Ahojte,
Dnes mi na 530xd menili hardynu na hlavnom kardane, lebo som občas cítil slabé chvenie od zadnej nápravy a bolo cítiť vôľu pri zaradení R na automate. Po výmene pôvodná hardy spojka nevykazovala žiadne optické opotrebenie, ale auto s novou občas pri cca. 60km/h drnčalo a vibrovalo pocitovo zhruba niekde v strede tak, ako to nikdy predtým nerobilo. V servise mali podozrenie, že by to mohla robiť tá nová neorigo hardyna, tak tam dali na skúšku naspäť tú pôvodnú, a stou to bola absolútna katastrofa. Auto sa okolo 60km/h rozdrnčí a rozvibruje tak, že sa na tom nedá jazdiť! Vibrácie idú pritom od zadnej nápravy a ten zvuk ako keby zo stredu auta.
Menilo sa pritom aj puzdro hardyny, uloženie je ako nové, s kardanom evidentne predtým nikdy nikto nič nerobil, a poskladané to tiež vyzerá byť dobre, ako som videl.
Môže to robiť ešte ten kĺb či čo to je na konci kardanu, ktorý sa uchytáva k diferenciálu? Čo by to inak mohlo byť? Predtým to chvelo iba sporadicky, inak auto chodilo jak víno, teraz sa s tým nedá jazdiť!!!
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
T.