Sobota, 27. Augusta 2016, 17:29
Zdravím, chcem sa opýtať, či ma niekto z vás podobnú skúsenosť, prípadne vie poradiť na čo sa zamerať. Pred mesiacom som bol na výmenu oleja v prevodovke s preplachom v Jihlave. Predtým prevodovka občas cukla pri preradení z 1 na 2, obcas z 2 na 3, otacky nekolísali nikdy.Väčšinou pri studenom aute, po zahriati sa to objavovalo pri jazde v kolone a rozbiehaní, ale sporadicky.
Mechanik po testovacej jazde vravel, že "průchodka"môže prepúšťať olej a klesá tlak. Vymení sa olej a všetko okolo a uvidí sa, v 90% prípadov to pomôže, ale vravel, že cukanie môže spôsobovať aj rozvodovka xdrive, ale to by to robilo častejšie a pri viacerých zaradených stupňoch.Olej, vaňa, filter, tesnenie boli menené pred 40 000 km v Bmw servise, ale neviem či s preplachom ( posledným majiteľom). Mechanik ma zavolal aby som sa pozrel na vaňu a magnety. Magnety úplne čisté, olej ako nový. Po dokončení, resete adaptácií, skúšobnej jazde a zaplatení som sa vybral domov. Vysmiaty, prevodovka radila bez jediného cuknutia.
Druhý deň ráno som natešený sadol do auta. Prevodovka cukala znateľne viac ako predtým na prvých 3 stupňoch, z 1 na 2 motor točila viac ako predtým, k 2000rpm. Na diaľnici bolo cuknutie cítiť aj pri radení z 5 do 6.
Auto je bmw e92 330d xdrive pred facelift, 2008, 195 000km( ja ho mám od 160 000km 2 roky). Motorový olej + všetky filtre menené každých 8000km, všetko vždy originál bmw z autor. servisu. Dpf funkčný, termostaty vymenené, hodnoty sledované s Carly bmw cez obd pravidelne. Pamäť chyb s jednou oznamujúcou blíženie sa 200 000 km ohľadom výmeny filtra pevných častíc.
Chystám sa za 2 týždne meniť klasiku olej+ filtre, preventívne aj žhaviče a jednotku žhavenia a chcem aj olej v diferencialoch a rozvodovke, tie podľa mňa neboli ešte menené nikdy. + do konca roku rozvody a nove sanie s novými klapkami.
Autu rád doprajem všetko čo potrebuje, mením veci preventívne, nikdy sa nič nepokazilo, ale ta prevodovka mi teraz kazí náladu a nemám "radosť z jazdy". Servisáka mám 14 dní na dovolenke, takže musím čakať.
Má niekto podobnú skúsenosť, prípadne radu na čo sa zamerať?