... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Anubis-artS
Autor témy
Auto: Seat Ibiza FR 2016
Kraj: Banskobystrický

Šúchanie pri brzdení

Sobota, 15. Marca 2014, 00:09

Ahojte, dnes sa mi stala taká vec. Prišiel som z BA do ZV a pri brzdení už vo zvolene sa začalo ozívať také šúchanie od bŕzd ... neviem či zadok alebo predok ... šúchanie počúť aj pri jazde (také jemné) ale keď zabrzdím tak to počuť o dosť viac. Brzdový pedál je tak ako má byť nieje spadnutý. Brzdy sú všetky OK, na výmenu majú ešte čas, auto brzdí dobre, pri brzdení nezatáča do žiadnej strany. Napadla ma tým pádom jedine ručná. Stál som na pumpe a tam som ručnú počas jazdy z BA do ZV zatiahol ... žeby ostala vysieť? Ručná je v takom stave že auto v kopci zastaví až na predposlednom zube...proste klasika u BMW že ručná nedrží ... neviete ako postupovať? pretože servisi sú cez víkend zavreté a ja niesom technický chalan že by som si to rozobral .. no a v pondelok ráno musím ísť do BA na aute ... zájdem s tým do BA a tam do dám do servisu ?? (smrad od bŕzd necítiť žiadny)
Obrázok
Seat Ibiza FR 2016
Ex: BMW e90 320i M-packet
Ex: BMW e46 320d

dibarbora
Kraj: Žilinský

Re: Šúchanie pri brzdení

Sobota, 15. Marca 2014, 06:10

auto na hever a rusne potocit jednotlive kolesa, ak prides na to suchajuce, tak dole koleso a dobre obzriet strmen, mozes tam mat cudzi predmet (skalu.....). Ked na to takto neprides, tak skusobna jazda a kontrola ohriatia jednotlivych brzd, to ze nesmrdia neznamena, ze niektore nedrhne a neohrieva sa viac ako ostatne.

Trojec
Auto: BMW E90 - 320d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 15. Marca 2014, 08:19

Aj podľa mňa by to mohla byť skalka, na ocovom aute sa nám to už pár krát stalo a dosť dlho to trvá kým sama od seba vypadne, nieje problém aby sa dostala niekde medzi časti, ktoré sa točia a potom to vydáva pekné zvuky :D . Inak ručná aj mne zaberá len pri vrchu, dosť často ju zaťahujem a nič také sa mi ešte nestalo.... Takže skôr to cudzie teleso.
BMW E90 320d

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Júna 2016, 18:17

ozivym tuto temu
Mne suchaju brzdy tako isto na zadny kolesach. Zhodil som koleso dole a pozeram ze platnicky su uplne v prdeli a brzdim uz zelezom. Viem ze treba vymenit ale kde moze byt problem? Kedze ani nie pred rokom som ich vymienal za nove a mohly mat najazdene len nieco cez 15.000 km Pred tym som dokazal najazdit 90.000km na nich ked ze vacsinou brzdim motorom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných