Streda, 13. Júla 2016, 08:20
Dosť som tu hľadal a našiel som všetko možne o vstrekoch ale nie moj konkretny prípad.
Moja e46 jazdí úplne super všetko ako má byť ale v zábere počujem klepanie z motora.
Robí mí to už asi rok ak nie viac ale je to len v zabere ked pridám a skôr na 4 alebo 5ke. a keď otvorím viečko oleja na volnobehu to je dosť počuť.
Diagnostika nič neukazala všetko ok ale trochu ma to štve nechcem aby ma to nechalo niekde na dovolenke.
Chcem zistiť či to neklepe nejaký vstrek cital som tu že za chodu motora sa da odpojiť napajenie do vstreku po jednom a tak zistiť ci to prestane klepať, ale akosi sa mi to nezdá, je to bezpečné? Velmi nerad by som niečo pokašlal.
zhrnutie: klepot pri pridaní plynu počuť hlavne z vonku pri ubraní plynu klepot uplne prestane. (preto myslím že vstrek)
Chovanie auta :
auto štartuje bezproblemov, drží pekne otáčky, diagnostika bez chyby (teda 2 male ale nic spoločné s týmto)
spotreba nezvýšena stale okolo 5l, výkon uplne super, teplota dobrá, proste všetko ok len ten klepot ma znervoznuje, dlho som to neriešil ale teraz chcem ist na dovolenku tak istota je istota preto chcem zistiť ako odskušať ten vstrek ci nelkepe. a či nie je dobre sa po nejakom obzrieť ale nechcem tým odpajaním nejako zblbnut riadaciu jednotku alebo tak.
Ďakujem
ešte je to e46 110 kw common rail
E46, 320 D 110 kw