... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bl4ckb0x
Autor témy
Auto: BMW 330xd E91
Kraj: Košický

Nedobíja akumulátor (remenica KO)

Sobota, 2. Júla 2016, 16:41

Zdravím,

dnes som odparkoval auto pred obchoďákom. Keď som sa vrátil a chcel vyjsť von cúvaním, tak sa takmer nedalo pohnúť volantom. Tak som myslel, že mi odišiel posilňovač riadenia, ale keď som sa všetkou silou dostal z parkoviska, tak zrazu riadenie už išlo a začalo svietiť "battery failure". Takže som pochopil, že asi je zlá baterka alebo alternátor a nedobíja, takže keďže som sa hýbal pomaly, tak vyplo posilňovač.
Prišiel som až domov, čo je cca 35 km, s vypnutou klímou, displejom a pod.

Keď cez menu pozriem napätie, tak ukazuje 12.5V. Keď som naštartoval, tak to zostalo skoro tak isto, cca 12,4 - 12,3. Ako zistím, či je pokazená baterka alebo či odišiel alternátor ?
Viete mi povedať hrubý odhad, že koľko stojí repas/výmena alternátora a koľko to zaberie času ak to zoberiem do servisu? Dá sa to spraviť za jeden deň či je to nereálne?

Dik
Naposledy upravil/-a bl4ckb0x v Nedeľa, 3. Júla 2016, 12:20, upravené celkom 2 krát.

H@wky
Kraj: Trenčiansky

Re: Problém s baterkou

Sobota, 2. Júla 2016, 20:00

remen mas v akom stave ?

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Júla 2016, 21:36

Otaca ti vobec remenom ? Vcera som presne toto pozeral kamosovi a remenica KO...

bl4ckb0x
Autor témy

Nedeľa, 3. Júla 2016, 09:25

Dik za postrehy. Nevyznám sa v tom veľmi ale oba remene čo sú pred motorom sú napnuté, ale neotáča nimi poriadne. Pozrite video. Ten spodný remen je asi ten hlavný a to väčšie koleso, čo je asi priamo od motora, tak sa trošku hýbe (dopredu a dozadu ako osmička), keď sa zatlačí. (Máme tu murára, ktorý mal otca mechanika a od malička s ním bol pri práci, tak sa na to len zbežne pozrel, aby mi poradil).

https://www.youtube.com/watch?v=8vTdgUQ ... e=youtu.be

PetoK

Re: Nedobíja akumulátor

Nedeľa, 3. Júla 2016, 11:22

Remenica KO... rozomlety stred... treba kupit najlepsie orig BMW, cca 400e. Nahrady nevydrzia...

bl4ckb0x
Autor témy

Re: Nedobíja akumulátor

Nedeľa, 3. Júla 2016, 12:17

Kde kúpim originál? Na autodiely ds sú najdrahšie nejaký Corteco a Swag a tie stoja okolo 250e. To asi už potom len priamo v autorizovanom BMW servise? A ako myslíš, že náhrady nevydržia? V podstate ani tento originál nevydržal. Auto má 8 rokov, takže taká náhrada vydrží napríklad len 6 alebo 4 alebo menej rokov? Tak si to myslel?

Môžem s takýmto autom jazdiť? Je to bezpečné? Potrebujem sa s ním dostať cca 25km k mechanikovi. Ako som už pred tým písal, dostal som sa domov (cca 35km). Či tá remenica nepoháňa aj niečo dôležité ako napríklad chladenie (nejaké pumpy a pod.)

PetoK

Re: Nedobíja akumulátor (remenica KO)

Nedeľa, 3. Júla 2016, 12:36

Jasne ze na tom nejazdi... nejde altik, servo, vodna pumpa atd. Naloz to na odtahovku. Remenicu kup iba original v BMW.

bl4ckb0x
Autor témy

Re: Nedobíja akumulátor (remenica KO)

Nedeľa, 3. Júla 2016, 13:18

Vďaka za pomoc.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných