... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Sobota, 13. Februára 2016, 23:59

nastavil som si teplotu zapnutia asi na 60 stupnov (alebo 70?), mam to priblizne na 4km jazdy, nasledne sa mi pusti plyn. dochadzam na parkovisko tak vypnem plyn. idem domov, dojdem na dialnicu, znova zapnem plyn, prichadzam domov, vypnem plyn pokial sa mi otvori brana. niekde som cital, ze vraj moze mat nekludny chod ak sa vypne na plyn a potom mu zadrbava za studena.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

asfethan
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 15. Februára 2016, 13:28

Ja mam teplotu prepnutia nastavenu na 28 stupnov. V zime pocas nizkych teplot sa prepina cca po 5-6km, takymto stylom mam 15l benzinu na cca 2-3 plne plynove nadrze takze benzinove vstreky sa prebehnu kazdy den. V lete sa prepina uz na parkovisku, takze na benzin si zajadim po manualnom prepnuti tak raz za mesiac aby sa nezvetral. Benzinu tankujem vzdy len 10-15l zo stojanu so 100okt.

Takymto stylom mam tiez cca 40tis. km za sebou bez problemov s ktoroukolvek z paliv. sustav. Menil som akurat reduktor ktory bol stary a membrana uz netesnila, to sposobuje potom problemy so startom ked je vo valcoch prilis bohata zmes. Vtedy treba pred dojazdom prepnut na benzin a ASAP vymenit redukotr. Inak to netreba riesit, ked je vsetko ako ma byt tak pouzivanie je banalne a staci mat prepinac stale v polohe LPG za predpokladu ze je natankovane.

Hugino
Auto: E61&E70

Pondelok, 15. Februára 2016, 17:07

Inak môžu vadné plynové vstrekovače ovplyvniť chod na benzíne? Lebo už som jeleň z toho môjho auta.....skúsim najlepšie opísať situáciu....ráno naštartujem, prv si trochu buble na zvýšenom voľnobehu, všetko v pohode......potom ide na normálnych otáčkach a auto sa začína triasť pokiaľ neprepne na plyn, vtedy sa ustáli a je to +- OK. Pri ustálenej jazde +- OK, pri pridaní autu citeľne chýba výkon a sprevádza ho check engine kontrolka. Pri prepnutí na benzín všetko v pohode, výkon je späť, netrhá a ani check neblikne. Filtre som dneska menil, ževraj neboli až v takom zlom stave.....
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

Twenty
Kraj: Trnavský

Utorok, 16. Februára 2016, 10:26

jasne, ze obcas treba aj na benzin prebehnut, nech nenastane nejaka patalia :) mnohi co si idu davat lpg si myslia, ze vyberom dobreho systemu a servisu to konci, ale je dost podstatne co tankuju a to si ani neuvedomuju, len aby to duplom stalo co najmenej. Mat to nastavene na nejake 4km jazdy ked to vychadza tak je to taky zlaty stred. Tiez to tak mam a fici to pohode, bez problemov.

snake.mino
Auto: X5 E53
Kraj: Trenčiansky

Streda, 17. Februára 2016, 22:19

to hugino: plynove vstrekovace ako take nemozu ovplyvnit jazdu na benzin... jedine ze by si mal uvolnenu hadicku od plynoveho vstrekovaca ktora je navrtana do sania a tadial by tahalo falosny vzduch... ALE!!!
ale pritomnost LPG systemu v aute moze ovplyvnit chod motora na benzin viacerymi sposobmi... rozpisat ich vsetky je na moc dlho...
skus popisat troska podrobnejsie co to robi...lebo s toho co som precital som pochopil ze za studena ti to trasie a nejde dobre na benzin potom ked sa to prepne na plyn ide dobre ale pri zohriatom motore ti to nechce ist na plyn a na benzin to ide dobre... keby napises troska podrobnejsie ake mas problemy mozno by sa dalo poradit...
ale v zasade ked auto nechce chodit normalne bez problemov na benzin tak ho neprinutis chodit normalne ani na LPG pokial problem nie je v benzinovej palivovej sustave...
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

zajox
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 18. Februára 2016, 12:23

nahodou ste nemali niekto aj pozicane auto zo servisu? ze by vam dali nahradne kym vase je na prestavbe? rozmyslam, ze tak by to bolo idealne, len ci take nieco aj funguje..

Spojler

Piatok, 19. Februára 2016, 09:02

samozrejme, ze uz aj to sa da. Vacsinou uz ponukaju takuto moznost viacere servisy, predsa ked je uz clovek navyknuty na auto a teraz ma byt den bez auta a riesit si svoje veci, tak to je s prepacenim o hubu. A takto ti pozicaju auto ty svoje donesies a vybavene. Ale mam pocit, ze sa musis aj dopredu nahlasit, ze chces aj nahradne auto.

kormanak
Auto: nissan, bmw
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 22. Februára 2016, 11:38

dokonca sa mi zda, ze poziciavaju zadarmo, cize bez problemov. Len je tam podmienka, ze ho musis vratit s rovnakou plnou nadrzou a v rovnakom stave ako si ho dostal. Ale tak to je ti snad jasne. Uz si rozhodnuty, ze ides do toho?

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Pondelok, 22. Februára 2016, 14:20

Konkretne legasauto v PK poziciavaju za sumu 0,07€ na km, co je +/- spotreba toho vozidla. Je to fajn sluzba.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

goso
Kraj: Košický

Utorok, 23. Februára 2016, 12:01

viete mi poradit, kde by som si mohol prepocitat navratnost? par mesiacov uz dumam, ci by nebolo vhodnejsie keby to dam na plyn, kedze auto vyuzivam viac menej na firemne ucely, cize lietam po slovensku. A na benzine zachvilu skrachujem :D

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Utorok, 23. Februára 2016, 12:07

takmer každý výrobca to má na stránke a potom v neposlednom rade použijem rozum. Do roka urobím XY km za XY€ cena benzínu mínus XY km za cenu LPG. Odrátaj si cenu prestavby a máš.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 23. Februára 2016, 12:16

zastav sa na benzinke a pozri sa co Benzin a co LPG a rataj
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

maxim

Streda, 24. Februára 2016, 13:09

taku prepoctovu kvazi kalkulacku najdes skoro na kazdej stranke servisu ktory robi prerabku lpg. Len si to musis pohladat. Alebo si to vypocitaj sam, ako ti tu uz pisali. Nie je to narocne..

goso
Kraj: Košický

Štvrtok, 25. Februára 2016, 10:16

idem to pohladat a skusit si to vyratat. Nemam nikoho v okoli kto si daval na plyn inak by som sa radil s nim. Este by som chcel vediet, ze ake cenove ponuky by som mal pozerat, ci tie sumy okolo 800-900eur su vobec realne, alebo sa nad tym ani nepozastavovat?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 25. Februára 2016, 11:04

podla toho na aky motor, na nejaky 4valec preco nie, ale za 800-900€ legalne LPG do 6valca nenamontuje nikto
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných