... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Jok3er
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

Re: Parkovacie senzory Sencor

Pondelok, 7. Marca 2016, 11:29

Silvoo napísal:
Riešil som to na E46 mojej, kúpil som lištu za 15€ (vrakovisko), obrúsil vodním brúsnym papierom drsnosť 420 a viac, nakoľko som tam mal rihy a bola aj dosť vyblednutá, použil som nato tento sprej UV stabilný. Inak odporúčam na všetky plasty okolo auta, urobí znych totožné z novými ďalej somkúpil parkovačky, a zapojil.

ja by som ti odporucil kupit tu lištu novu za 20,- € priamo z BMW a usetrit si starosti a dalsie peniaze za material na opravu... :D
sencory maju samozrejme vlastnu RJ zapojis na ne len kable + a - a signal od ziarovky na spiatocku a tiez do auta natiahnut bzuciak...origo RJ musis odpojit a mozno aj vypnut cez diagnozu aby nezacal pipat ako ohlasenie zavady

jans
Auto: e46 320d touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 7. Marca 2016, 11:30

jop o tej diag som si aj myslel...

Silvoo
Auto: BMW 320i

Pondelok, 7. Marca 2016, 13:36

No asi sa nezorumieme,

PDC snimace BMW original su tak robene, ze PDC snimac je pripojeny konektorom do RJ parkovaciek, takze zober sencor parkovacie snimace pozry aka kabelaz je a skus to napichat do konektoru original urcite to pojde budu bud 4 zilove aleb 3. ale v tomto pripade sa narobis dost aby ti to fungovalo. Navrhoval by som dat prec original BMW a nahradit ho sencorom, ale ak silou mocou chces pouzit origo a nechces sa stym velmi hrat tak zainvestuj do snimacou origo BMW.
V ies ako sa hovori mat peniaze na BMW a nemat na nahradne diely su dve rozdielne veci. Ked chce dakto udrziavat BMW a nema prsitup k dielom tak musi platit a ND niesu zrovna lacne vsade kde je BMW logo sa preplaca o 50% aj ked je to nahrada.

Ked si sikovny tak si to budes vediet pre kablovat a RJ stroja urcite nezisti ze si tam ine snimace len to musis spravne ponapajat. ked niesi sikovny tak si to daj spravit niekomu kto vie alebo si kup origo z bazosu/ebay predavaju ich vela jeden stoji od 15 - 40 €.

Vyuzi uja Googla a skus sa stym pohrat.

Ja som si vela veci musiel sam spravit aj kryt na mikrofon vyrobit na kolko by som 40 € nedal za origo BMW. v tomto pripade bude tvoj pomocnik tvoj Rozum a Šikovnost

RJ urcite bude kominikovat s danymi snimačmi len to musis správne pozapájať.

jans
Auto: e46 320d touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 7. Marca 2016, 13:41

myslim ze sa chapame. ja som chcel odpojit original komplet parkovaci system a nahodit komplet sencor, s tym ze cez diagnostiku odpojit original.
a pochybujem ze sencor senzory by fungovali s bmw orignial RJ alebo mas s tym skusenost (bmw RJ + sencor senzory)?

Jok3er
Auto: malotraktor

Pondelok, 7. Marca 2016, 16:13

kto chce za kazdu cenu usetrit kazdy halier naco si kupuje BMW...?
ja som daval sencory vtedy preto lebo som v aute nemal ziadne PDC
naco sa s tym chces trtkat za kazdu cenu ked tebe staci spravit diagnozu - zistit a vymenit jeden diel ktory vobec nebude taky problem zohnat?
nikdy nepochopim zmyslanie niektorych ludi bez urazky
a origo snimac PDC stoji od 15-20,- € iba extremisti to maju doma 2 roky skladom za 25 a viac...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných