... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

dencu.bel
Autor témy
Auto: E36 325i Coupe
Kraj: Bratislavský

buchanie chvenie, technicka otazka...

Piatok, 27. Mája 2016, 20:31

zdravim pani... s 36 ako som ju uz kupil som si vsimol ze pri pridani a pusteni plynu na 1,2 ked sa zapocuvam aj na 3, pripadne spiatocke nieco v zadu tukne, alebo tak pukne...myslel som ze to su silenty napravy ale ta drzi pekne...menil som hardynu aj ulozenie...no po 2000 ako som si dal jeden sprint, zase auto nejde ako ma, ako keby som si znovu utocil to ulozenie, auto poriadne nechce odlepit (zagumovat), myslel som ze to je spojka, no po par km na to zacalo pri pridani napriklad na 5ke (vtedy ked je najvacsi krutiaci moment) triast, a otacky idu hore a auto nejde....pri ostrej jazde kedy vytacate 2,3 stupen bez problemov, no ako nahle tam date napriklad 4 pri 80ke a plny plyn, otacky idu hore zatrasie ale auto poriadne neakceleruje....ako som pisal to ulozenie je v podstate nove, kukal som ho a javi sa v pohode, taktiez hardyna ziadne znamky opotrebenia, vsak ma iba par km najazdene, nemoze byt aj spojka KO?..pripadne nejaky suvis s tym tukanim(pukanim) od zadu? nemoze to robit kardanovy kriz? dakujem za vsetky postrehy

ferdy91
Auto: 318is m42,e61 530i
Kraj: Banskobystrický

Re: buchanie chvenie, technicka otazka...

Sobota, 28. Mája 2016, 12:11

Tak logicky ked pridas otacky idu hore ale auto nezrychluje tak to budes mat skor chytenu lamelu skus postupne zrychlovat aj na 5tke ci sa rozbehne aj na rychlejsie a potom mu daj plny a tak sleduj ked auto nebude zrychlovat ale otacky pojdu hore tak vies ze spojka neni bohvie jaka ale to pukanie ja zaujimave mozno mas zlu volu na diffe alebo nejake silenty ale tie si pisal ze su dobre

dencu.bel
Autor témy

Nedeľa, 29. Mája 2016, 10:18

ferdy91 napísal:
Tak logicky ked pridas otacky idu hore ale auto nezrychluje tak to budes mat skor chytenu lamelu skus postupne zrychlovat aj na 5tke ci sa rozbehne aj na rychlejsie a potom mu daj plny a tak sleduj ked auto nebude zrychlovat ale otacky pojdu hore tak vies ze spojka neni bohvie jaka ale to pukanie ja zaujimave mozno mas zlu volu na diffe alebo nejake silenty ale tie si pisal ze su dobre

ked je motor vytoceny na 2,3,4, tak sa to nedeje, deje sa to iba vtedy ked ides kludne napr. 80km/h mas zaradenu 5 a das plny, vtedy ked je mala rychlost a vyssi prevodovy stupen...

ferdy91
Auto: 318is m42,e61 530i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 31. Mája 2016, 04:45

Sak ved jasne v menších prevodoch mas menší krutak to je normálne im vyšší prevod tým musí motor preniesť oveľa väčší krutak skús to čo som napísal možno je chytena spojka tak že len v 5tke šmýka sry nejsom pri aute ani nesedim v ňom takže je to ťažké takto povedať ale predpokladám že spojka keby nejaka nech.vada prejavovalo by sa to aj na iných stupňoch keby niečo medzi prevodovkou a diffom auto by nešlo ani na 1 rýchlosti keby prevodovka ani sa nepohnes logicky mi to vychádza ako slabšia lamela

dencu.bel
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2016, 18:10

ano ferdy bude to tak, smyka to uz pomaly na kazdom prevodovom od dvojky, spojka je KO :) a pri presmyku zatrasie celym autom, tak snad nie aj to nove kardanove ulozenie :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných