Autíčko uz maame nejaký ten čas , ale len teraz sme sa rozhodli spraviť príbeh na bmw klube nie sme žiadny nováčikovia

k jeho kúpe došlo dosť na rýchlo .jedného večera sme sa rozhodli ist s priateľom vtedy ešte nebol

pri drinkoch s kamarátmi ze pôjdeme do Chorvátska na par dni

vtedy ale prišla otázka ako ...takže za desať dni kúpiť auto domyslieť dovolenku bolo dosť narýchlo. Jedine co vedel je ze to bude 3liter alebo niečo s podobným motorom...ma rad vietor vo vlasoch.. rozhodovanie bolo medzi 3ma autaami jedno znych bolo aj subaru samozrejme vyhralo bmw e46 330xd. Taak ho išiel pozrieť. Bol to taky uprsany letný deň uz sa aj stmievalo

nasledovala skúšobná jazda .. doležíte preňho bolo aby po motorickej stránke bolo tip top motoricky bolo v poriadku prevodovka radila krásne hladko. To bolo preňho dosť podstatne ...nakoniec sa rozhodol teda ze ho kupi ...nesedelo tam uz na pohlad na predku par veci po prijazde domov sa zistilo ze auto bolo zjavne v minulosti nabúrane. vlastne sme sa začali starať o choré auto ktorému sme za snažili postupne dávať život

autíčko išlo do servisu na diagnostiku pozrieť co je sním a tak. Povedali ze s autom neprídeme ani do Chorvátska a ešte ze ktovie odkiaľ nás budu muset odťahovať späť. Auto hádzalo sem tam do núdzového režimu co sme uz medzičasom vyriešili. Tvrdili ze to auto nemá šancu mali sme pred sebou veľkú výzvu

ale išli sme... cesta do Chorvátska bola parádna žiadna chybička auto išlo užasne bez jediného zaváhania

stúpať na plynový pedál bol úsmev na tvári

takže prvá dlhá cesta a naša spoločná dovolenka dopadla parádne nad očakávania

v tom období ešte nedostavalo autíčko to čou malo nesledovalo aktívne fórum a nevtiahlo ho ešte všetko to čaro e46 330xd .postupne sa začal zdokonaľovať a zrazu náradie bolo na pol bytu .pamätám si to jeho nadšenie v tvári keď mu došla jeho prvá gola sada dlho sa neohriala a uz bola naplno využitá. úplne ho to dostalo zrazu cely víkend sme trávili opravami ja spoluprácou vo všetkom čom som mu len mohla pomôcť... koľkokrát ho neodradilo ani zle počasie mohlo byt aj mínus 10 a on tuto zimu rozoberal zhavice 5 hodín pred činžiakom

ja samozrejme prinom ako podpora naobliekaná jak cibuľa ...pretože na diagnostike vypísalo chybu všetkých zhavicou tak sa kúpila riadiaca jednotka a všetky zhavice

opravy v obrovskom daždi tiež neboli prekážkovú

zo začiatku nasledovala výmena filtrov čo bola jeho prvá veľká oprava

samozrejme ze od začiatku nám ku každej oprave prišiel bonus vo forme beznádeje vymenili sme olej v motore samozrejme cele toto prebiehalo hladko starý olej bol preč a auto uz netrpezlivo čakalo na ten nas novy lenže zaťahoval sa srob vypustny na olejovej vani a v tom buuum zalomil sa...bol to sok pretože sme nevedeli co ďalej autíčku sme nevedeli naliať olej zľakli sme sa ze zvyšná časť srobu padla do vane... zavolali sme známemu co ma opravovňu kamiónov on ma vždy nejaký plán keď je pruser

odtiahli sme auto k nemu do servisu najlepšie bolo ze naše auto ťahala fabia

co sa môže stat v tomto prípade ..4krat sa nam roztrhlo lano bola to obrovská komédia ale miestami uz nam bolo doplaču ...nakoniec sa všetko vyriešilo a srob sa navaril nanovo napustil sa olej a mohli sme pokračovať dalej

prepúšťa nam olej z rozvodovky síce stale sa vymysla nieco ako to spravit kupil sa silikón na tesnenie motorov ale ani to nieje stopercentne. Aj tam sa nam strhla hlava srobu takze sa nejako trebalo vynájsť odkrútil da a navarila sa nato matka ktorá sa tak lahko nestrhne ..nepochopím ako vyrábajú tie sroby

pri kazdej oprave sa nam stane niečo s cim nerátame ale väčšinou pri kope nervoch odretých rukách špinavých vždy vyriešime

veľakrát sa opravy deju v obrovskej tme a ja presvecujem

stáva sa ze sa vybijú oba telefony

to je pruser vtedy vybehnem rychlo do bytu nabit a pokračujeme ďalej

tolko nervou a energie sa uz do toho vlozilo ale stale nas caka vela veci co spraviť

bohužiaľ sme nefotili moc predtym takze len tak popíšeme co sa spravilo : vymena vsetkych olejov caka nas výmena oleja v prevodovke dalej nove silentbloky motora pretoze nam trasie auto ked stoji ( bohuzial nepomohlo trasie dalej ) motor: precistene .zaslepene odstavene egr. Kontrola klapiek sania a odstranene . prečistenie komplet sanie. Vymena zhavicou a riadiacej jednotky.vymena podtlakovych hadiciek. Vymeneny separator oleja vymene vyfukove zvody .odstranenie katalizatora nahradeny rurou a saamozrejme vymena serioveho tlmica vyfuku za sportovy ( vdaka bramborakovi ) ktoreho zvuk bol neporovnatelny a celu cestu domov sme nechapali tu zmenu a aky vysmiaty sme boli podvozok menili sme horne ulozenia tlmicou zadne .boli sme na kontrole u flasa ktory zistil ze predna naprava ma obrovsku volu kolesa lietali . na vine boli vonkajšie capy na ramenách ktoré sme dali prelisovat z dovodu ze xd ma ocelove ramena takze nieje problém. Tycky stabilizátora. Autu sme asi pred rokom dali novy nárazník našťastie farbu trafili parádne coho som sa dosť bala ..bohužiaľ novy naraznik nesedi tip top z jeho davnej minulosti kedze predok je spraveny tak ako je co chceme tiez dat do poriadku.angel eyes .obycajne biele smerovky sme vymenili za cierne predny gril sme nastriekali na cierno este planujeme spravit listy cierne celne sklo nanovo osadene pretoze bolo zle ulozene a zatekalo nam ale vyriesili sme zatmavili sme svetla foliou folia isla aj na zadne okna. Spravi to svoj efekt. Milujem ciernu farbu

ozivenie interieru prislo v podobe folie na listy to sme si spravili sami

lenze ich plánujeme zmenit dat novu foliu. V podobe darčeka prišlo rádio s výsuvnou obrazovkou

ked bude krajšie pocasiel plánujeme čistenie celeho interieru to znamená ze vyberieme všetko z auta co sa da a poriadne vycistieme na tento tyzden mame uz dve plne krabice objednaných veci co plánujeme na víkend popíšeme a pridáme fotky ako sme uspeli..je to nase milovane autíčko ktore mame radi aj ked ma svoje chybičky krasy