Zdravim mama tu taky problem ze po jazde ked je uz chladnesie a zastavim vypnem motor sa mi vali dym z pod kapoty neviete co by to mohlo byt ? Voda v chladici je a auto sa neprehrieva :/
Z pod kapoty je velmi siroky pojem . . . Snad ked ju otvoris tak vidis odkial to vali nie?
R1100S ex E34 525tds calypsorot ex E39 540iA dunkelblau ex F31 330d estorilblau "A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
Mal som podobny problem na tom istom motore, pricina u mna bolo zle/stare tesnenie pod vikom ventilov, odtial presakoval olej, ten kvapkal dole na zvody a robilo to kudol dymu. Po vymene to prestalo :)
No zdravim takze problem je taky ze niekde mi vyteka chladiaca kvapalina ta tecie na kladky a remen a ten remen to rozprasuje v rychlosti to odfukuje na ten plech co je pri motore z lavej strany oproti zvodom a ked sa motor pekne nahreje robi to kudol dymu a bohuzial som este neprisiel na to odkial mi ta kvapalina vyteka v servise maju volno az po novom roku pojdem menit viac veci tak urcite aj to . A dakujem za reakcie takze klubaci kontrolujte chladiacu
Zvecsa v tych miestach odchadza tesnenie pumpy no ked ti to steka na remen tak skor to bude obal termostatu.mne pri hladani zavady pomohlo vybrat odvzdusnovak a kompresorom tam vytvorit tlak 2 atmo pri vypnutom motore.