... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

martinxd
Autor témy
Auto: E92 330xd
Kraj: Zahraničie

Automat po výmene oleja kope

Sobota, 27. Augusta 2016, 17:29

Zdravím, chcem sa opýtať, či ma niekto z vás podobnú skúsenosť, prípadne vie poradiť na čo sa zamerať. Pred mesiacom som bol na výmenu oleja v prevodovke s preplachom v Jihlave. Predtým prevodovka občas cukla pri preradení z 1 na 2, obcas z 2 na 3, otacky nekolísali nikdy.Väčšinou pri studenom aute, po zahriati sa to objavovalo pri jazde v kolone a rozbiehaní, ale sporadicky.

Mechanik po testovacej jazde vravel, že "průchodka"môže prepúšťať olej a klesá tlak. Vymení sa olej a všetko okolo a uvidí sa, v 90% prípadov to pomôže, ale vravel, že cukanie môže spôsobovať aj rozvodovka xdrive, ale to by to robilo častejšie a pri viacerých zaradených stupňoch.Olej, vaňa, filter, tesnenie boli menené pred 40 000 km v Bmw servise, ale neviem či s preplachom ( posledným majiteľom). Mechanik ma zavolal aby som sa pozrel na vaňu a magnety. Magnety úplne čisté, olej ako nový. Po dokončení, resete adaptácií, skúšobnej jazde a zaplatení som sa vybral domov. Vysmiaty, prevodovka radila bez jediného cuknutia.

Druhý deň ráno som natešený sadol do auta. Prevodovka cukala znateľne viac ako predtým na prvých 3 stupňoch, z 1 na 2 motor točila viac ako predtým, k 2000rpm. Na diaľnici bolo cuknutie cítiť aj pri radení z 5 do 6.

Auto je bmw e92 330d xdrive pred facelift, 2008, 195 000km( ja ho mám od 160 000km 2 roky). Motorový olej + všetky filtre menené každých 8000km, všetko vždy originál bmw z autor. servisu. Dpf funkčný, termostaty vymenené, hodnoty sledované s Carly bmw cez obd pravidelne. Pamäť chyb s jednou oznamujúcou blíženie sa 200 000 km ohľadom výmeny filtra pevných častíc.

Chystám sa za 2 týždne meniť klasiku olej+ filtre, preventívne aj žhaviče a jednotku žhavenia a chcem aj olej v diferencialoch a rozvodovke, tie podľa mňa neboli ešte menené nikdy. + do konca roku rozvody a nove sanie s novými klapkami.

Autu rád doprajem všetko čo potrebuje, mením veci preventívne, nikdy sa nič nepokazilo, ale ta prevodovka mi teraz kazí náladu a nemám "radosť z jazdy". Servisáka mám 14 dní na dovolenke, takže musím čakať.

Má niekto podobnú skúsenosť, prípadne radu na čo sa zamerať?

majo38
Auto: e92 330XD
Kraj: Trenčiansky

Re: Automat po výmene oleja kope

Sobota, 27. Augusta 2016, 18:22

poznam to ked sa staras o auto, tlacis peniaze a chodis s nim ako s tvojim majetkom, nie s cudzim...auticko si si vybral pekne a gratulujem k vyberu...ja ako skuseny laik ti mozem dat iba jednu radu... len s tym prosim pekne nechod do priboviec...na tvojom mieste otocka jihlava ked uz ti tam menili olej, alebo niekto kto ma dobre referencie...poprosim ta nakolko si to sem napisal, aj to dopis ako si kde dopadol....

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Augusta 2016, 21:05

Toto sposobuje dost casto chemicky preplach...Minuly rok som sa s tym stretol pri 3autach ktorym dokonca klakla prevodovka po chemickom preplachu....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

martinxd
Autor témy

Pondelok, 29. Augusta 2016, 15:57

tak, podľa faktury sa preplachovalo olejom, použilo sa 12 litrov. Neviem o tom, že by použili nejakú chémiu. Skúsim najprv vylúčiť chybu rozvodovky xdrive, nechám ju odpojiť a uvidíme. Pokiaľ to rozvodovka nebude, tak mi ostáva repas prevodovky. Tam to finančne vychádza na 35 - 80 000 Kč bez dph, podľa toho čo všetko sa zistí pri rozobraní prevodovky a následne sa musí meniť. U tej hornej hranice je to kompletný repas vo fabrickej kvalite.

@Simik - može cukanie auta pri radení rýchlosti spôsobovať aj vadná jednotka žhavenia alebo žhavič? prípadne nejaký iný komponent z oblasti motora?

Včera keď som sadol ráno do auta, stálo 2 dni v garáži, tak aj keď bolo auto studené, prevodovka radila plynulo. Asi to žije svojim životom...

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Augusta 2016, 16:32

tym padom by som rozvodovku vylucil...ta co viem bud ide alebo nejde a hned odstavi ABS, DTC a svieti palubovka
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

martinxd
Autor témy

Streda, 31. Augusta 2016, 14:50

jkk napísal:
tym padom by som rozvodovku vylucil...ta co viem bud ide alebo nejde a hned odstavi ABS, DTC a svieti palubovka
prebehne výmena oleja v rozvodovke a diferencialoch, tak uvidím, či to bude mať nejaký vplyv. Určite potom napíšem update.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 1. Septembra 2016, 07:24

Rozvodovka moze potrhavat....ale medzi stupnami trhnutnasi nie....treba to pozriet...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

midnight_man
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 1. Septembra 2016, 08:32

Hm no kedze si uz absolvoval aj reset adaptacii a dokonca aj pleplach. Ked prelistujes zahranicne fora, zistis ze tieto prevodovky trpeli soft vadou ktora sa riesila upgradom softu. Zevraj po upgrade to prestalo potrhavat.

Bojujem s tym aj ja, uz 2x som vymenil olej, adaptacie a furt to potrhava. Chystam sa na upgrade softu.

hansm5

Štvrtok, 1. Septembra 2016, 08:54

midnight_man napísal:
Hm no kedze si uz absolvoval aj reset adaptacii a dokonca aj pleplach. Ked prelistujes zahranicne fora, zistis ze tieto prevodovky trpeli soft vadou ktora sa riesila upgradom softu. Zevraj po upgrade to prestalo potrhavat.

Bojujem s tym aj ja, uz 2x som vymenil olej, adaptacie a furt to potrhava. Chystam sa na upgrade softu.
nech si udelat upgrade celyho auta

midnight_man
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 1. Septembra 2016, 08:55

no ved ked tam budem tak uz ano :)

ricko

Nedeľa, 11. Septembra 2016, 22:18

kolko sa plati v autorizovanom servise za vymenu prevodoveho oleja ?

Clasico

Pondelok, 12. Septembra 2016, 07:42

ako kde zrejme okolo tych 550 - 650

martinxd
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2016, 15:25

Malý update. Po cca 1000 km od resetu adaptácií sa prevodovka asi naučila fungovat. Cukanie prestalo aj pri studenom aute. Občas sa stane pri výjazde z garaže, že pridávám plyn a následne dam nohu preč lebo musím dať prednosť v jazde, ked nič nejde, tak rychlo zase šliapnem na plyn. Tak to cukne lebo nevie čo vlastne po nej chcem. Inak radí pekne hladko na všetkých stupňoch.
Budúci týždeň bude výmena oleja, filtrov, tlmičov, žhavičov a jednotky, olejov v diferencialoch, rozvodovke a hydraulike. Tak som zvedavý ako sa auto bude chovať po tom.

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Streda, 21. Septembra 2016, 18:18

To trhanie, kludne môže spôsobovať aj rozvodovka, kilometre už na to má. Poznám ako sa správa keď je zlá, a vôbec nemusí vypísať chybu 4x4. Jednoznačne v nej vymeň olej, malo by sa to okamžite prejaviť, nemala by už trhať. Ak je už ale zodratá, po čase začne trhať zas. Nemusí to byť ale ona, nech sa na to pozrie skúsený technik.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

b0ris
Auto: BMW G11 ///M750d

Streda, 21. Septembra 2016, 21:56

stalo sa, ze odisli loziska v rozvodovke a tym padom tiez trhala- uz nepomohol ani olej, len repas. kazdopadne odporucam menit olej aj v rozvodovke a difoch kazdych cca 100tkm(ved 100-150€ vas snad nezruinuje...)
edit: olej do xdrive, jednoznacne len BMW oleje. Ani castrol ani nikto nato nema predpisany olej, ktory by realne fungoval. ak by bol zaujem, oleje viem dodat.
G11
F10 Lci
F15
F34

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných