... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

BmwNR
Autor témy
Auto: BMW 116i
Kraj: Nitriansky

žeby zlý snímač hladiny oleja?

Pondelok, 29. Februára 2016, 17:13

čaute. Predvčerom mi ukázalo že by som mal doliať +1l oleja. Dosť ma to prekvapilo kedže som olej menil a dal full cca pred 2 mesiacmi. Nikde mi nevteká ani nenechávam žiaden dym za sebou. Ale zaujímavé je to, že dneska mi ukázalo že mam olej v poriadku. Tesne pod max. A cestou domov mi už zasa napísalo že +1l.
Stretli ste sa stým niekto? Može byť zlý snímač? A ak hej, treba ho vymeniť? Lebo som niekde čítal že tam stačí iba preletovať rozvody lebo nie zvyknú blbnúť.
Najhoršie je že tam nemám klasickú ,,tyčku" na pozretie hladiny oleja.... Takže neviem či tam mam olej alebo nie....
Ak mi budete vedieť poradiť čo mam robiť tak by som vam bol vďačný.

E87, benzín, 2l,90Kw

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: žeby zlý snímač hladiny oleja?

Pondelok, 29. Februára 2016, 20:15

Skontrolovat kable dole pri vani ak budu ok,tak vymenit cidlo.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bachros
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 1. Marca 2016, 08:14

cidlo, cidlo

BmwNR
Autor témy

Utorok, 1. Marca 2016, 20:52

Tak teraz neviem....Odvtedy čo mi to raz napísalo že mam olej tesne pod max. mi už len stále píše že doliať +1l. Plánujem sputiť všetok olej von a keď sa mi vyleje toľko oleja koľko som tam dal tak je zlý snímač.. keď menej tak mam pravdepodobne veľký problém. Neviete mi povedať aký problém by to mohol byť pokiaľ to neni únik oleja cez nejaké tesnenie alebo niečo?
Lebo ak to bude nejaká chyba motora alebo niečo tak mám právo auto vrátiť predávajúcemu ako skrytú vadu...
Len žiadne príznaky vady motora alebo niečoho nemám. Nenechávam dym, nič mi netrase a motor mi fajn ťahá...
Tak neviem
Diagnostika mi zistila : -Regulácia tlaku oleja, statická
-prerušovaný

-Snímač oxidu dusíku, lambda
-prerušovaný

Ďakujem za odpovede.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 2. Marca 2016, 07:49

Nechcem ta strasit ale ak bude oleja malo tak motor straca olej cez kruzky a gufera ventilov....na tomto motore som tento problem par krat riesil....oprava nerentabilna vzhladom na to ze valce maju vydratie do 0.....ale nemalujme certa na stenu....pozri olej...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

BmwNR
Autor témy

Streda, 2. Marca 2016, 17:47

dnes spustím olej a uvidím.... Ale nerozumiem tomu. Písalo mi včera že +1l treba doliať. Dolial som 3dcl a už bolo zase na max kontrolka. Ráno som šiel do Hurbanova z Nitry a už zasa pýtal +1l. Mal som dosť nahnané že keď z NR do Hurbanova mi spálil 1l tak naspäť ani neprídem už. Ale cestou naspäť sa kontrolka vôbec nezmenila a stále pýta ten jeden liter... Kks to auto ma začína naozaj znepokojovať. Ak to bude ten motor zničený tak ho môžem spustiť akúrat tak dole brehom. Aj keď to auto mam rád....

BmwNR
Autor témy

Sobota, 5. Marca 2016, 16:55

Čaute. Nechcem vytvárať ďalšiu tému tak to napíšem sem. Jedná sa o to že diagnostika mi nič nezistila a mechanik vravel že motor chybný nebude. Teda na 90% nie kedže ten motor je relatívne nový a má málo zabehané. Ale vravel že ten olej sa môže strácať v separátore oleja. že buď tam je zanesený filter alebo pretrhnutá membrána. Preto že mám aj silný podtlak v motore aj keď otvorím veko na doliatie oleja tak nasáva dnu vzduch. Môže byť v tom chyba? On my to vysvetľoval tak že keď tam je chyba tak prepúšťa vzduch iba jedným smerom a tú paru s olejom nekvapká naspäť do olejovej vane ale ju stiahne do spaľovania. Alebo niečo podobné. Určite som to teraz napísal zle, ale ja do toho moc nevidím, tak som sa to snažil napísať čo najbližšie tomu čo im on povedal.
Môže byť chyba v tom separátore? Môže spôsobovať podtlak v motore a zvýšenú spotrebu oleja? ak je upchatý alebo má pretrhnutú membránu?

Ak mi napíše niečo o tom budem veľmi rád. Lebo mu to mam v pondelok zaniesť do servisu a nechcem zbytočne platiť za niečo čo by to vôbec nemalo byť viete....
Ďakujem

DonKorleon
Kraj: Bratislavský

Sobota, 5. Marca 2016, 17:09

a už si zistil kolko tam je toho oleja? ved ked sa raz spáli tak sa nemože objaviť další a potom sa zas stratit, ved si pozri tie káble alebo vymen senzor.

starML
Kraj: Zahraničie

Sobota, 5. Marca 2016, 18:06

BmwNR napísal:
... mechanik vravel že .... ten olej sa môže strácať v separátore oleja. že buď tam je zanesený filter alebo pretrhnutá membrána. Preto že mám aj silný podtlak v motore aj keď otvorím veko na doliatie oleja tak nasáva dnu vzduch. Môže byť v tom chyba? Môže byť chyba v tom separátore? Môže spôsobovať podtlak v motore a zvýšenú spotrebu oleja? ak je upchatý alebo má pretrhnutú membránu?
U starších benzínových motorů bylo odsávání par z klikové skříně přímo pod škrtící klapku a hotovo. Pokud to byl naftový motor, tak byly přebytečné plyny z klikové skříně vypouštěny hadicí do ovzduší jako u motorů Tatra http://rudlaa.blog.cz/1408/tatra-148 pozice č.5. Jenže kromě neekologického řešení docházelo k velké spotřebě oleje, který by se dal někde zachytit a znova přivést do olejové vany. Proto vznikly separátory, které nejčastějí pracují na principu odstředivé síly rotujícího vzduchu.

Ale u novějších motorů, kde jsou používány řidší a dražší oleje i tak byla spotřeba oleje velká. Proto byla do obvodu odsávání přidána regulace, která ten podtlak zmešuje, aby to účinně odsávalo plyny, ale aby příliš velký podtlak nestrhával i ty kapičky oleje - to je ta mebrána s pružinou nebo přídavný podtlakový ventil, záleží na provedení u každého auta.

Ale pokud dojde k ucpání hadice k separátoru karbonem nebo k protržení mebrány, tak to buď neodsává vůbec, nebo naopak moc. V každém případě to má vliv na volnoběh a trhlá membrána i na spotřebu oleje. Po otevření nalévacího víčka má být cítit tah vzduchu dovnitř, ale žádný "průvan" a otáčky mohou trochu poklesnout, ale motor by neměl chcípnout - zadusit se tím přidaným vzduchem - průvan je indicie protržené membrány.
:D
Naposledy upravil/-a starML v Sobota, 5. Marca 2016, 19:53, upravené celkom 1 krát.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

BmwNR
Autor témy

Sobota, 5. Marca 2016, 18:17

Oleja tam naozaj chýbalo. Ten 1l čo mi aj písalo. To som zabudol podotknúť. Pardon.
Ja mam 116i, 2l benzín. a z minulého oleja mi zcuclo cca 1l na 1000km. Tak som pred 3 dnami vytiahol kompletne celý starý olej a dal novy. a po cca 250km mi nekleslo zatiaľ nič. Len ten podtlak mám v tom motore a to povedal mechanik že môže byť tým separátorom. A ten spôsobuje aj to žranie oleja. Motor mi ťahá dobre. ma normálne otáčky. na voľnobehu 850. a nedymí keď pridám.
Tak neviem. Asi mu dám pozrieť v pondelok ten separátor. že či je poškodený. vravel že sa to dá pozrieť aj bez jeho poškodenia.

Ešte otázka: má vôbec 116i 2l benzín 90kw separátor ( odlučovač) oleja? lebo ako náhradný diel to presne na môj typ neviem nájsť. tak teraz neviem či to tam vôbec mám :-D

starML
Kraj: Zahraničie

Sobota, 5. Marca 2016, 20:40

Jeden separátor u 118i je tady http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3800 . Ale neznám Tvoji konfiguraci auta, pošli mi posledních 7 znaků VIN do PM.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

timok

Pondelok, 7. Marca 2016, 11:01

uz ste to vyriesili?

BmwNR
Autor témy

Pondelok, 7. Marca 2016, 14:28

nie ešte nie. Idem k mechanikovi dneska. Spraví mi druhú diagnostiku a pozrie ten separátor. (ak ho tam vôbec mám)... Ale po cca. 300km mi to ešte nezožralo žiaden olej...Tak uvidím že či niečo nájde

Markusso

Utorok, 15. Marca 2016, 16:06

tak to mi ej zahada

BmwNR
Autor témy

Utorok, 15. Marca 2016, 16:11

Ďalšia diagnostika mi nenašla žiadnu vážnejšiu chybu. V motore vôbec žiadnu. iba výfukový snímač mi našiel zvýšené množstvo výparov oxidu či čoho. Mechanik vravel že to ukazuje keď už je na riť separátor. Do dnešného dňa som prešiel 720km a zožralo mi to oleja cca. asi 2dcl. Ak by to bolo takto tak môžem separátor okašlať pokiaľ by mi to žralo tak 1l na 3000 km. Nemám momentálne peniaze na nový separátor. A nemám ani predstavu koľko by nový separátor do môjho auta stál kedže neviem ani žiaden nájsť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných