... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jaronik
Autor témy
Auto: BMW 520d
Kraj: Košický

Re: Tlakovanie haíc

Utorok, 29. Decembra 2015, 18:39

Tak,na pozajtra som dohodol garáž, aj s mechanikom a idem skúsiť vybrať termostat,že ako sa bude chovať auto.Keď bez termostatu sa zohreje aspoň trochu aj spodná hadica a prestane to tlakovať, tak termostat bude vadný, aj keď je nový.A keď nie tak skúsim ten EGR chladič,len neviem, čo mám na ňom pozrieť, kebyže netečie, alebo by nejavil nejaké známky poškodenia.Lebo keďže mi auto viac dymí, ako by malo,nemyslím tým paru od zimy,ale na parkovisku ráno som jediný, kto začmudí parkovisko ako niekedy Avia.Trvá to prvé 2-3km,potom to prestane,ale aj po zahriatí motora, keď zastavím, tak dymím,alebo keď teplý motor vypnem a znova naštartujem, tak dymí rovnako, ako ráno,začmudím parkovisko.Inak ten dym nejak nijak nepáchne, necitiť ho ani za olejom,je taký biely hustý ako Avia.Toto môže spôsobovať ten EGR chladič?

jaronik
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2016, 11:51

Tak vybral som termostat,skontroloval vodnú pumpu,pozrel ten EGR chladič-na ňom som nič nenašiel a tlakuje hadice ďalej.. :-(
Zaujímevé bolo,že aj keď tam nebol termostat,tak spodná hadica od chladiča bola studená a horná teplá a keď som pootvoril vičko expanznej nádobky,aby som uvolnil tlak,tak v tom momente sa oteplila aj spodná hadica a potom už bola teplá.Akoby tam bola niekde nejaká bublina,alebo čo,čo zadržuje cirkulácií vody.
Asi to vidím len na tesnenie pod hlavou,alebo hlava samotná.Nebol by problém,odnesiem do servisu urobia.Ale čo ak to bude prasknutý blok motora????To by boli vyhodené peniaze na opravu.A tiež ani neviem komu to mám dať spraviť,lebo v BMW si za to zapýtajú enormne veľa,čo asi ani auto nemá takú hodnotu.By som aj odniesol auto aj mimo KE,kebyže niekoho viem,že mi to spraví dôkladne za rozumnú cenu.Neviem čo mám robiť.
Sysytém tlakuje hadice asi tak,že každých cca 120km dolejem asi 0,5l vody do expanznej nádobky,ktorá mi pod tlakom vyteká spod víčka.....

bysto
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Streda, 6. Januára 2016, 14:03

Nevešaj hlavu, tesnenie ani hlava to nebudu. Vazne by to chcelo najprv poriadne odvzdusnit a pre istotu aj vymenit vodnú pumpu - prave ona sa stará o cirkulaciu vody - bez nej sa to realne moze správať tak, ako popisuješ, kedze Chladna voda je vzdy dole a pokial ju nieco neprezenie cez motor, tak tam aj ostane

jaronik
Autor témy

Streda, 6. Januára 2016, 16:36

Presne toto všetko už som urobil,aj vodnú pumpu som mal von,vyzerá v poriadku,neprešmykuje,takže by sa mala točiť.Už som si istý, že to je niečo s tesnením pod hlavu,alebo hlava samotná, dúfam, že nie blok motora. Dám to spraviť, zároveň už tam hodím nové rozvody,hlavu natlakovať, prekontrolovať......môžem si pripraviť cca 2000€ :-( Katastrofa, žiadne auto ma tak nesklamalo, čo som doteraz mal a to som mal všelijaké haraburdy aj...... :-)

acid
Auto: E60 530i 2004 MT

Nedeľa, 10. Januára 2016, 13:42

Ahoj, ja dolievam tak 0.5l na cca 800km. Viecko na expanznej nadobke som menil, niekedy davnejsie aj termostat. Skusim skontrolovat tie hadice teda, ci su natlakovane a ci je ta spodna studena. Dam vediet.

jaronik
Autor témy

Utorok, 26. Januára 2016, 18:09

Tak to len ja musím mať takúto smolu.To tlakovanie robí prasknutý blok.....Teraz čo?Nový použiý motor?Alebo rovno podpáliť?Nemáte skúseností, že kde takto,možno aj nejako bezpečne so zárukou, alebo z búračky kúpiť motor???? Už ste niekto kupovali motor takto? Musím sa dosť rýchlo rozhodnúť, lebo auto stojí,zavadzia v servise, kde chcú, aby som rýchlo situáciu riešil.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 26. Januára 2016, 23:27

celu dobu som si to myslel, len som to nechcel nahlas vyslovit...dalsi do partie prasknutych blokov :(

jaronik
Autor témy

Streda, 27. Januára 2016, 15:33

Inak to každý motor s mojim kódom N47D20C mi bude pasovať, či je rozdiel,keď je nejaký novší, alebo ma rozdiel v kW?Môj má 130kW

jaronik
Autor témy

Streda, 27. Januára 2016, 21:18

Neviete nikto? Ani ten mechanik nevie.Ja som si myslel, že keď ma to nejaký kód, tak blok bude stále rovnaký, len elektronika,vstreky, turbo robia rôzny výkon.... Niekto tvrdí, že mi pasne akýkolvek s kodom N47D20C, niekto, že nie. Nestretli ste sa s tým niekto, neviete náhodou?

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Januára 2016, 00:16

1,6-1,8d su rovnake a 2.0d je iny,aj ked kod motora sedi.....zhanaj 2.0d a sediet bude....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jaronik
Autor témy

Štvrtok, 28. Januára 2016, 19:14

Nemáš jeden taky náhodou???

jaronik
Autor témy

Sobota, 30. Januára 2016, 22:41

Nie všetky 2,0 sú rovnaké, aj keď majú rovnaký kód,majú inak sanie a uloženie alternátora.Zatial len to som si všimol,že je inak....A na nete nik asi nemá reálne foto,takže sa podľa toho ani nedá orientovať... :-( Som normálne zúfalý....

jaronik
Autor témy

Piatok, 26. Februára 2016, 17:10

Tak,motor kúpený,vymenený......všetko funguje,len mi to zožralo nervy a veľa peňazí....hrôza.....to bol strašný omyl kúpa tohto auta.Ale teraz,keďže je všetko pomenené,aj motor nový,rozvody,olej v automate a veci okolo toho,tak dúfam,že motyka nevystrelí dvakrát a vydrží to už....Dík za všetky odpovede, čo ste tu dali.....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných