... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Pilifo
Autor témy
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Problém s A/T prevodovkou na 530d

Pondelok, 28. Decembra 2015, 13:48

Ahojte,

vyskytla sa mi chyba na mojom automate a to taká, že palubák mi vyhodil Transmission fault bez bližších detailov (len s tým, že mám navštíviť servis) a nejde mi zaradiť spiatočka. Myslím, že D-čko zaradiť ide.

Na aute som bez problémov prišiel koncom septembra domov na Slovensko a nechal som ho rodičom zaparkované na dvore, keďže som išiel takmer na 3 mesiace na služobku do zahraničia. Otcovi som povedal, nech ide auto občas prevetrať, čo aj robil, ale spomínal mi, že pred nejakým mesiacom, keď išiel trasu NR - PB - NR, tak mu to vyhodilo tú Transmission fault a na diaľnici mu to pravdepodobne podraďovalo zo 6-ky do 5-ky, lebo si všimol kolísanie otáčok. Keď sa vrátil, na ďalší deň už pomaly ani nevedel vycúvať z dvora, pretože mu to vyhadzovalo zaradenú spiatočku naspäť do neutrálu.

Dám to určite do ZF servisu v Jihlave, ale chcel som sa opýtať, či si myslíte, že by sa tá chyba dala nejakým spôsobom potlačiť, aby som aspoň do tej Jihlavy prešiel po vlastných? Čítal som o resete adaptácií, mohlo by to teoreticky pomôcť? Spravím to cez INPA?

Taktiež by ma zaujímalo, či všetky 530d tam mali len ZF automat alebo teoreticky aj nejakú inú značku, príp. nejaké rady, čo si o tom probléme myslíte. Dnes to idem napichnúť na INPA-u, tak skúsim z nej zistiť nejaké podrobnosti.

Ďakujem.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Problém s A/T prevodovkou na 530d

Pondelok, 28. Decembra 2015, 15:02

Pilifo napísal:
Ahojte,

vyskytla sa mi chyba na mojom automate a to taká, že palubák mi vyhodil Transmission fault bez bližších detailov (len s tým, že mám navštíviť servis) a nejde mi zaradiť spiatočka. Myslím, že D-čko zaradiť ide.

Na aute som bez problémov prišiel koncom septembra domov na Slovensko a nechal som ho rodičom zaparkované na dvore, keďže som išiel takmer na 3 mesiace na služobku do zahraničia. Otcovi som povedal, nech ide auto občas prevetrať, čo aj robil, ale spomínal mi, že pred nejakým mesiacom, keď išiel trasu NR - PB - NR, tak mu to vyhodilo tú Transmission fault a na diaľnici mu to pravdepodobne podraďovalo zo 6-ky do 5-ky, lebo si všimol kolísanie otáčok. Keď sa vrátil, na ďalší deň už pomaly ani nevedel vycúvať z dvora, pretože mu to vyhadzovalo zaradenú spiatočku naspäť do neutrálu.

Dám to určite do ZF servisu v Jihlave, ale chcel som sa opýtať, či si myslíte, že by sa tá chyba dala nejakým spôsobom potlačiť, aby som aspoň do tej Jihlavy prešiel po vlastných? Čítal som o resete adaptácií, mohlo by to teoreticky pomôcť? Spravím to cez INPA?

Taktiež by ma zaujímalo, či všetky 530d tam mali len ZF automat alebo teoreticky aj nejakú inú značku, príp. nejaké rady, čo si o tom probléme myslíte. Dnes to idem napichnúť na INPA-u, tak skúsim z nej zistiť nejaké podrobnosti.

Ďakujem.

ake prve pozri aku hlasku vyplulo a ako druhe skontroluj hladinu oleja, ta je pre automat kriticka...vsetky boli ZF

Pilifo
Autor témy

Pondelok, 28. Decembra 2015, 16:46

Ďakujem, PeqpeK.

Ešte taká kontrolná otázka - mierka pre hladinu oleja v prevodovke asi nie je, čo? Takže musím povoliť skrutku na olejovej vani a pozrieť to týmto spôsobom?

PeqpeK

Pondelok, 28. Decembra 2015, 17:31

Pilifo napísal:
Ďakujem, PeqpeK.

Ešte taká kontrolná otázka - mierka pre hladinu oleja v prevodovke asi nie je, čo? Takže musím povoliť skrutku na olejovej vani a pozrieť to týmto spôsobom?

ahoj, bohuzial tam mierka nie je, treba povolit skrutku, cez ktoru sa plni, ta nie je na olejovej vani

http://www.zf.com/na/content/media/unit ... edures.pdf

Pilifo
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2016, 13:07

Ok, super.

Našiel som tieto videá, kde týpek ukazuje výmenu oleja v prevodovke spolu s tesnením a filtrom. Nevyzerá to nejako náročne, takže možno by som si na to trúfol aj ja :D

Part 1 - https://www.youtube.com/watch?v=5ZbA-OqoPJQ

Part 2 - https://www.youtube.com/watch?v=vOQ3Bp-RDBY

Tipujem, že na E61 bude vyzerať prevodovka podobne a keď odskrutkujem tú skrutku na boku, ktorá je ukázaná na https://youtu.be/vOQ3Bp-RDBY?t=3m15s, tak ak odtiaľ nebude vytekať olej, je ho tam málo.

Mohli by ste mi ešte potvrdiť, že táto sada mi bude pasovať? Akurát v tom balíku nikde nevidím nové tesnenie :shock:
http://prebmw.sk/filter-pre-automaticke ... 8148c12231

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Sobota, 2. Januára 2016, 13:24

ja ked som menil olej robil som to tiez tak :thumbup:

1. prevodovka musi byt tepla ( cize previezť sa niekam )
2. nastartujes motor, nechas nastartovane
3. dvihnes auto zdvihakom, pripadne vlezies do jamy pod nim ( auto musi byt vo vodorovnej polohe )
4. odsrubujes skrutku na plniacom otvore
5. dolievas olej kym nevyteka
6. ak uz vyteka von, nasrubujes späť skrutku a hotovo
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Pilifo
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2016, 15:17

Akurát môj problém je, že sa na aute pred výmenou neodveziem kvôli tej chybe, o ktorej som písal :lol:

Bodaj by to bolo spôsobené len nedostatkom oleja [-o<

PeqpeK

Sobota, 2. Januára 2016, 15:58

Pilifo napísal:
Ok, super.

Našiel som tieto videá, kde týpek ukazuje výmenu oleja v prevodovke spolu s tesnením a filtrom. Nevyzerá to nejako náročne, takže možno by som si na to trúfol aj ja :D

Part 1 - https://www.youtube.com/watch?v=5ZbA-OqoPJQ

Part 2 - https://www.youtube.com/watch?v=vOQ3Bp-RDBY

Tipujem, že na E61 bude vyzerať prevodovka podobne a keď odskrutkujem tú skrutku na boku, ktorá je ukázaná na https://youtu.be/vOQ3Bp-RDBY?t=3m15s, tak ak odtiaľ nebude vytekať olej, je ho tam málo.

Mohli by ste mi ešte potvrdiť, že táto sada mi bude pasovať? Akurát v tom balíku nikde nevidím nové tesnenie :shock:
http://prebmw.sk/filter-pre-automaticke ... 8148c12231

tesnenie je sucastou vane, na tychto prevodovkach sa meni cela vana, ktora zaroven sluzi ako filter...vana je teda plastova :)

Pilifo
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2016, 16:09

Ešte raz díky, PeqpeK a jurkyLE :thumbup:

Tá sada, čo som postol, teda sedí na moju prevodovku, že? :D

jurkyLE

Sobota, 2. Januára 2016, 16:13

no ked sa neprevezies, tak staci nastartovat a nechat zohriať motor, cize aj prevodovku....nasledne zaraď kazdy stupeŇ na chvilku, napr. D na 30 sekund, R na 30 sekund, N na 30 sekund, potom naspäť P....zopakuj to dvakrat takto postupne a potom môzes dolievať :thumbup: :thumbup: :thumbup: teda vlastnme zaradom PRND späť do a zopakovať, proste každá rychlosť aby chviľu bola zaradena :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

PeqpeK

Sobota, 2. Januára 2016, 16:17

Pilifo napísal:
Ešte raz díky, PeqpeK a jurkyLE :thumbup:

Tá sada, čo som postol, teda sedí na moju prevodovku, že? :D

pri objednavke posli chlapcom tvoje VIN a budes si isty, ze ti zlu nedaju :)

Pilifo
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2016, 17:08

Akurát keď som pozeral tie ceny za kompletnú výmenu aj s olejom a dielmi v ZF Pakra Jihlava, tak za 9000 Kč nemám čo riešiť a nemusím sa s tým aspoň mordovať doma.

Už len to auto spojazdniť a prísť tam :mrgreen:

jurkyLE

Sobota, 2. Januára 2016, 18:13

no len sa modliť aby to bolo len nizkou hladinou oleja
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Pilifo
Autor témy

Pondelok, 4. Januára 2016, 21:29

Mám ešte menší update od otca. Hovoril mi, že dnes sa mu podarilo vyjsť z dvora, previezol sa trochu po dedine a auto vyzeralo, že fachčí. Spomínal, že na rovnej ceste zastavil, zaradil R-ko a v pohode cúval aj 200m.

Napadlo nás teda, že by to fakt mohlo byť tou nízkou hladinou oleja, keďže auto stálo celý čas v miernom kopci. Čo si myslíte vy? Zvládlo by auto v takomto stave cestu Nitra -> Jihlava alebo by som to nemal riskovať pred kontrolou a prípadným doplnením oleja v prevodovke, ak by sa tento problém potvrdil? Údajne bola pod autom aj mierna kaluž, čo by naznačovalo, že tesnenie na olejovej vani je už po funuse.

Pripájam aj foto, v akom kopci bolo auto asi 3 mesiace odparkované, zatiaľ čo som bol preč...
Prílohy
BMW_front2.jpg

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 5. Januára 2016, 00:22

bez diagnostiky je to tazko... Lebo transmission fault moze byt milion vec, napriklad aj vadny snimac volica rychlosti (u modelov s mechanickou pakou je priamo v mechatronike)...
Ked sa na aute obcas vozilo, pochybujem zeby z prevodovky naraz vytieklo tolko oleja, to by muselo chybat fest..... aspon 2 litre....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných