Piatok, 18. Marca 2016, 08:10
Btw nejaké info o stave servisných prác.
Auto je od soboty u kamaráta mechanika. Takže mal veľa času komplet prebehnúť auto zmapovať problémy.
Keďže auto som kúpil pre seba, chcel som dať opraviť úplne všetko čo má trápilo a čo som zistil za tie tri týždne čo ho jazdím. Zistil som nasledovné problémy
- Pri vypínani buchot od motora, trasu zadné brzdy, hučí zadné ložisko, buchne pri preradovani, niečo píska na voľnobehu, vypisuje chyby za vypálené žiarovky.
Jeho výstup, ten buchot po vypínani, fakt som si myslel ze bude nacaty zotrvačník. Ale NIE. nakoniec sa auto napychlo na káble, zistilo sa že mám nefunkčnu skrtiacu klapku, teda pri vypinani nie postupne zhasinalo auto ale na šupu z tých 900otaciek ktoré má keď vytlačim spojku...
Takže cez fb bmwbazar som našiel na predaj, akurát dneska dôjde, zvedavý som. Ale mechanik to už vyskúšal zo svojho 530d a funguje to, vypinalo to po tichucku. Super :)))))
-Zadné brzdy sú úplne na šrot, aj kotúče aj platničky. Tam nebolo čo riešiť, objednal som ate kotúče aj platničky aj hadičky aj snímač opotrebovania a aj brzdovku :)
Zadné lavé ložisko bolo tiež rozsypane takže som objednal FAG.
-Potom sa zistili ďalšie veci, ako napr vybite predné horné ramena, objednal som meyle HD, zhnité čapy a tyčky, objednal som spolu s manžetami LEMFORDER.
- Turbo tlači olej, takže nové tesnenia, klapky sú tam ešte stále /ma to 360.000km btw/, takže zaslepky som objednal a aj sadu tesnenia k tomu.
Dám radšej faktúru od Martina, prečítajte si čo to všetko chcelo. Dokopy cca 1000 eur, ďakujem Martinovi za super prístup, za trpezlivosť za dobrú cenu a za rýchlosť.
-
Prílohy
-

- IMG_20160318_075726.JPG (88.59 KiB) 3076 zobrazení