... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
david6 napísal:Dakujem za radu,pozrel som tu nadrzku a mam tam ze ATF Only Oil,takze ten co som uviedol od Castrolu,by mohol byt spravny,lebo zeleny štitok tam nemam ziadny a ani popisane CHf 11 s
Zaujmalo by ma este, kde sa da konkretne vypustit vsetok ten stary olej,nejaka fotka zo spodu auta,ktorym srobom,alebo cez aku hadicu,na youtube som nasiel zopar videi,ale oni to robili len s hadickou napichnutou na takej pumpe a vysali to s nadobky od serva,co mi pride divne,kedze tu hadicku nemali ani dlhu a vsetok ten olej nemohli vytiahnut.
Vie niekto o nejakom jednoduchsom spôsobe? Dikes :-)
g1de0n napísal:Ako tu uz bolo napisane su 2 typy olejovych naplni:
-CHF 11S (zeleny olej)
-ATF (cerveny olej)
Co som pocul drviva vacsina E90 ma ATF.
Oba maju rovnaku nadrzku s vrchnakom "ATF oil only", akurat sa ten vrchnak prelepoval zelenou nalepkou v pripade ze mas pouzit CHF 11S. Presne tak, ta nalepka lubila casom odpadnut
Najlepsie spravis ked striekackou vytiahnes trocha oleja z nadobky a skontrolujes farbu. (hnedo-zeleny vs. hnedo-cerveny)
Mam rovnaky motor ako ty, rocnik 2005 a pred mesiacom som dal preventivne vymenit olej. Kto pozna klubaka Flasha potvrdi, ze mi to robil na BMW vzaty odbornik.
Bol tam cerveny ATF, dali sme Ravenol ATF Dexron. Staci kupit 1 liter, my sme vymenou naliali dokopy 0.9l. (najprv 0.8 a po tyzdnovej kontrole voslo este 0.1)
g1de0n napísal:Odpojil zospodu niektoru hadicu servoriadenia, zaroven demontoval nadrzku a vycistil ju.