... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

vanco
Auto: 530D E60
Kraj: Bratislavský

Re: vakuova pupma E60

Sobota, 11. Januára 2014, 23:03

Ahoj,tu je to druhe tesnenie.Je vo vnutri vakuovej pumpy a je hranate.To sa mi bohu zial nepodarili zohnat.Kupil som len gulate (ktore je uz dane na pumpe vid obrazok).Tesnit to tesnilo vyborne,len to nerobilo potrebne vakum ( gulate tesnenie bolo vysie nez povodne hranate a tym padom vrchny kryt pumpy nedosadal ako mal ) a preto to zle brzdilo a vypisovalo problemy z emisiami.Tak som bol nuteny vratit tam povodne tesnenie (hranate biele) a naniest cerveny silikon na motory,uplne jemnu vrstvu a zatvoril.No moje problemy ako byva u mna normalne,vzdy len to najhorsie a nakoplikovanejsie,boli v jednom zavite zalomeny srob a v druhom strhany zavit,su to sroby co spomina Racerman.Dalej vymenene jedno original tesnenie a druhe zasilikonovane.Konecne som si myslel ze uz mam pokoj a nic netieklo a teraz po cca mesiaci otvorim motor ze len tak skontrolujem ci je vsetko OK.Samozrejme znova olej vyteceny v dolnej casti pod pumpou na tom chladici vyfukovych plynov.Presne ako ked som zacal riesit tento problem.Jedine co nemam vymenene je separator na co sa chystam.No ako som cital par prispevkov tak to velmi ostatnym neponohlo a tieklo to aj po vymene.Preto si neviem predstavit co by tam este molo byt zle.. [-(
Prílohy
image.jpg

aniel1
Autor témy
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Utorok, 14. Januára 2014, 18:31

Ahoj Vamco, vdaka za detail infosku :-) No po precitani tvojho probelmu mi uz iba jedna vec ostava asi nova vakuova pumpa.... Ja mam akurat tu svoju vonku a mechanik mi povedal ze to druhe tesnenie (hranate) sa da nahradit. Konkretne v Kosiciach je firma ktora vyraba tesnenia podla typu dielu. Prides tam aj s dielom zmeraju ho a na pockanie vyrobia. No tazko povedat aky bude vysledok ale dam urcite vediet ....

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Utorok, 11. Marca 2014, 11:12

nazdar
ako to pokracuje? ja som po zime otvoril prednu kapotu a zase tam bolo naslzene zospodu...
mame nejake riesenie?
dik
525d (E60)
Obrázok

marc.o
Auto: 530xd f10
Kraj: Prešovský

Sobota, 24. Októbra 2015, 23:52

Pani ako ste s tym pokrocili? Da sa zohnat to druhe tesnenie?
Chystam sa to riesit tento tyzden, tiez to slzi a kvapkam mi to na remen, este sme s tym nic nerobili...

A25MS
Auto: BMW 530D E60
Kraj: Nitriansky

Utorok, 27. Októbra 2015, 19:39

Ak už slzí tesnenie, ideálne vymeniť celú pumpu, nakoľko pumpa už nie je dobre mazaná - strata tlaku oleja v nej. Mne odišla v Nemecku hneď ako som zišiel z dialnice, proste sa v nej zlomilo to koliesko vo vnútri. Brzdy sa chovali tak, že sa jednoducho vypol posilovač. Nakoniec auto skončilo v BMW servise v Mníchove. Oprava 750€, musel ísť aj nový olej, kvôli pilinám ako sa rozpadla pumpa. A len tak pre info, hodinová sadzba na Slovensku v BMW je cca 35€, ako kde... BMW Mníchov hodinovka 12,50€ s dph !!! 8) ale strašné ceny na dieloch a na olejoch...

Bando
Auto: E53

Utorok, 27. Októbra 2015, 19:41

Nemôžete mať netesnosť pod víkom ventilov v mieste kde do víka vchádza vákuovka? To tesnenie skoro na každej M57N po 200-250tkm je stvrdnuté a hlavne v mieste vákuovky, kde je príruba z časti hlava a na ňu je prišróbovaný taký hliníkový polmesiac. Mne to slzilo tiež v tomto mieste - viď foto.
Prílohy
IMGP1673.JPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných