... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Gali6
Autor témy
Auto: BMW 318D - 2004
Kraj: Bratislavský

E46 - rezonancia výfuku

Utorok, 5. Januára 2010, 15:20

Ahojte, už fakt neviem prečo mi rezonuje výfuk, dnes som bol s tým v servise, pozerali a komplet podvozok bol dobrý. Prešli na výfuk a záver bol takýto: Výfuk nie je vôbec rozpadnutý, všetky silent-bocky čiže tie gumičky sú v pohode, ani dierka v jednej proste nič. Akurát v servise mi to nerezonovalo, to je jak naschval, napadá Vás nejaká príčina?
E46 318D Black Saphyre metal color - teraz
E36 316i compact (M-packet) - ex
Obrázok

!!!Meno, rýchlosť a tradícia - proste BMW!!!

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade

Re: E46 - rezonancia výfuku

Utorok, 5. Januára 2010, 15:45

rezonuje za studena alebo stale? ak koncovu cast vyfuku pritlacis nohou prestane? :) aj ja mam taky divny pocit ako keby sa mi pomalicky ale isto rozsypal niektory tlmic... na oko sa vsetko zda byt ok nikde nic co by bolo podozrive... uz len flexku a kuknut do vnutra :twisted:

Užívateľov profilový obrázok
slamec

Utorok, 5. Januára 2010, 15:52

pozri

tepelný obal tunelu
či neopiera o kasňu alebo nápravu

riešil som podobné a nakoniec bola prasknutá rúra medzi druhým a posledným tlmičom
(pri zatlačení nerezonoval)

krejzi
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 5. Januára 2010, 16:17

presne tento problem s rezonovanim mam aj ja. ked ho zapcham tak nikde nic nefuci ...
skusim popozerat tie tepelne kryty, ale skor mam pocit, ze to je niekde v tom hrnci pod soferovou sedackou.

Gali6
Autor témy

Streda, 6. Januára 2010, 23:54

No ked je auto studené ale tak ze je sytič tak to nerobí ale ako náhle sú otáčky v normále na volnobehu tak to robí stále alebo si to sem-tam akoby poprdkávalo. A minule som na to pozeral koncový tlmič sa triasol ked som ho podoprel respektíve pritlačil nohou, prestalo to, ale mám tiez ten istý pocit ako by to islo zo stredu alebo blizsie k vodicovy. Ked idem na 3 stupni 50 KM/H a uberiem a trocha pridam tak aby som motor troska dusil tak je to pekne pocut. Nechal som objednat nove silent-blocky, ze je v nich mala vola
Obrázok

Gali6
Autor témy

Štvrtok, 7. Januára 2010, 00:43

Ešte taká vec, ak by bolo niečo na výfuku alebo týchto spojoch prasknuté môže to mať vplyv aj na spotrebu nie?? Ked neberieme len rezonovanie?
Obrázok

Jopo71
Auto: BMW e46

Piatok, 10. Júna 2016, 20:16

Dobry den,nechcem zakladat novu temu tak pisem sem ked sa tu riesi podobne. Mam BMW e46 318d,, r.v.11/2003,naj. 210tis.km...Niekedy mi trase koncovaka vyfuku ako na videu. Niekedy aj za studena(niekedy vôbec niekedyniekedy trochu) , Niekedy len ked sa zohreje motor. Ked koncovku pritlacim nohou tak to velmi nepomôže, len trochu . Ked chytim ten silenblok/gumeny drziak s tromi dierkami tak tiez nepomoze. Pomoze len ked jemne chytim roh tlmica ako na videu. Robi to na volnobeh. Ked pridam plyn tak prestane. A ked ho jemne podvihnem so zdvihakom.za tlmicom,v mieste kde je zadny silneblok tak to prestane tiez. Dakujem za napady. Este som zistil ze keď zapcham výfuk tak trochu fuci za tlmičom ak je železná svorka.  Môže byť ze to trase kvôli tomu? 

https://www.youtube.com/watch?v=hWIzywvFbVk

https://www.youtube.com/watch?v=EsfBg8pciRI

Anzsuki
Auto: BMW 118d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 4. Júla 2016, 21:23

Umna nedotiahnute sroby pri turbe, drkotalo to teraz tichucko
BMW e87 118d N47, 105KW
EX: BMW e46 320d SE 100kW

Jopo71
Auto: BMW e46

Pondelok, 4. Júla 2016, 21:32

Mne to teraz trasie stále hlavne keď sa motor zohreje... Stačí ze len pridám kus plyn a prestane... Čítal som ze to môže robiť rozpadnuty katalyzátor.. Ked ho zapriem palicou tak to prestane. Ale môžu to byť aj šroby. Lebo keď pridám tak prostane aj motor tak triasť a potom sa to možno tak neprináša. A este ma napadlo ci ta nemôžu robiť silenty motora. Lebo tie už sú asi KO

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných