... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kark
Autor témy
Auto: e46, e90
Kraj: Trenčiansky

klepanie vstreku skuška?

Streda, 13. Júla 2016, 08:20

Dosť som tu hľadal a našiel som všetko možne o vstrekoch ale nie moj konkretny prípad.
Moja e46 jazdí úplne super všetko ako má byť ale v zábere počujem klepanie z motora.
Robí mí to už asi rok ak nie viac ale je to len v zabere ked pridám a skôr na 4 alebo 5ke. a keď otvorím viečko oleja na volnobehu to je dosť počuť.
Diagnostika nič neukazala všetko ok ale trochu ma to štve nechcem aby ma to nechalo niekde na dovolenke.
Chcem zistiť či to neklepe nejaký vstrek cital som tu že za chodu motora sa da odpojiť napajenie do vstreku  po jednom a tak zistiť ci to prestane klepať, ale akosi sa mi to nezdá, je to bezpečné? Velmi nerad by som niečo pokašlal.

zhrnutie: klepot pri pridaní plynu počuť hlavne z vonku pri   ubraní plynu klepot uplne prestane. (preto myslím že vstrek)

Chovanie auta :
auto štartuje bezproblemov, drží pekne otáčky, diagnostika bez chyby (teda 2 male ale nic spoločné s týmto)
spotreba nezvýšena stale okolo 5l, výkon uplne super, teplota dobrá, proste všetko ok len ten klepot ma znervoznuje, dlho som to neriešil ale teraz chcem ist na dovolenku tak istota je istota preto chcem zistiť ako odskušať ten vstrek ci nelkepe. a či nie je dobre sa po nejakom obzrieť ale nechcem tým odpajaním nejako zblbnut riadaciu jednotku alebo tak.

Ďakujem
ešte je to e46 110 kw common rail
E46, 320 D 110 kw

19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Re: klepanie vstreku skuška?

Nedeľa, 17. Júla 2016, 20:02

Cavko, tebe to robí aj ked na mieste pridas alebo len za jazdy? Mam presne ten isty problém od kedy mam auto asi dva roky, na mieste to nerobí iba v zabere...ked vyhodim rýchlosť nerobí to, zacinam si myslieť ze to bude zotrvak...skor mi to pripomína take cinkotanie ako klepanie.ked to robí a uberiem a pridavam plynulo nerobi to...za dva roky sa to nezhorsilo ani nezlepsilo

starynovy
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 17. Júla 2016, 22:35

Ak je to manual tak dvojhmota je moj nazor, to nieje traktor. Keby ti rok pocutelne v zatazi klepal vstrek tak mas dieru v pieste davno.

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 06:50

Blbe je ze ked na mieste pridas tak to neurobí, robi to iba za jazdy a v zatazi, ja som sa uz rozhodol neriesit to,jazdit tak aby mi to nerobilo co je jednoduche a ked sa cosi rosype potom to vymenim, keby ma človek hladat to na silu vymeni pol auta kym to najde a pritom to moze jazdit este aj 50 tis. km. Ked sa to zhorsi zacnem riesit, teraz jedine zavesit miekoho na prevodovku nech za jazdy pocuva a prevodovku len tak pre srandu nebudem davat dole ci náhodou nemam chyteny zotrvak alebo lozisko 

starynovy

Pondelok, 18. Júla 2016, 07:37

Vsak samozrejme ze v zatazi bucha, akym zazrakom by sa mal na volnobeh bez zataze opriet o dorazy? Je to bezny problem, staci pocuvat jazdou popri zvodidlach napr. 

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 08:39

Počkaj, stale hovorime o zotrvaku?, ot.2 akoze je normálne ze vydáva take zvuky?
Pretože táto téma bola založená na tom ci nema zle vstreky, to ze je to zotrvačník je len moj názor, mozno je to spojkove lozisko, mozno cosi v prevodovke, na kardane...fakt neviem, nemam to ako zistiť ale prevodovku kvôli tomu dole davat nebudem ked ide auto ok, je to zatiaľ len zvuk...

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 08:41

Este taka vec, ono to cinka aj ked pojdes po rovine bez hociakej zvukovej bariéry a dupnes na podlahu že ho poriadne zataziz, len je to najlepšie pocut v kopci lebo po rovine ma taku zataz par sekund

kark
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 08:55

ano najlepšie je to počuť v zabere v kopci na 4 alebo 5, a pri zvodidlach a pri otvorenom okne, v nutri to počut skoro vobec nie je, a na volnobeh len uplne minimum preto som myslel že vstrek a tiež mi to robí vyše roka ak nie aj dva len ja som taký pedant na uto a vadí mi aj ten najmesí klepot, a tie vstreky klepanie  som myslel otestovat takto nejako https://youtu.be/F5PElDNzV2Y
Nechcem to na silu riešiť pokial auto jazdi krasne a bez problemov len ma to trochu stve.  (a ešte mam taký pocit že pri studenom motore je to menej)
E46, 320 D 110 kw

kark
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 09:01

a ešte toto som našiel ale mne otačky vobec nekolíšu http://www.abosa.sk/z_praxe/pripad2/pripad2.html
E46, 320 D 110 kw

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 10:47

No mne tiez záleží na aute ale nebudem vymieňať zbytočne pol auta ked netreba, raz mi tu na fóre na to ktosi pisal ze to moze byt prasknuta kluka ale to je kravina, to by uz davno nejazdilo, mne to robí iba za jazdy preto som to aj prestal riesit, ako zistim co to robí? To nejde ani ale kym je to len zvuk tak to neriešim, iba sledujem :-) 

starynovy

Pondelok, 18. Júla 2016, 19:16

Podla toho co tu pisete to nechajte tak, som pedant, zalezi mi.. na druhej strane to robi uz dva roky a nechce sa mi nic menit.. tak co? :D Test vstrekovaca na stolici a jeho vycistenie stoji okolo 16€, nic nemenis iba das nazad to co tam bolo pripadne platis cca. 100€ za opravu kazdeho pokazeneho. Alebo daco cez liter ked prehoria piesty. Ak su vstreky v poriadku tak mas nacaty dvojhmotny zotrvacnik a tu ziadne fatalne zlyhania nenastanu. Casom nepravidelny volnobeh, rachotenie pri zastaveni motora, trhany pohyb pri odjazde na spojke-vymenis mas pokoj, nevymenis jazdis s mensou pohodou ale jazdis. Auto som ani nevidel ani nepoul, reagujem len na vase domienky o tom co by to mohlo a mozno je a davam riesenia a nasledky. Preberte si to ako chcete ;) .

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 19:47

Ono to mas tak, ked som kúpil to auto som si asi po dvoch týždňoch všimol ze to robí, zacal som hľadať čo to môže byť ale nenašiel som, auto islo ok tak som sa vozil, ked som išiel niekde do servisu pozreli mi nejaké veci, ked nič nenašli tak povedali že to nemám riešiť, že sa to časom prejaví viac, no za dva roky čo som najazdil asi 25 tis. sa nic nezhorsilo, začal som jazdit tak ze keď to cinka uberiem aby to nerobilo a vybavene. Auto zvladlo aj 4 a pol hod. cestu do Prahy a bez naznaku problému.
Neviem ako tuto kolega co zakladal túto tému, ja niesom žiadny pretekár takze nepotrebujem jazdit z 0 na 180 za par sekund a ked chcem ist rychlo a pridavam ako človek tak ani necinkne...aspoň nic nepocut

19palec05

Pondelok, 18. Júla 2016, 19:50

Pripadne ak to chces porovnat ci nam to robí to iste...pozeram ze mas v profile ze si od Trenčína, ked budes mat cestu do Piestan napis ss a mozeme sa stretnut a porovnat to

kark
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2016, 08:24

No ja to mám také isté ako aj ty, tiež som na tom nabehal cez 30.000 km a stale v pohode, preto sa v tom nechcem moc týpať maximalne som chcel odskušať tie vstreky ako na tom videu ale asi by som aj tak na nič neprišiel lebo na volnobehu to skoro nepocut, lepšie povedane vobec lebo to prehlusuje zvuk motora. Len som sa bal že niekde v chorvatsku sa mi niečo dosere a oprava ma výjde 3x viac ako tu. Ale  "starynovy" mi to rozumne vysvetlil a trochu ma zbavil obav no a na to že ma cez 3334 príspevkov je vidieť že sa naozaj vyzná. Takže nebudem to riešiť a nadalej jazdiť ako doteraz. A pretekár som neni ani ja, mám dve deti a rodinu čo ma doma vždy čakajú takže jazdím ako človek, nie ako prasa. A do pieštan možem zbehnut kedykolvek mam aj diagnostiku inpa ak by si potreboval niečo pozrieť.
E46, 320 D 110 kw

kark
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2016, 08:31

Ináč som s autom velmi spokojný, ani raz ma nikde nenechalo akurát jediný krát, raz ked som isiel do poľska co chodievam dosť často mi v martine odysiel alternátor, takže som to otočil a na baterke som prišiel bezproblemov domov v ten den dal opravit a na druhý išiel znova. Takže bez ujmi. Ine ako bmw by som nechcel, aj žena brat a svagor ho maju všetci e46 ale pred facelitom. (to len tak naokraj) 
E46, 320 D 110 kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných