... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Re: Kolísanie otáčok za jazdy

Sobota, 26. Marca 2016, 03:22

Väčšinou kolísanie otáčok spôsobuje hydromenič na odchode, prípadne to v ojedinelých prípadoch môže byť vadnými vstrekmi. Toto mi potvrdil mechanik v ZF Pakra v Jihlave.

U teba to skôr vyzerá na ten hydromenič. U mňa sa to prejavovalo tak, že veľmi mierne mi kolísali otáčky na voľnobehu a sporadicky mi začali kolísať otáčky pri preraďovaní. No a samozrejme sa to postupne zhoršovalo, takže bolo jasné, že ho bude nutné vymeniť.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 26. Marca 2016, 14:48

Pilifo napísal:
Väčšinou kolísanie otáčok spôsobuje hydromenič na odchode, prípadne to v ojedinelých prípadoch môže byť vadnými vstrekmi. Toto mi potvrdil mechanik v ZF Pakra v Jihlave.

U teba to skôr vyzerá na ten hydromenič. U mňa sa to prejavovalo tak, že veľmi mierne mi kolísali otáčky na voľnobehu a sporadicky mi začali kolísať otáčky pri preraďovaní. No a samozrejme sa to postupne zhoršovalo, takže bolo jasné, že ho bude nutné vymeniť.

jj to je pravda, no zaujimave je ze to zacalo az po vymene oleja...

jaronik
Autor témy
Auto: BMW 520d
Kraj: Košický

Sobota, 26. Marca 2016, 20:57

Presne tak, až po výmene oleja, dovtedy čistá pohoda.....

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Marca 2016, 12:09

imhotep73 napísal:
Keď už sme pri tejto téme porosím Vás o radu. Tento rok chcem vymeniť aj ja olej v prevodovke a mám z toho trošku obavy. Určite chcem originálny olej len neviem kde to mám dať urobiť. Najradšej by som šiel do Pakry Jihlava ale je to trošku odruky. Ale to mi až tak nevadí. Tam to robia údajne aj z preplachom. (A cena je takmer rovnaká ako tu kde som sa v okolí pýtal, lenže tu bez preplachu). Je dobré dať ten preplach alebo je to zbytočnosť, alebo dokonca som už počul aj názor, že to môže uškodiť. Viete mi povedať skúsený názor. Tu na východe som nenašiel nikoho kto to z preplachom robí. A v BMW-KE mi zabili cenu že 800 e.

preplachuje sa to olejom, nejde tam ziadny iny pripravok. vypustenim a naliatim vymenis polovicu naplne, ked sa pouzije masina tak skoro celu s tym, ze cast sa zmiesa aj so starou naplnou, ale v malom pomere. nikdy nejde o 100% vymenu, ale to ani ked menis motorovy olej, vzdy tam minimalne mnozstvo ostane povodne v okruhu.

uz ked to robis a menis vanu, tak by bola blbost to nespravit komplet, aj ked urcite bude zase lepsie aspon vypustit stary, naliat novy, ako nemenit vobec

imhotep73
Auto: E60 530D / r.v.2008

Nedeľa, 27. Marca 2016, 19:52

Ďakujem za odpoveď. V podstate som si to aj myslel. Asi to vidím teda na tu Jihlavu.

jaronik
Autor témy

Nedeľa, 27. Marca 2016, 21:03

U mňa bola prevodovka vonku, mechanik vravel, že vylial aj olej z hydromeniča, čo mi príde zvláštne, lebo podľa mňa olej z hydromeniča nikdy nevyleješ.....

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Marca 2016, 21:57

Davat dole prevodovku koli oleju je cista kokocina.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jaronik
Autor témy

Nedeľa, 27. Marca 2016, 22:01

Prevodovka bola von,lebo sa menil motor,čo mi odišiel,tak preto,nebolo to len koli výmene

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Marca 2016, 22:06

Aha....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jaronik
Autor témy

Nedeľa, 27. Marca 2016, 22:09

Len mi nešlo do hlavy,že sa dá vyliať olej aj z hydromeniča..

badboy

Sobota, 2. Apríla 2016, 19:59

Ja som tiež z KE a olej s vaňou mi menil p. Lukačko na Prešovskej ceste. Má novú plničku automatov. Robil mi preplach olejom suma sumárum celkovo sa spotrebovalo 14 litrov oleja. Daval som Ravenoil a žiadny problem. Skôr naopak prevodovka radí o poznanie lepšie. Dokonca som tam po odjazdení 500 km bol na skontrolovanie hladiny oleja a ešte doliali 3/4 litra. Majú aj rôzne prípravky na preplach ak to chceš nalejú ich tam, ale mne neodporúčal kedže sme nevedeli či vobec niekedy bol ten olej menený a už mám celkom dosť najazdených km. Možem len odporučať dá sa s nimi dohodnúť síce nema www stránku, ale neva. Keby niečo tu mate link s kontaktom: http://firma.firemnyportal.sk/sk/milan- ... 85/kontakt
BMW F15 X5 30d M-Packet
BMW F25 X3 20d M-Packet ex
BMW F11 530xd M-Packet ex
BMW e91 320d M-Packet ex
BMW e61 fl. 525d M-Packet ex
BMW ///M3 ex
BMW e30 325ci ex
BMW e30 318ci ex

marc.o
Auto: 530xd f10
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 3. Apríla 2016, 00:15

Da sa skontrolovat hladina oleja v automatickej prevodovke?
Prispejem do temy vec ktoru som cital o ZF Pakra Jihlava pred par dnami, citujem: "Dílna na úrovni, převodovka i mechanik připojen k uzemnění, na podlaze uzemněný antistatický koberec - vše prý kvůli tomu, že mechatronik je na statickou elektřinu háklivý."

A teraz otazka, pocul som viacero reci, ze ludom po vymene oleja zacal automat blbnut. Samozrejme ze ked tam naliali nespravny olej tak to asi tomu prispelo, ale nieje tato informacia o uzemneni zasadna? #-o

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Streda, 6. Apríla 2016, 09:08

tiez mi mierne kolisu otacky ale aj tacho aj otackomer paralerne spolu ale necitit to na tahu auta...kolisanie je minimalne mozno 3mm hore dole....
Menil som olej v pakre aj s preplachom, nepocitil som nejaky rozdiel ale som kludny... tam mi chlapik povedal ze hydromenic je uz nacaty ako to soferoval.... v BA som bol na test, tam povedali ze automat je uplne ok... ale teda k pakre...vacsinou odporucaju tam...minimalne dostanes original diely, mna to s preplachom vyslo do 400 eur

jaronik
Autor témy

Streda, 6. Apríla 2016, 09:32

No ja už mám olej vymenený,začalo to až po výmene. Inak po vymazaní adaptačných hodnôt sa to výrazne zlepšilo,aj keď občas to ešte spraví, ale iba na tempomate

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných