... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
IGOR napísal:nazdar, chcem sa poradit:
Mam na aute vraj 216K (neriesim) je to e91 330xd 2005
majitel hovoril ze menil olej v automate ale radsej som ho vymenil ja ... automat radil uplne krasne ... pri vymene zistili, ze ten stredny dif tecie cez simering (menili olej aj v diferakoch) a vyslo z neho len 1dc oleja (spaleny) tak mi poradil repas (formou vymeny) vymena sa spravila taktiez olej v prevodovke vymeneny za ZF spolu s vanou na ktorej je filter + adaptacie.
prvych 300km sa mi zdalo ako by sa 4x4 priecilo (preslo to)
ale co je nove je to ze ked preradim z P na D ... alebo D na R (a opačne) trva cca celu sekundu kym auto zaberie
a taktiez ked dam z R alebo D na P tak po chvili ako keby nieco povolil a auto sa uvolni na P
mate s tym niekto skusenosti ?
budem vdacny za kazdu radu dakujem.
airbone napísal:
oneskoreny narast tlaku - riadi to mechatronika. Chyba solenoidnych regulatorov tlaku - vymena.
IGOR napísal:Co sa stane ak budem nadalej jazdit ?
jurkyLE napísal:myslim, ze zbytocna otazka, cim skôr to poriesis, tym je mensia sanca, ze ta prevodovka pôjde do hajan celá
IGOR napísal:
Tvoja skusenost alebo len dojem... Momentalne som nasypal 2k€ do auta
jurkyLE napísal:
tak pozri sa, rob ako myslis, chcel si poradiť, poradil som! spekulujes? nech sa paci
starynovy napísal:To by bola smutna skusenost.. ked mas zle valve body, selenoid body alebo mechatroniku alebo akykolvek iny nazov rovnakej veci tak na to doplati cela prevodovka kedze tlak nieje aky ma byt. Najcastejsie potom zhoria lamely jednotlivych stupnov pretoze pri radeni a v zatazi smykaju.