Caute klubaci,
Radi by sme sa aj my podelili s nasim novym Beamerom.
Jedna sa o rocnik 2001/3, krasne cabrio s modrou strechou po prvom majitelovi zo slovenska.
NADOBUDNUTIE:
Kedze pred tymto autom som jazdil 2 roky na octavii 2 1.9 tdi, bola to dost zmena, hlavne v tahu pod 2000 a v tahu nad 4000 …
Ako sme sa k nemu dostali ? Clovek by povedal ze tym najhorsim receptom na jazdene auto … Ale pekne poporiadku. Ako vobec som sa dostal k znacke bmw. No urcite to bude 530dckom v garazi, ale to je 90% casu v garazi … Bolo to clankom na jednom blogu -
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014051802 kde sa autor velmi krasne rozpisal o bmw motoroch. Je to divne, ale podla doporucenia neznameho cloveka, volba padla na M54B25. Ziadny iny som ani neplanoval hladat, musel to byt 2.5 liter, koli 6tim valcom, spotrebe, spolahlivosti a zvuku.
Takze po predaji octavie, som zadal kriteria na autobazari – bmw 3, cabrio, benzin. Vyslo neuveritelnych 12 vysledkov. Moje bmw bolo presne prve s najnizsou cenovkou (6500). Stav bol na fotkach vyborny. Dokonca hardtop v cene ! Takze sme sa rozhodli ze ho zoberieme. Nasledovala cesta do BA a potom naspat.
VYBAVA:
Nieje to urcite nieco super bohate, ale urcite to ani socialka nieje. Este dodam ze mam hardtop aj windshield.
Mpaket mi vobec nechyba, auto je dostatocne tvrde, a narazniky, ktore sa velmi rady strhavaju vdaka obrubnikom ? Dakujem neprosim
Evidetne auto ma nieaku lepsiu koncovku, ktora bola trafena prave o obrubnik ...
Code Optional Equipment
S169A EU3 exhaust emissions standard
S205A Automatic transmission
S249A Multifunction f steering wheel
S302A Alarm system
S380A Hardtop-preparation
S387A Wind deflector
S391A Softtop, dark blue
S399A Softtop, electromech. all-autom.
S423A Floor mats, velours
S428A Warning triangle and first aid kit
S435A Fine wood trim
S441A Smoker package
S473A Armrest front
S502A Headlight cleaning system
S521A Rain sensor
S522A Xenon Light
S534A Automatic air conditioning
S662A Radio BMW Business CD
S674A Hi-Fi System Harman Kardon
S785A White direction indicator lights
DOJMY:
Co sa tyka jazdy a auta ako celku, je to vazne DOKONALE, ALE spotreba. Okrem tohoto, nieje tam fakt co vytknut. Mozno ze automat, ale ja to beriem ako technicky zazrak. Tiez ked sa nejde po plyne, tak dost zamyka ten menic, ma to aj adaptaciu, takze no problem.
Auto velmi ale fakt velmi prihaju zrak ludi, coz neviem ci nieje skor nahouby, kombinacia bielej polokoze fakt prvy majitel vychytal.
Po vykonani nutnych investicii, mechanik povedal ze auto je motoricky 100%, takze necakam ziadne investicie (akurat ze automat robi zaujimave kulehy, sem tam (fakt minimalne) auto pri udrziavani konstatnej 60ky "houpe" asi 10s. asi 5x sa mi to prejavilo.
VYKONANE PRACE:
Prvy servis - vymeneny olej v prevodovke, vymeneny klinovy remen, vymenene nieake gumove vecicky na sani, vymenene nieake cievky spatneho vedenia, nakodovanie zamykania po rozjade a denneho svietenia, zadne silentbloky prednej napravy
PNEU - po mesiaci som zistil ze auto mi prislo na zimnych pneu. Takze som nasiel 4x nove nepouzite 16" rovnake disky za 120e !!! a kupil nove pneu na lete - continental contipremiumcontact 5 (kolesa robia auto, ma 4ks, co je idealny pocet, a hovadiny typu 18"+ urcite na to nedam ! nici to kvalitu jazdy, a tie nase cesty ..., lacnejsie gumy, atd atd)
XENONY - uz pri kupe sa mi zdalo ze je to slabe, ale som si povedal ze ok, je to stare auto. Sem tam sa aj ukazovala kontrolka prednych svetiel, ale dalej svietili. Ked sa prvy vypalil, zacal som to riesit. Volba (podla fora HIDplanet) padla na osram xenarc 66240, svietivost sa zlepsila asi 2-nasobne
Zadne svetla - na hmlovkach/ cuvackach sa krytky dali nechtom zdvihnut, prave svetlo bolo tiez dost hnusne. Takze nove LED svetla.
CO MI VADI/ CHYBA:
Odomykanie po vytiahnuti kluca (to som lenivy, co ?), trippling
Radio - mat harman kardon so standardnym radiom ? Pozeram po EONONe, ale to je troska drahe, zas na druhu stranu kompletne riesenie za 370$ (velmi mi chyba BT). AUX grom stoji 110$ ...
SPOTREBA - zatial sa mi ju dari drzat s 100 oktanom okolo/ pod 11L, ale co mozem chciet ked len v meracom cykle ma auto v meste 14L, Skusal som nedavno 30 km jazdu (15 km eco, 15 km stale plyn na podlahe) a vysledok bol 14.4 litra ... coz nechapem, lebo som cakal ovela horsie ...