... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Platini
Autor témy
Auto: E91 320D 120kW
Kraj: Bratislavský

Autobateria - vymena - chybne hlasky

Utorok, 29. Decembra 2015, 15:20

Caute vsetci, mal by som na vas zainteresovanych takuto otazku... Dnes doslo k vymene mojej autobaterie kedze tam bola este povodna (10r) a uz sa to zacinalo prejavovat...
Vymena bola bezproblemova, namiesto 80Ah je uz nahradena 85Ah bateriou, no po rozbehnuti mi auto vyhodilo zopar chybnych hlasok (obrazky vid nizsie) servisne interaly su vsetky ok, ale vyresetovalo mi datum,cas,priemernu spotrebu... a zobrazuju sa mi nasledovne hodnoty.
[album]Je pravdou ze staci uviest v riadiacej jednotke novu pripojenu bateriu? Ak ano odstrania sa mi tieto problemy? Alebo je potrebne za pomoci diagnostiky ich odstranit dodatocne? [/album]
Ten runflat indikator tiez nerozumiem, mam sice senzor tlaku v pneumatikach ale neda sa mi ho odmerat tiez a runflaty davno nemam...
Este som si vsimol ze (po vymene) ako keby sa mi neboli automaticky vypinali smerovky akonahle vyjdem zo zakruty... moze to byt tiez tym?? Auto mi pred vymenou slapalo bez problemov...
Dakujem za vsetky rady aj nazory!
Prílohy
IMG_20151229_144758.jpg
IMG_20151229_144747.jpg
IMG_20151229_144737.jpg
IMG_20151229_144726.jpg
Keď som bol malý, tak som bol namyslený, ale teraz som bez chyby!

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Re: Autobateria - vymena - chybne hlasky

Utorok, 29. Decembra 2015, 15:31

objavilo sa ti to aj po opatovnych startoch a prejdeni vacsej vzdialenosti?

Platini
Autor témy

Utorok, 29. Decembra 2015, 15:38

PeqpeK napísal:
objavilo sa ti to aj po opatovnych startoch a prejdeni vacsej vzdialenosti?

Kedze som sa docital ze neni moc dobre takto s autom chodit, presiel som minimalnu potrebnu vzdialenost, no pri opatovnom nastartovani mi nabehli tieto hlasky opat dokonca uz bez rozjazdu... az zajtra mi maju tu bateriu nahodit do BC

PeqpeK

Utorok, 29. Decembra 2015, 15:55

tych baterii som vymenil xx a taketo problemy neboli, nova bateria je dobre nabita? ked trochu pojazdis a dobije sa, tak by to urcite malo zmiznut..bude to sposobene nizkym napatim...ak mas voltmeter, tak sleduj ako sa to pri starte sprava, pripadne cez diag pozriet pri akom napati boli zapisane chyby

Platini
Autor témy

Utorok, 29. Decembra 2015, 16:03

PeqpeK napísal:
tych baterii som vymenil xx a taketo problemy neboli, nova bateria je dobre nabita? ked trochu pojazdis a dobije sa, tak by to urcite malo zmiznut..bude to sposobene nizkym napatim...ak mas voltmeter, tak sleduj ako sa to pri starte sprava, pripadne cez diag pozriet pri akom napati boli zapisane chyby

Hned ako bola nahodena nova bateria, bolo aj odskusane napenie voltmetrom, a hodnoty boli lepsie ako pri starej... radis teda, aby som sa s autom isiel prejst zopar km a mozno to prejde?

PeqpeK

Utorok, 29. Decembra 2015, 16:17

Platini napísal:

Hned ako bola nahodena nova bateria, bolo aj odskusane napenie voltmetrom, a hodnoty boli lepsie ako pri starej... radis teda, aby som sa s autom isiel prejst zopar km a mozno to prejde?

ak ti dobija (nesvieti cervena kontrolka baterie) tak s tym nic nepokazis :) pamatas si aj hodnoty? bateriove terminaly su riadne dotiahnute, ano?
pripadne nemas moznost to hodit na par hodin na nabijacku?

Platini
Autor témy

Utorok, 29. Decembra 2015, 16:37

PeqpeK napísal:
ak ti dobija (nesvieti cervena kontrolka baterie) tak s tym nic nepokazis :) pamatas si aj hodnoty? bateriove terminaly su riadne dotiahnute, ano?
pripadne nemas moznost to hodit na par hodin na nabijacku?

Nerobil som to bohuzial ja osobne takze tieto hodnoty nemam ulozene ziadne... viem ze na starej ukazovalo "zivotnost" okolo 30% ale novu sme uz nenapojili, ale pri starte nova bateria vyhadzovala lepsie hodnoty ako ta stara...
BTW: mozno blba otazka, no fakt neviem... v pripade ze sa bateria nedobija, zobrazi sa mi to aj na obrazovke, a ci len cervena kontrolka na BC? naozaj si teraz neviem spomenut, no zda sa mi ze bateria je ok!
Zajtra idem za jednym znamym ktory mi to cele ma nahodit do BC a vyresetovat tieto hlasky, snad to bude ok! :)

PeqpeK

Utorok, 29. Decembra 2015, 16:54

ak mas idrive tak aj tam to pise...hlavne nech ti tu vymenu baterie riadne zaregistruje

Platini
Autor témy

Utorok, 29. Decembra 2015, 17:03

PeqpeK napísal:
ak mas idrive tak aj tam to pise...hlavne nech ti tu vymenu baterie riadne zaregistruje

Prave som sa vratil z auta, a skusil som to co si mi poradil (priznam sa, neveril som tomu) teda nastartovat trochu pochodit s autom a co sa stalo??? vsetky chybne hlasky zrazu zmizli! ani bateria nic... potom som motor vypol pockal chvilku opat nastartoval a po chybach ani stopy!
Prikladam este fotku ohladom BC kde som chcel ukazat chybne hlasky tiez... tie KM tam vyzeraju dobre, ako keby schvalne :)
Prílohy
IMG_20151229_164717.jpg

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Streda, 30. Decembra 2015, 12:30

ale nejake chyby tam budu ked ti svieti vykricnik, alebo to bolo kvôli nizkej teplote vonku a zachvilku zmizol :mrgreen:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

PeqpeK

Streda, 30. Decembra 2015, 13:17

bramborak napísal:
ale nejake chyby tam budu ked ti svieti vykricnik, alebo to bolo kvôli nizkej teplote vonku a zachvilku zmizol :mrgreen:

sak ale fotka je odfotena este s chybami

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných