... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
smith666
Auto: F11 530xd 190kW
Kraj: Banskobystrický

Re: škodí štart stop autu ?

Štvrtok, 14. Januára 2016, 00:47

Vďaka za tip.
Verím, že to pomôže aj jararakovi pri najbližšom stretnutí :thumbup:
Obrázok
takto vyzerá 300 km/h aj bez bavora - ten v červenej kombinéze (dajte si to do 720p):
https://www.youtube.com/watch?v=spubheZPwg4#t=00

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Januára 2016, 10:58

voMacK napísal:
A co chces preboha ziveho este si dat nakodovat do HUDu?? Vsak tam mas komplet vystpu z infoteinemntu, rychlost, SLI, navi a tempomat......
Je ti jasne, ze viac sa tam toho uz v podstate ani nevmesti????
A na kodovanie ti v servise samozrejme pridu..ak si tam das napr este smerovky. Vsak Maceta ti to napisal uz nejedenkrat...

Dobre mozno mate s tym HUD pravdu, chcel som si len overit co sa da na HUD zobrazit vs. co tam mam ja... Dostal som zopar protichodnych info, tak som si v tom chcel urobit jasno... HUD nie je to, kvoli comu by som si auto nechal kodovat... :roll: :mrgreen:

procedura kodovania Start/Stop u Jararaka (resp. u niekoho neautorizovaneho) by ma celkom zaujimala, pretoze v autorizaku som sa dozvedel, ze maju tento postup:
1) pristavit auto a nacitat kody z auta
2) zaslat kody / ziadost o odstavenie Start/Stop na odsuhlasenie sudruhom do DE
3) cakat par hodin / dni na reakciu nemeckych sudruhov
4) nakodovat ficuru do auta (1-2 hodiny)
5) zaplatit v autorizaku sumu viac ako dvojcifernu :mrgreen:
neviem, kolko z toho su kecy a kolko je pravda, myslim, ze body 2), 3) sa daju preskocit a bod 5) vyrazne modifikovat.... :mrgreen:

zalezi mi aj na tom, co to "neautorizovane" kodovanie moze urobit so zarukou auta, pretoze by som dost nerad prisiel o nieco, za co som dal nie uplne malo penazi, resp. kazil si vztahy s niekym, koho mozem este zopar rokov potrebovat....

BTW, da sa nakodovat aj to, aby si auto pamatalo posledny zveleny jazdny rezim Adaptive Drive (Sport+/Sport/Comfort/Comfort+/EcoPro)?

PrevlecenejVlk
Auto: BMW 530d GT F07
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 14. Januára 2016, 11:25

U mne v servise BMW neřekli nikdy ani slovo a to jsem daval auto pokazde nakodovane, ale ja uz nejsem v zaruce, takze asi tak. Ale co vim/cetl jsem, tak s tim obecne problem neni, nekdo prave si vraci pro jistotu puvodni stav nez jede do BMW a nekdo tam s tim proste jezdi a nevim o tom, ze by nekdo hlasil potize se zarukou, nejvic co se kdy stalo bylo, ze v BMW resetli FDL do puvodniho factory stavu nebo kdyz upgradovali FW jednotek, tak se to resetuje logicky taky, takze pak se muselo kodovat znovu. Takze kdyz chces mit jistotu, pred navstevou BMW vratit zmeny zpet a pak zase nakodovat, kdyz mas poznamenane co jsi kodoval, je to otazka par minut, šlo by to i zálohou nasatvení a pak obnovou, ale to já raději nedělám, protože co kdyby se mezitím něco změnilo, třeba právě v BMW. Já myslím, že problém by byl spíš, kdyby tam někdo z nás vychyloval, že je to nefunkční a oni by zjistili, že jsme si to rozprasili sami, ale i tak je cesta jednoduchá, reset nastavení do továrního nastavení.

Ohledne rezimu jizdy nevim jestli to jde, pamatuju si jen, ze se to resilo, ale vysledek si nepamatuju, protoze mne to nezajimalo. U mne si defaultne auto pamatuje Standart rezim (coz u Teba je jakoze Comfort) a nebo si pamatuje Comfort (u Teba Comfort+), ale sport a sport+ si napamatuje a vrati se na Standard. Zkusim pohledat, jestli se to vyresilo pouzitelne.

miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Januára 2016, 09:02

ja ked som si to daval robit na mojej F01 740i, trvalo to asi 30 sekund....

bruno75 napísal:

Dobre mozno mate s tym HUD pravdu, chcel som si len overit co sa da na HUD zobrazit vs. co tam mam ja... Dostal som zopar protichodnych info, tak som si v tom chcel urobit jasno... HUD nie je to, kvoli comu by som si auto nechal kodovat... :roll: :mrgreen:

procedura kodovania Start/Stop u Jararaka (resp. u niekoho neautorizovaneho) by ma celkom zaujimala, pretoze v autorizaku som sa dozvedel, ze maju tento postup:
1) pristavit auto a nacitat kody z auta
2) zaslat kody / ziadost o odstavenie Start/Stop na odsuhlasenie sudruhom do DE
3) cakat par hodin / dni na reakciu nemeckych sudruhov
4) nakodovat ficuru do auta (1-2 hodiny)
5) zaplatit v autorizaku sumu viac ako dvojcifernu :mrgreen:
neviem, kolko z toho su kecy a kolko je pravda, myslim, ze body 2), 3) sa daju preskocit a bod 5) vyrazne modifikovat.... :mrgreen:

zalezi mi aj na tom, co to "neautorizovane" kodovanie moze urobit so zarukou auta, pretoze by som dost nerad prisiel o nieco, za co som dal nie uplne malo penazi, resp. kazil si vztahy s niekym, koho mozem este zopar rokov potrebovat....

BTW, da sa nakodovat aj to, aby si auto pamatalo posledny zveleny jazdny rezim Adaptive Drive (Sport+/Sport/Comfort/Comfort+/EcoPro)?

matisek
Auto: F10, F48

Piatok, 15. Januára 2016, 09:11

miso_525d napísal:

mne to trvalo podstatne dlhsie, lebo som si to robil sam a mal som zovrety kakacz.... :mrgreen:

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 15. Januára 2016, 09:38

miso_525d napísal:

Tie 1-2 hodiny kodovania myslel Brano asi na fakture, lebo za tolko by to spravil aj Svato asi.......
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

matisek
Auto: F10, F48

Piatok, 15. Januára 2016, 09:52

Samotny proces kodovania ficuriek do HUD a start/stop trva max do 10min - je to zalezitost par klikov v SW
Mne na to nepovedali nic v servise ale problem by asi bol, kebyze nieco reklamujem v ramci zaruky - hned by vsetko skumali a prisli by aj na toto

miso_525d
Auto: SOBI 20

Piatok, 15. Januára 2016, 13:35

ale tak vsetci vieme, ze Holup rad dramatizuje, no...

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 15. Januára 2016, 15:03

matisek napísal:
Samotny proces kodovania ficuriek do HUD a start/stop trva max do 10min - je to zalezitost par klikov v SW
Mne na to nepovedali nic v servise ale problem by asi bol, kebyze nieco reklamujem v ramci zaruky - hned by vsetko skumali a prisli by aj na toto

Myslíš, že keby ti odišlo turbo, tak by sa to snažili zvaliť na kokotinky nakódované v HUD-e?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

bruno75

Sobota, 16. Januára 2016, 09:25

mexican napísal:
Myslíš, že keby ti odišlo turbo, tak by sa to snažili zvaliť na kokotinky nakódované v HUD-e?

Pokial by mali tu moznost, tak urcite ano... zvlast v jednom nemenovanom service pobliz..... :?
Ale uvidim... chcem si to nechat urobit, lebo mi to lezie na nervy len este neviem, ci radsej v autorizaku (nie v tom "nasom") alebo u Jararaka (ani on sa nevyjadroval, ze je to uplna brnkacka u LCI NBT...).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní