... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

LeoVinci
Autor témy
Auto: BMW e46 330xd 2x
Kraj: Košický

Interier topi ked nema

Utorok, 21. Júna 2016, 22:30

chlapi mam taky mensi problem s regulovanim teploty v interieri mam nastavenu vnutornu teplotu na 16-19*c auto stredove kolecko mam na 3studeny  po urcitej dobe mi zacne topit na okno a na nohi a na mna ide len vlazny co mam nastaveny ked zapnem klimu je to tiez to iste vypnem auto a dam prikaz fukanie studeneho vzduchu na nohy tak topi ako saleny to iste aj okno ked dam len na mma fukanie tak fuka studeny z klimi takze to len to funguje ako ma mam podozrenie ci to niesu tie vodne ventili stretol sa s tym uz niekto bol by som rad za kazdu radu ide o 330xd facelift

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Interier topi ked nema

Utorok, 21. Júna 2016, 22:34

Vodne ventily KO.

LeoVinci
Autor témy
Auto: BMW e46 330xd 2x
Kraj: Košický

Utorok, 21. Júna 2016, 22:53

Takze ventily myslel som si chcem ist na istotu stretol si sa s tym uz

Užívateľov profilový obrázok
januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Streda, 22. Júna 2016, 07:42

ventil

ed25
Auto: e30

Pondelok, 11. Júla 2016, 09:45

Myslím, že to nie je na 100% isté, musíš zistiť, či ventil dostal informáciu (12V impulz) na zopnutie a zastavenie teplej vody, ak impulz nedostal, tak je stále otvorený.
Niekde som už videl, aj zanesenú tú oceľovú kužeľovú časť (ktorá uzavrie prívod teplej vody) od vodného kameňa a potom je ventil aj pri tzv. uzavretom stave stále mierne pootvorený a preteká nim stále horúca voda. Skús vybrať ventil (keď bude voda v chladiči studená, aby bol menší tlak a nevytieklo moc vody) do tých dvoch gumených hadíc daj zátky z vína a stiahni ich sk páskou a do zistenia závady ti bude klíma pekne chladiť. Ventil potom pripoj na 12V a budeš vidieť cez dierku (aj počuť) či zopína alebo nie a jednu možnosť vylúčiš. Ak zopína, tak potom povoľ tie 4 skrutky ventilu, daj dole tú kovovú časť od plastovej a pozri, či ten kužeľ nie je zanesený resp.  tá časť do ktorej sa zasúva (to zistíš aj prefúknutím ústami). Ak teda zopína a nie je to zanesené, po prefúknutí to dobre tesní, tak chyba asi vo ventile nebude.
Potom zrejme ventil nedostáva impulzy na uzavretie a chyba bude asi inde.   Toto je môj názor, teda netvrdím, že je to správne.

PetoK

Pondelok, 11. Júla 2016, 10:02

Naco spekulujes ? Vadne vodne ventily. Ine veci tam neodchadzaju.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných