... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf
Kraj: Bratislavský

Re: Veľká žltá kontrolka motora

Štvrtok, 7. Januára 2016, 22:12

No vela malo zmesy mi prijde ako Vstreky alebo hpfp. Keď štartujeme za studena netočí dlhšie motor? Neskáču otáčky ?
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

Stan33
Auto: BMW 320ci e93
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Januára 2016, 22:55

Cital som tvoj pribeh, a keby mam hladat tolko problem ako Ty, tak by som to asi uz davno predal... 8-[
Moje chodi normalne, nic netrasie, nestrpa, len mi teraz vyhodilo kontrolku motora a preto somisiel na diagnostiku, tak som teraz zvedavy, ci to urobi znovu, alebo ci bude pokoj

Stan33
Auto: BMW 320ci e93
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Januára 2016, 22:57

tvaroh napísal:
No vela malo zmesy mi prijde ako Vstreky alebo hpfp. Keď štartujeme za studena netočí dlhšie motor? Neskáču otáčky ?

Nie, startuje normalne a ani neskacu otacky.. Ale mam vysoku spotrebu

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Januára 2016, 08:21

Stan33 napísal:
Cital som tvoj pribeh, a keby mam hladat tolko problem ako Ty, tak by som to asi uz davno predal... 8-[
Moje chodi normalne, nic netrasie, nestrpa, len mi teraz vyhodilo kontrolku motora a preto somisiel na diagnostiku, tak som teraz zvedavy, ci to urobi znovu, alebo ci bude pokoj

Ja som auto kupoval s tym a za taku cenu, ze takyto servis ma este nebolel, horsie bolo to, ze najst pricinu trvalo dost dlho. Od vtedy, co uz je 2 roky aj nejaky ten mesiac ale iba do cca. 30000km zatial pohoda. Treba tam tankovat nieco premiove (bez siry kvoli NOXkat regenerácii = syra znizuje kapacitu toho KATu a mal by sa castejsie regenerovat a na to je potrebne aby sa ten NOX kat zahrial = nad 110km/h po dobu 20min), ale aj vstrekovacom, bez biozlozky kvoli vstrekovacom) + tie vstrekovace z rokov 2007-2010 mali vseobecne problemy, takze bola len otazka casu ci ich vymenis pri 50 000, alebo budes mat stasite a vymenis ich pri 100 000. Takze ak mas povodne z toho obdobia, neber to ako tragediu :) vymenis a ta najnovsia nahrada by mala byt teoreticky odolnejsia.
Najlepsie na tieto motory je ich obcas poprehanat :) ci uz na dialnici alebo niekde na solidnych okreskach.

Ked je tam bohata zmes na tom vypise, tak veru pravdepodobne cura niektory vstrekovac :), ale pricina moze byt od HPFP cez vysokotlake vedenie paliva az k vstrekovacom. Mozno sa nevyhnes vymenam typu pokus omyl. Uvidis zatial jazdi a ak sa k tomu pridruzi dlhy start a riadne kolisanie otacok volnobeh az 2000 (HPFP) a skapinanie, alebo nejake trasenie auta a kolisanie otacok +-100-200 okolo volnobehu (vstreky) tak uz bude horsie.

judrducar
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Utorok, 9. Augusta 2016, 14:45

Nakoniec to vôbec nesúviselo s olejom, ale bol chybný vanos. Po výmene nie lacnej výmene je to už ok. Koľko mechanikov, toľko názorov,ale za peniaze.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní