... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
AntiBiotik napísal:Viem ze auto reguluje jas AE pomocov PWM, teoreticky by sa dal nastavit vyssi jas kodovanim.
crumar napísal:To veru nie
PWM_SL_V
PWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_AL
PWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_FL
C = hex((4095 * 12.2) / 18)
C = hex(2775)
C = AD7
C = D7,0A
AntiBiotik napísal:
Ake merania a testy si spravil aby si dosiel k tomuto zaveru?ja zas hovorim ze ano - da sa to.
Ak aj prepnes svetla z parkovaciek na stretavacky pri vypnutom zapalovani, uvidis ako sa ti zmeni jas AE. taktiez sa meni pri beznej jazde, ked sa zapnu stretavacky. To plati pre bezne H8 ziarovky.
Moze nastat problem s regulaciov jasu LED, v pripade ak LEDka ma svoj spinany zdroj a tym padom ignoruje PWM na vstupe, co sa ale prejavuje na niektorych LEDkach nahodnym poblikavanim.
Ja som to sice este neskusal ale v FRM2 module je mozne nakodovat tieto parametre:- PWM napatie pre AE v auto modeKód: Vybrať všetkoPWM_SL_V
- PWM napatie pre AE ak su zapnute stretavackyKód: Vybrať všetkoPWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_AL
- PWM napatie pre AE ak su zapnute dialkoveKód: Vybrať všetkoPWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_FL
Hodnota je zapisana v hexa kde su byty pred a za desatinov ciarkov prehodene
napr:
kod pre 12,2 V.Kód: Vybrať všetkoC = hex((4095 * 12.2) / 18)
C = hex(2775)
C = AD7
C = D7,0A
Ak si najdem, cez vikend to vyskusam.
crumar napísal:Merania a testy som spravil take, o ktorych sa Ti ani nesniva ale to je nepodstatne.
Kodovat si to mozes kolko len chces a vysledok bude stale rovnaky. Tieto diodky a vsetky ostatne maju predsa konstatne nastaveny vystupny prud (v tomto pripade cca 1,3A) v ich zdrojoch, tak na co chces nastavovat vyssiu hodnotu PWM, ked to bude svietit stale rovnako? Aby si sa dostal do obrazu, LED diody sa reguluju prudovo a nie napatovo, pretoze rozdiel 0.5-1V ma vplyv na to, ci sa chladic bude hriat na 70ºC alebo 120ºC a dioda zhori. Zvysenim PWM hodnoty dosiahnes zvysenie jasu len s halogenovou ziarovkou. Okem toho tym zvysis samozrejme aj teplotu.