... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Marek 320d
Autor témy
Auto: Bmw 320d e46 110kw
Kraj: Prešovský

Bmw 320d e46 vymena xenonovej vybojky za halogenovu h7

Nedeľa, 17. Januára 2016, 17:20

zdravym,nedavno som kupil bavo,,lenze predosli majitel namontoval xenony s cockami a angels eyes,,,,vravel mi ze su nelegalne ale ze nemam sa bat...nechcem s nimi chodit koli pokutam a stk.taze som vymontoval starteriky a nasadil miesto xenonovej ziarivky obycajnu H7.svieti to dobre akurat ich pojdem nastavit do servisu vysku svetiel...otazka znie ..dobre som spravil?je to teraz legalne?proste cocka tam je len som tam dal H7 halogenku??vsade hladam odpovede na googli aj tu a nic nemozem najst.Dakujem za odpovede.

Lukas64
Auto: BMW 330D

Re: Bmw 320d e46 vymena xenonovej vybojky za halogenovu h7

Nedeľa, 17. Januára 2016, 17:57

Marek 320d napísal:
zdravym,nedavno som kupil bavo,,lenze predosli majitel namontoval xenony s cockami a angels eyes,,,,vravel mi ze su nelegalne ale ze nemam sa bat...nechcem s nimi chodit koli pokutam a stk.taze som vymontoval starteriky a nasadil miesto xenonovej ziarivky obycajnu H7.svieti to dobre akurat ich pojdem nastavit do servisu vysku svetiel...otazka znie ..dobre som spravil?je to teraz legalne?proste cocka tam je len som tam dal H7 halogenku??vsade hladam odpovede na googli aj tu a nic nemozem najst.Dakujem za odpovede.

ja som kupil auto pred cca 1,5 rokom a neskor som zistil ze bolo tuknute a malo mať xenony , (mam aj ostreky aj podla vin) ale bolo opravene a hodili tam iba halogeny a naraznik iba zo zaslepkami hmloviek, (jasne najlacnejsie riešenie)

bol som na stk a nikto nic ani zelený , ani to neriešim

a vo veľkom technickom nemáš ani či je to xenon ci halogen

myslim že to nebude nikto riešiť

ja by som si ale nechal tie xenony :thumbup:

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 18:03

Lukas64 napísal:

ja som kupil auto pred cca 1,5 rokom a neskor som zistil ze bolo tuknute a malo mať xenony , (mam aj ostreky aj podla vin) ale bolo opravene a hodili tam iba halogeny a naraznik iba zo zaslepkami hmloviek, (jasne najlacnejsie riešenie)

bol som na stk a nikto nic ani zelený , ani to neriešim

a vo veľkom technickom nemáš ani či je to xenon ci halogen

myslim že to nebude nikto riešiť

ja by som si ale nechal tie xenony :thumbup:

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 18:08

v technicaku nemam xenony zapisane,,,predosli majitel mi dal aj original svetla obycajne parabolove,ale v auter mam nasadene xenonove s cockou ale jak som pisal vymenil som ziarivku za obycajnu H7 a neviem ci to tak mozem jazdit.ci uz teraz je to legalne...nechcem menit tie cockove svetla za parabolove ,,,tie cocky s angels eyes fajnovo to vyzera len nerozumiem tomu ci som dobre zrobil.

Lukas64

Nedeľa, 17. Januára 2016, 18:13

Marek 320d napísal:
v technicaku nemam xenony zapisane,,,predosli majitel mi dal aj original svetla obycajne parabolove,ale v auter mam nasadene xenonove s cockou ale jak som pisal vymenil som ziarivku za obycajnu H7 a neviem ci to tak mozem jazdit.ci uz teraz je to legalne...nechcem menit tie cockove svetla za parabolove ,,,tie cocky s angels eyes fajnovo to vyzera len nerozumiem tomu ci som dobre zrobil.

no ja neviem kde ta napadla taka prerabka :lol:

nieje to ani xenon ani halogen teraz to je možno horšie ako keby si mal bud xenon alebo halogen ako xenonovu optiku z halogenovu žiarovku , ja by som to dal do pôvodneho stavu ,to nikto nebude riešiť ak budu nastavene ako majú byt. alebo sa mylim?

inak ak sa pytaš na legálnosť , tak nie, ak tam nemáš mať xenón tak tam máš mať halogén a nie skladačku.

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 18:27

dik za odpoved a vysvetlenie ale aj tak nerozumiem tomu.pozerel som na angels eyes komplet svetla co sa predavaju a tiez maju cocku na H7 halogenky.a tak isto mam i ja,,proste v tej cocke svieti H7 miesto xenonovej vybojky.ale dakujem za odpoved .

Lukas64

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:00

Marek 320d napísal:
dik za odpoved a vysvetlenie ale aj tak nerozumiem tomu.pozerel som na angels eyes komplet svetla co sa predavaju a tiez maju cocku na H7 halogenky.a tak isto mam i ja,,proste v tej cocke svieti H7 miesto xenonovej vybojky.ale dakujem za odpoved .

aha ano nasiel som , no v tomto prípade neviem čo ti odporučiť

každopádne ja ak by som mal možnosť mať original xenony tak neváham a používam ich...

tak či onak asi to aj tak nik nebude riešiť....

a není zač :wink:

Užívateľov profilový obrázok
marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:13

8) 8) Riešiť sa to teda bude ked spravíš napríkald nehodu , alebo budeš učastnikom nehody kde bude vyžšia škoda a príde rad na obhliadku a tam ti to obhliadajuci zistí že máš xenony ktore tam nemaju byť !!

Ak si tam chceš xenony ponechať možeš , svietia lepšia ako halogenové a navyše ak to mas po FL tak to máš bixenon a to už je krasa jasná :) daj si nastaviť tie xenony aby si neoslnoval auta oproti a ked budeš naložený tak si ich možeš znížiť

Ak chceš mať halogeny tak pekne vymen všetko za halogeny , optika pre H7 je ina ako optika pre xenon a tak sa može stať že budeš oslnovať auta oproti , a navyš H7 produkuje viacej tepla ako xenonova výbojka a tak vypáliš paraboly a po pol roku ti to svietiť nebude vobec ..

Ak to je dobre pozapajane a nie je to nejaka HID sada ale origo BMW tak je škoda to dávať preč , ale to je len moj názor ....
Myslim že policajti to riešiť nebudu pokial tam nemáš tak 8000K výbojky a robíš sa zaujimavým na ulici , to ti potom najdu na tom aute všetko :D
x3 e83 3.0d 160kw

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:29

problem je v tom ze to nesu original xenony ale iba daco poskladane co vraj je xenon,ani ostrekovace ani naklananie do zakrut to nema,,,taze tak.ked som tomu pochopil tak ta cocka je na xenonovu ziarovku a nie na halogenovu???lebo som odpojil starteriky a vymenil za halogenovu ziarovku a svieti to,,, mam pocit ze este lepsie ako xenonova ziarivka...len na zlto :-)

marttin

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:33

Tak ide o to čo vlastne v tých svetlách máš ... :shock:

Myslel som to tak že ak su to origo BMW xenony (origo xenony maju štarter zo spodu svetla taka hliniková krabička cca 5x4 cm.) tak proste škoda to dávať preč, ak je to nejaka prestavbova sada z číny za 30 eur , tak to ti proste za to nestoji a dal by som radšej halogeny s kvalitnými žiarovkami.
A ano optiku so xenonu nie je dobre kombinovať s H7

Ale najlepšie bude ak sem dáš fotku nech vieme o čom je reč....
x3 e83 3.0d 160kw

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:41

ano ten starter je taka hlinikova krabicka zo spodu namontovana na svetle 5x4 priblizne ako si pisal,nevyzera zeby to bolo nejaky lacny sunt,,,ale vypojil som tie startere aj xenonove vybojky a dal som halogenovu ziarovku H7 obidva H7cky mam vo svetle..len jedna svieti cez tu sosovku ci to tak mozem jazdit po nastaveni vysky svetiel,,nechcem zajtra vyzerat v servise ako mantak ze co za svetla mam

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 19:53

tu su fotecky
Prílohy
20160117_194712.jpg
20160117_194651.jpg
20160117_194555.jpg
toto som vypojil

marttin

Nedeľa, 17. Januára 2016, 20:06

original sveto vyzera takto Obrázok

malý rozbor fotky
to na lavo je štarter (šeda časť)
to červene na je konektor D2S

To čo tam máš ty je nejaký NO-NAME typ prestavbovej sady, pekne od predchadzajuceho majitela že použil aspon tu optiku.
A ano je kludne možné že teraz ti to svieti lepšie , a to preto lebo tie výbojky čo si tam mal su niekde s číny a už su možno na odchode zo životnosťou.
Ako som povedal , možeš jazdiť aj na H7 s tým že to ale nie je optimálne , jednak sa tak niči ta parabola-optika xenonu , a tiež možno ani ten svetelný učinok nie je ako má byť.

Podla mna ak teda chceš, najlepšie by bolo tam dať teda tie halogenove a dať do povodneho stavu , Angel eyes si možeš prehodiť tiež. Na youtube nájdeš video ako rozoberieš sveto a prehodíš to .

Ale odpoved na tvoju otazku či je to legalne .. To neviem , ale tak myslim že to policajti riešiť nebudu , kedže nevedia pohladom rozlíšiť či sa jedna o halogenovu optiku alebo xenonovu optiku , nove auta maju bežne optiku ktora je pre H7 a vzera ako xenonova .. A tiež ani na STK to riečiť nebude , lebo je tam optika ale nie je tam xenon takže ostrekovače čida vyšky atd.. tam byť nemusia...

Na svetle by si mal mať číslo a aj výrobcu svetla , podla toho zistíš či je to origo svetlo , ale asi nie kedže sa ti podarilo do patice D2S dať H7
x3 e83 3.0d 160kw

Marek 320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Januára 2016, 20:18

dakujem za odpoved ,zajtra nabehnem do servisu nastavit svetla,,necham tam h7 a som zvedavy co povedia,a ked bude ok tak necham tak,,,naj vypali abo sa znicia,aj tak tohto roku kupim original svetla angels eyes s h7 ziarovkami cena asi do 300 eu a serem na to.a tam uz bude optika na H7 a mam vyriesene

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní