... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

lacubamadre
Autor témy
Auto: BMW 320d e91
Kraj: Bratislavský

Kontrola tlaku v pneu E91 320d po prezutí nejde resetovať

Pondelok, 6. Júna 2016, 06:41

Ahojte najprv sa Vám chcem ospravedlniť, že otváram tému ktorá tu už bola, ale čo som si čítal tak som nikde nevidel že by sa riešil tento problém,.. Tak pardon ak som si nevšimol nemusíte ma tu zakopať pod čiernu zem :)

- Prezul som pneu zo 16''zimné na 17" letné ale hneď ako som vyšiel z pneu servisu mi začala vyskakovať kontrolka tlaku v pneu. Tak som na pumpe dofukol a chvílu to bolo ok. Potom 
sa mi zasa zjavilo DSC a pod blbosti... Išiel som do servisu tam mi to zresetovali a všetko bolo OK. Ale po pár dňoch mi zas začala vyskakovať kontrola tlaku v pneu samozrejme na červeno a 
nedá sa to vypnúť. Už som resetoval cez palubný počítač, nemám iDrive, a ajkeď som akokoľvek nafúkal pneu či viac či menej stále mi to ukazuje. Viem, že tieto bavoráky sú občas ako vianočné stromčeky ale jednoducho ma to serie neviete ako sa toho zbavým? Ďakujem

Užívateľov profilový obrázok
matus699
Auto: e46 e87 e90 f31
Kraj: Trnavský

Re: Kontrola tlaku v pneu E91 320d po prezutí nejde resetovať

Pondelok, 6. Júna 2016, 19:33

Ci pomozem neviem ale ja som mal podobny problem a odstranila ho dobra geometria...
Tiez mi haprovala kontrolka tlaku v pneu raz to bolo ok raz nie pritom tlak ten isty (najskor vyzsi potom nizsi) a nic dal som spravit geometriu resetol som a vsetko je ok od vtedy uz asi pol roka...
tesne pred tym som este vymenil tycky + capy riadenia.
Co to presne opravilo neviem ale odvtedy problem nemam.
mam sice e87 ale je tam vela podobneho ked nie isteho...

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 7. Júna 2016, 18:49

lacubamadre napísal:
Ahojte najprv sa Vám chcem ospravedlniť, že otváram tému ktorá tu už bola, ale čo som si čítal tak som nikde nevidel že by sa riešil tento problém,.. Tak pardon ak som si nevšimol nemusíte ma tu zakopať pod čiernu zem :)

- Prezul som pneu zo 16''zimné na 17" letné ale hneď ako som vyšiel z pneu servisu mi začala vyskakovať kontrolka tlaku v pneu. Tak som na pumpe dofukol a chvílu to bolo ok. Potom 
sa mi zasa zjavilo DSC a pod blbosti... Išiel som do servisu tam mi to zresetovali a všetko bolo OK. Ale po pár dňoch mi zas začala vyskakovať kontrola tlaku v pneu samozrejme na červeno a 
nedá sa to vypnúť. Už som resetoval cez palubný počítač, nemám iDrive, a ajkeď som akokoľvek nafúkal pneu či viac či menej stále mi to ukazuje. Viem, že tieto bavoráky sú občas ako vianočné stromčeky ale jednoducho ma to serie neviete ako sa toho zbavým? Ďakujem

Pneu mas mat nafukane na predpisany tlak a az tak to mas zresetovat pri stojacom vozidle. Neresetuje sa to tym, ze pneumatiky nafukas viac alebo menej. Ked to raz vyhodi, bude to vyhadzovat az kym nespravis reset a na nasledne nahustovania alebo podhustovanie to nebude reagovat. Tento system totiz nemeria tlak v pneumatikach, ale len zmenu v uhlovej rychlosti otacajucich sa kolies.
Takze nemusi to byt len pri uniku tlaku s pneu, ale aj pri nejakej zmene jej charakteristiky. 
Ale geometriu by som si urcite dal skontrolovat. Vela "profi geometirstov" na SK ani nezatazuje vozidlo na ako sa predpisuje, pricom BMW sa musia zatazovat pri merani a nastavovani geometrie, presne stanovenym systemom a zatazou samozrejme. Nato 85% tych lacnych "podnikov" kde robia geometriu serie a potom tie nastavenia aj takto dopadnu.....

lacubamadre
Autor témy
Auto: BMW 320d e91
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Júna 2016, 07:14

OK ďakujem veľmi pekne. No mne spravili geometriu v Porche :D ale už je to ok. Keď som to potom zresetoval tak to už nesvieti.   

Matko21
Auto: Bmw 320xd e91
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 15. Júna 2017, 06:07

lacubamadre napísal:
OK ďakujem veľmi pekne. No mne spravili geometriu v Porche :D ale už je to ok. Keď som to potom zresetoval tak to už nesvieti.
Cawes ako si to zresetoval?

matus699
Auto: e46 e87 e90 f31
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Júna 2017, 19:41

naklikas si cez menu - najdes pneu a resetnes
ked chces video zadaj do youtube reset tlaku pneu bmw a urcite ti najde veeela videi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných