Utorok, 5. Júla 2016, 19:05
heh, no, dufam, ze je to iba tymi sedadlami... :) Inak, pri cene, kolko sa za tuto option priplacalo (specialna koza, elektrika, pamat, komforty a az potom sa dala doobjednat ventilacia - podla toho, co som nasiel na webe, cca. 5k$ - ja som to nastastie mal uz v aute pri kupe :) ) sa ani necudujem, ze to ma len par aut na slovensku...
No, ale teda, aby som niekomu aj pomohol. Ventilator lokalizovany, je zhruba v strede sedacky pod zadkom, pri jej zdvyhnuti a nakloneni dopredu sa da nahmatat zo spodu sedadla cez dva otvory. Ziadny filter ani krytka tam nie je. Ventilator sa toci, ale ani pri maximalnom vykone nejaky mimoriadny prievan nevyraba. Je umiestneny tak, ze pri "standardnom" nastaveni sedadla je priblizne nad otvormi kurenia v podlahe pre zadne sedadla. Vzduch berie odtial a teda aj teplota vzduchu v sedadle zavisi od toho, aky teply/chladny vzduch vychadza z kurenia. Na webe som nasiel este finetunning - plastove, alebo kovove L-ko (ohnuty pliesok to tvaru L), ktory usmernuje vzduch z kurenia noh priamo na ventilator - efekt posudit neviem, riesit to nebudem...
Podla ETK sa da objednat samostatne novy ventilator (podla ETK nie je ani velmi drahy), ale ked som si pozrel spodok sedadla, vymena musi byt pakaren.
Celkovo som nasiel na forach vyhrady na odvetravanie rovnake, ako mam aj ja - teda ze na pocit je to slabe (otazka este stoji, ci sa casom nezapchavaju aj rozvody vzduchu v sedadle a nedali by sa vycistit) a objavuje sa to pri vsetkych modeloch, kam sa dalo objednat - 5, 7 aj X5.
BMW 318d '18, 110kW
VW Golf 1.6TDi '17, 85kW
ex: BMW 530XDT '07, 173kW / Skoda Octavia '07, 1.9TDi, 74kW / VW Passat Var '06, 2.0TDi, 103kW / VW Golf GT Sport `08, 2.0TDi, 103kW / Opel Vectra `04, 1,9CDTi, 88kW / Opel Astra `98, 1.4, 66kW