... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

undy
Autor témy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

retrofit FLA- asistent diaľkových svetiel

Streda, 19. Augusta 2015, 06:58

Podľa tohoto návodu http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=700584
to vyzerá až veľmi jednoducho. Ak si zoženiem zrkadlo so senzorom / viem zohnať/, zapojím to podľa návodu / nemám problém/, kde je zakopaný pes? S tým nakódovaním by som si nechal pomôcť, resp. by som poprosil Simika / je odo mňa kúsok/, ak to teda je možné. Samozrejme tým netvrdím, že to nevie urobiť aj niekto iní odtiaľto. Jedná sa o E70 s obyčajnými bixenónmi.
Alebo sa do toho ani nemám pustiť?

undy
Autor témy

Re: retrofit FLA- asistent diaľkových svetiel

Streda, 19. Augusta 2015, 07:52

môžeš mi to potom nakódovať? A vďaka za rýchlu odp. :D

undy
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2015, 09:48

Tak trochu problém, potrebujem do toho FLA senzoru 2 káble a to K BUS low a high. Neviem sa ale nikde dopátrať, ktoré dvaa to sú, resp kde ich nájdem, už som čítaj 10 variánt, ale všade inak. Mali by byť pri strešnom module, je ich tam dosť a neviem sa dopátrať..K BUS low a K BUS high- poradí niekto? Vďaka

zrkadlo je už na ceste

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 24. Augusta 2015, 11:21

undy napísal:
Tak trochu problém, potrebujem do toho FLA senzoru 2 káble a to K BUS low a high. Neviem sa ale nikde dopátrať, ktoré dvaa to sú, resp kde ich nájdem, už som čítaj 10 variánt, ale všade inak. Mali by byť pri strešnom module, je ich tam dosť a neviem sa dopátrať..K BUS low a K BUS high- poradí niekto? Vďaka

zrkadlo je už na ceste

Nie nahodou CAN low a high? To by mali byt zlte kabliky, jeden s ciernym pruzkom a druhy s hnedym alebo modrym. Nepamatam presne. Su vzdy spletene dokopy v kabelazi. Mozno ich tam nemusis mat ale nie je problem potiahnut niekde z pristrojovky alebo od jednotiek co su za kastlikom (KGM atd....)

undy
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2015, 11:34

Super rada, ďakujem, pohľadám niečo.

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 24. Augusta 2015, 11:39

Treba tam dotiahnut z Junction boxu K-CAN, tj zeleny+oranzovo/zeleny drat... vsetko je v WDS.

undy
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2015, 12:38

Pekne, to WDS neviem otvoriť. Kde nájdem ten junction box??Odtiaľ si to dotiahnem. Náhodou nevieš, ktorý kábel do ktorého pinu? Zrkadlo totiž došlo bez konektorov :-k

EDIT: je to nad nohami spolujazdca, ak to dobre chápem, tam sa napojím na tie káble, čo si spomínal, potiahnem ich k zrkadlu a napojím do FLA senzora. Ale kam presne? Fakt mi najde to WDS...vďaka moc

undy
Autor témy

Utorok, 25. Augusta 2015, 06:31

to WDS má nejaké varianty?, v tom mojom sa neviem k ničomu dopátrať okrem všeobecného popisu funkcií a obrázkov, ako daná súčiastka vyzerá. Potrebujem schému zapojenia senzora FLA aká farba káblov, odkiaľ / to už asi viem- junction box CAN low a high/ ale hlavne - kam. V senzore sú 3 piny, použijú sa dva, ale neviem ktoré a ktorý kábel kam.Nerád by som ten senzor odpálil ešte pred nakódovaním...

undy
Autor témy

Utorok, 25. Augusta 2015, 12:44

tak, zrkadlo doma.je tam modrý konektor 3 pinový, fyzicky sú tam len dva piny /1a2/. Tam by teda malo ísť CAN high a CAN low. To by mali byť zelený a zeleno/oranžový z Junction boxu, alebo žlté jeden s čiernym a druhý s modrým alebo hnedým pásikom. Ak ich tam aj dotiahnem, ktorý ide do ktorého pinu? WDS sa mi pokúša rozchodiť celé IT v Samsungu, ak sa už dostanem ku schéme, nejde mi ju zobraziť!! Nebol by niekto taký láskavý a poslal mi print alebo info, ktorú farbu na ktorý pin? Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 25. Augusta 2015, 13:03

1 je high a 2 low

undy
Autor témy

Utorok, 25. Augusta 2015, 13:31

supééér, vďaka. A v Junction boxe je zeleno/oranžový a zelený, ak to dobre chápem. Ktorý z nich je high/low?

undy
Autor témy

Štvrtok, 27. Augusta 2015, 06:54

Hotovo, všetko funguje ako má. Veľká vďaka všetkým- airbone, ice.blade, jararak, Peqpek, PetoK!

Musel som od senzoru v zrkadle potiahnuť dva kábliky do JB a dať tam dva nové piny do koncovky, ktorú ani nebolo poriadne vidno a nevedel som tam ani ruku strčiť...zážitok to bol. Ale veď čo by sme pre svoje BMW neurobili, všakže =D>

undy
Autor témy

Utorok, 27. Októbra 2015, 11:00

Dá sa nejakým spôsobom nastaviť vyššia citlivosť toho FLA? Dosť neskoro mi zhasína diaľkové, ak ide niečo v protismere. Vďaka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný