... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
eniac
Autor témy
Auto: E91 330xd M-Paket
Kraj: Bratislavský

Žltá ikona volantu s dvomi šipkami

Utorok, 7. Júna 2016, 08:22

Čaute, už druhý krát sa mi zobrazila na palubnom počítači, ikona volantu so šípkami ako na obrázku.
1. Prvý krát to bolo ked sme menili pneumatiky a auto bolo na zdviháku a asi sme točili volantom pri vypnutom motore, po vytiahnutí kľúča a naštartovaní bolo opäť všetko v poriadku.
2. Druhý krát to bolo dnes (asi po mesiaci od prvého) na pumpe, som čakal kým chlap dotankuje a keď som išiel na jeho miesto pri točení volantu mi vypísalo opäť túto ikonu ale hneď zhasla. čiže som ani nestačil prečítať čo sa mi auto snaží povedať. 

Dúfam že tretí krát mi to nevypíše, ale už na červeno, s tým že už nebudem môcť pohnúť volantom....  
Hľadal som tú ikonu v knižke BMW ale nenašiel som ju. Ani na internete medzi ikonami varovaní. Má s tým niekto skúsenosti? 
(Len doplním že mám málo servo oleja, ale to by asi nemal byť tento problém.)
Prílohy
image_1861603450.jpg
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Re: Žltá ikona volantu s dvomi šipkami

Utorok, 7. Júna 2016, 11:04

Raz to spravilo aj mne, vtedy som sa dočítal že raz za čas ak to spaví tak to môže nastať ak auto dlho stojí na baterke a potom ho naštartuješ. Tiež som stresoval ale odtedy mi to nezasvietilo. Ak to svieti častejšie je to problém a ak to zasvieti červeným tak sa priprav na investíciu 
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Utorok, 7. Júna 2016, 12:15

Treba pohnut volantom to znazornuje ta ikonka. Zrejme parkujes s vytocenymi kolesami, ktore sa snazia vyrovnat a tlacia na zamok volantu, ktory nevladze odomknut sa. Skus aj pri beznom aute tahat za volant, ci vtedy otocis klucikom.

eniac
Autor témy
Auto: E91 330xd M-Paket
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Júna 2016, 13:32

runder, Baterkou by to byť nemalo nakoľko pravidelne autom chodím po meste.
lionlion, Tá ikona by mohla oznamovať, že treba pohnúť volantom aby sa uvoľnil zámok. To znie logicky. To by vysvetľovalo prvý prípad. Ale čo ten dnešný keď sa mi to stalo na pumpe za chodu motora? 
Len doplním že, nikdy neparkujem s vytočenými kolesami, a ani dnes na pumpe som nemal vytočené kolesá. A ešte to že tá fotka je z internetu, mne sa to stalo pri behu motora.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Utorok, 7. Júna 2016, 21:05

Tak to uz teda neviem, mne to raz davno zobrazilo a bol to presne ten pripad co som opisoval. Este aj v I-Drive mi pisalo ze mam pohnut volantom pre uvolnenie zamku.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných