... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

hhheno
Autor témy
Auto: BMW 530XD E61
Kraj: Banskobystrický

vibrácie volantu pri BMW 530XDrive

Utorok, 26. Januára 2016, 09:24

Dobrý deň,

Ja viem že táto téma tu už v viackrát bola, len to nebolo celkom to isté a nie som z toho veľmi múdrejší.....a meniť a meniť a meniť diely bez nejakého výsledku sa mi naozaj nežiada...
Kúpil som BMW 530XDrive s manuálom (celkom mi robí radosť, pomaly si na seba zvykáme ....), len jedna vec ma trápi a to je trasenie volantom a vibrácie od 60 km vyššie.....
Auto malo pôvodne pneu 245/45/18" a ojazdené. Vibrácie bolo cítiť len pri vyradení - jazde na neutrál. Vibrácie nebolo cítiť pri normálnej jazde ani pri brzdení, len pri vyradení na neutrál....Myslím že ich absorboval pri jazde pohonný systém a ťažké kolesá. Dal som prevážiť kolesá a prišli sme na to že disky na pravej strane sú krivé.
Vymenil som disky za 17" tiež staršie a dal nové zimné pneu 225/50/17" NOKIAN. Kolesá sú teraz výrazne ľahšie. (disky boli staršie origo BMW tak ako tie prvé). Vpredu sú rovné disky, a vzadu trošku buchnuté (ale nie nijako tragicky - musím ich dať prerovnať). Do 60 km vibrácie necítiť ani pri vyradení. Potom ich jemne cítiť vo volante aj pri jazde zo zaradeným rýchl. stupňom - čím rýchlejšie tým viac....pri vyradení (na dialnici) sa vibrácie pocitovo zvýšia ešte o cca 75%. zase čím rýchlejšie tým viac. Pri žiadnom inom aute som sa s týmto problémom v takomto rozsahu nestretol a ked už, prevážili sa kolesá a bol pokoj....tu to nijako extra (ak vôbec) nepomohlo.
Prosím o nejaký typ čo s tým.....na kolesách nie sú nijaké podložky, všetko originál, tak ako to bolo od výroby, vrátane diskov a rozmerov pneu....
Ďakujem a teším sa na rady. Heno

Dal som vyrovnať disky a trasie ďalej aj keď menej. V servise mi odporúčali zrepasovať kompletne prednú nápravu. O.K. nie je problém, len neviem ktorú kúpiť našiel som toho viac s relatívne veľkými rozdielmi v cene. Prosím o radu s ktorou značkou (výrobcom) ND máte dobré skúsenosti....
má zmysel kúpiť zosilnenú sadu?
tu je niečo z ponúk čo som našiel na NETE:
http://www.auto-flex.eu/obchod/velka-sa ... xi-modely/
https://autotechnik.sk/diely/209269/kom ... 8841&t=370
http://nahradne-diely.autovia.sk/sada-r ... ad-5-56639
alebo poprosím o link na overeného dodávateľa s rozumnými cenami.
ďakujem za radu a teším sa na Vašu odpoveď.

Pekný deň

heno
Naposledy upravil/-a hhheno v Piatok, 5. Februára 2016, 13:01, upravené celkom 1 krát.

serb
Auto: BMW 530 XD
Kraj: Trenčiansky

Re: vibrácie volantu pri BMW 530XDrive

Utorok, 26. Januára 2016, 23:32

ja som mal podobny problem s trasenim na mojej 530xd. traslo mi to pri brzdeni.. vymenil som 2 pary prednych kotucov a nic nepomohlo. az teraz po roku a pol som zistil ze mam uvolneny predny kardan. po jeho repase uz vsetko v poriadku :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní