Zdravim,
od isteho momentu mi zacala miznut voda z chladiacej zmesi. Asi sa pytate, preco pisem, ze konkretne voda a nie zmes. Ide totiz o to, ze od momentu, ked sa to zacalo diat som dolial asi tak 5-6 litrov destilky (mozno viac) a zmeral som teplotu mrznutia zmesi. Ukazovala stale nizsie ako -40 stupnov celzia (mal som zmes pre istotu a vylucenie chyby meraca aj v mraznicke, pri tych -18 nezamrzla). Preto vychadzam z toho, ze po takom riedeni (celkovy objem zmesi pre tento motor je 10L) by uz musela byt ta teplota tuhnutia vyssia.
Moje pozorovania:
1. zda sa mi, ze sa to zacalo diat po montazi LPG zariadenia. Najskor mi to mizlo rychlejsie, bolo citit plyn a auto vypisovalo aj chybu motora. Bol som teda na reklamacii. Na nic nevedeli prist, az nakoniec si vsimli, ze ten splynovac mal na sebe povolene vsetky sroby (kvalitna praca, ze?). Splynovac teda podotahovali, smrad a chyba motora pri prudkom pridani zmizli. Voda vsak mizne dalej, len pomalsie (mometalne dolievam asi tak cez pol litra kazde 3-4 tyzdne, najazad cca 1500-2000 km).
2. pri tom castom otvarani viecka expanznej nadoby sa mi odlomil plast drziaci prve tesnenie (
http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/E ... ank/#pos_3). Po case som viecko vymenil. Nedal som sice original ale FEBI nahradu. Voda vsak mizne dalej.
Nenapada niekoho, co sa to moze diat?
Dakujem.