SurrendeR napísal:odpoj cidlo kluky.. len ho odpoj..
daj dole dekel na filter oleja, zakri sackom, ruku pichni pod sanie a tam su 2 stekre.. cidlo vaciek a cidlo kluky.. myslim ze prve z nich je cidlo kluky.. chod po kabli a uvidis..
malo by to natocit na brnk. ak nie, bude chyba inde. mozno umierajuce palivove cerpadlo..
akurát som sa tam bol pozriet, odpojil som prvý šteker...akurát jak googlim obrázky crankshaft a camshaft sensor positionu tak mám pocit že som odpojil vačku

(ten snímač je nalavo od olejového filtra - pod vanos solenoidom

) Tak či tak, po odpojení senzoru vačky to už iba točilo, otáčkomer sa nehýbal, proste tam už nebol ani náznak toho že chce chytit
TheCarista napísal:Je pocut v 2 polohe ako sa zapne palivove cerpadlo? Na video to pocut neni...odhadoval by som to na to. Tak ci tak by som zacal s vymenou snimacov kluky a vacky, nestoja vela a mas o (potencionalny) problem menej. Zacni tam :)

skúšal som to vyčítat s videa, ale vždy jak som otočil do 2 polohy tak jak na marhu šlo okolo auto a nebolo nič počut

pri polohe 2 je počut taký elektricky zvuk, chvíločku to pobzučí a potom ticho

UPDATE: tak som sa zasa k tomu vrátil, vypojil som kluku (zadnú zasuvku) zapojil som vačku (prednu zásuvku). Auto robí presne to isté čo na videu, točí točí a nevie chytit + trošku skáče otáčkomer . Palivové čerpadlo je počut, myslím si že v tom nebude chyba - po tom ako som fixol ten vacuum leak na ICV hadici+kolene, a ešte som dokázal naštartovat s plynom, tak som si povedal že sa s ním trošku prebehnem (2 týždne mrzol vonku bez naštartovania, tak ma napadlo že by bolo pekné ho zahriať na prevádzkovú teplotu). Jazdilo fajn, síce som mal pocit že na jednotke (pri rozbehoch) bolo akosi slabé.
ÚVAHA: napadla ma jedna vec (možno koko+ina

), čo som mal popraskané koleno+hadičku, jazdil som s tým niaku dobu. povedzme, že by sa nedostávalo do motoru tolko vzduchu kolko by sa malo, aby vznikla optimálna zmes s dobrým pomerom.
Diera pri sacom potrubí -> únik vzduchu -> málo vzduchu v zmesi -> bohatá zmes -> zanesené sviečky -> nechytá ?!
Čo myslíte ?