:

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Utorok, 18. Októbra 2016, 08:03

dooooo pici :-D neuveritelne ty vole :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

TheCarista
Autor témy

Utorok, 18. Októbra 2016, 16:19

rapidwinner napísal:
Tlak oleja vytvaraju klukove a ojnicne loziska, cerpadlo pokial viem "posuva" objem oleja.

Takze proste mas znova svoje "stastie", motor je lager a mozes znova chystat radovo stovky eur. Tvl boh aj vesmir ochranuj vsetkych nas pred takouto smolou. :lol:

No, to by davalo troška aj zmysel. Zas som o nieco mudrejsi, diki :-)
Aaaale, motor lager neni, loziska na kluke aj kluka samotna je ok, motor ma krasne tlaky, hlava je uz po repase, este toto sa spravi a vnutro motora je tip top. Som zvedavy, ako budeme riešit vynechavanie valcov a co to sposobuje :-)

Loziska sa objednali MAHLE, do konca tohto tyzdna by malo byt auto zase poskladane, ak pojde vsetko podla planu.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Utorok, 18. Októbra 2016, 23:29

To uz tu bolo viac krat, vraj vsetko je OK :D Ak su klukove uplne super tak potom je niekde problem ze su ojnicne zodrate.. bud to alebo tie klukove az take super niesu. No a nakoniec, nemas nahodou chytenu aj tu kluku z tych domrdanych lozisiek?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných